Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina Czy Vayne?

dadajszen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do was pytanie jakim z tych championów mogę wykierować grę w Silverze , Katariną czy może Vayne? Katarina ma dobrą pasywkę, lecz 1 stun = przegrany TF. Vayne dobre ulti + na tf'ach coś bije

65135238787935115850.gif

Opublikowano

Kata z morganą/kayle to wygrane teamfighty, jednak Vayne jest skillowa i bardziej ciekawsza. Jak lubisz postacie wymagające to polecam Vayne, bo po ogarnięciu kosi wszystko, nawet nie trzeba mieć feeda tylko farme i możesz działać, a nie nafeedowaną katą gówno zrobisz.

Opublikowano

W silverze nim ktos zauwazy ze Kate sie focusuje jako 1 pente strzelisz. Mam nia 72% win rate i wiem co mowie. Wbijasz odpalasz ulta i zhonya. Czekasz az ktos spadnie by miec reset cd i nawalasz dalej.

Opublikowano

Katarina jest dobra, mocna ale jak już pisano, jeden stun i Katarina useless. Jej ultimate pomaga wygrać teamfighty, wbijasz z Q + W + R i po teamfightcie. Vayne jest dobra, ale musisz farmić i używać mózgu, ma doskok, itp. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

zacznijmy od tego czy lepiej gra Ci się adc czy mida . Jeżeli czujesz się lepiej na adc to proponowałbym Ci tą vayne lub luciana ( jak dla mnie free elo champ ) graj tym non stop , nie poddawaj się po 1czy tam 2 lose'ach bo wiesz jak wyglądają rankedy na silverze, masz na linii 0/0/0 a Twój top 0/5/0 i potem taki renekton lub Shyv bierze Cie w 2sek :) 

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Polecam Katę :)

+ Super pasywa

+ Dobre combo

+ Ogromny DMG z Ulta

+ Speed burst

+ W miarę dobra ucieczka

- Stun i całe combo stracone (ja zawsze czekam, aż ktoś użyje stuna przed moim ultem)

- Słaba na pierwszych lvlach, jak dobrze wyfarmisz jest ok.

Opublikowano

Katariną możesz wycarrować grę do diamentu nawet. Vayne to ADC, które wymaga farmy i killi, bo bez itemów jest gównem.

Łatwo ją zabić. Jedynie jej ult cokolwiek jej daje.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Katariną możesz wycarrować grę do diamentu nawet. Vayne to ADC, które wymaga farmy i killi, bo bez itemów jest gównem.

Kata bez itemów też gówno robi, simple. Łatwo ją zabić - jest jakiś adc, który pełni rolę offtanka? lol

Bierz Vayne, po ogarnięciu (po 6 lvl z ultem, przed wymaga większej znajomości mechaniki) robisz cuda, ale musisz nauczyć się orbwalkingu.

Opublikowano

Bardziej ciekawsza xD

Ja polecam kate dobra jest w połowie TF moszna nawet pente zrobić jak enemy są zajęci albo wygankować tak ni stąd ni z dupy. Carrować nią moszna nawet do diamonda i wyżej. Uzależniona od teamu niestety.

Vayne jest bardziej skomplikowana i trudno nią grać, jednak po ogarnięciu moszna robić cuuuda na 6 lvl +

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Oh god. Jedynie jej ult cokolwiek jej daje? Chyba nie gramy w tę samą grę ;_; Q + W + R = GG

Speed Atk i Life Steal dla niej i wbijasz się z ulta i rozwalasz całe team fighty, lecz nie wbijaj się w sam środek ;) Dobre pozycjonowanie to podstawa + może dać ci wina, jeśli grasz Vayne.

Do carrowania lecz polecam Katę ;)

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...