Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi przy nagrywaniu choć mam 30-120 fps-Minecraft

wikingg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam taki problem bo jak nagrywam minecraft'a w 720P to mam lagi nie jakieś duże ale takie leciutkie przycinki co przeszkadza i nie wiem czym to jest związane ponieważ mam od 30 do 120 fps więc nie powinno lagować jeszcze jak nagrywam w 480P to to mam tyle samo fps ale nie laguje nie wiem czemu tak się dzieje ale może wy mi napiszecie.

Opublikowano

Komputer się nie zepsuję, może jedynie się wyłączyć. Mówię tu o zamykaniu procesów, nie usuwaniu plików. Klikasz alt + ctrl + delete i tam procesy zamykasz, najlepiej zamykać te które znasz np. adober proces bd związany z nazwą adobe, gadu gadu z gadu gadu itp. Poszukaj w googlach jakich procesów nie wolno zamykać na twoim systemie operacyjnym (są takie sytemy jak xp, 7, 8 itp.)

Opublikowano

ja tam mam 7 procesów o tej samej nazwie opera.exe mogę je usunąć ? nic się nie stanie z internetem ?

Ej usunełem jedno z procesów i mi wszystkie ikony znikneły także pasek start nie wiem co zrobić ?

Opublikowano

Jest to spowodowane RAM'em. Jaki masz ram? Chodzi o to, że jak robisz coś niezwykłego (np. spamujesz komendą /thor itp.) to fpsy ci gwałtownie spadną, lecz potem wrócą do normy.

Radzę to co koledzy wyżej i zwiększyć przypisany ram do minecrafta. 

Opublikowano

Niestety nie mogę zwiększyć ponieważ mam 2G ramu dokładnie 1,70 a w minecraftcie mam ustawione na 1G więc nie wiem co mogę zrobić jeszcze.

Opublikowano

Dokupić kostkę ramu ? Nie są drogie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Lagi są spowodowane tym:

-Możesz mieć modyfikacje wgrane które zmniejszają płynność gry.

-Używaj gameboostera.

-Najlepiej zrobić resinstall javy oraz minecraft'a.

Opublikowano

@Niqueish

@1361622928-U485574.pngrecu931

@VetixGames

@enes2

@MajorHejt

Nie wiecie NIC , jaki ma procesor , grafike i JAKI ram (Dla inteligentów : dzielą się na DDR / DDR2 / DDR3) a także nie

wiecie czy w ogóle ma miejsce w komputerze na takową a i tak każdy jakąś głupotę strzelił ..

Taką pomoc można sobie za przeproszeniem w d*** wsadzić !

@VetixGames

Gratulacje jeden normalny zapytał o podzespoły .. a potem podał DDR3 <lol>

x

Opublikowano

@Niqueish

@VetixGames

@enes2

@MajorHejt

Nie wiecie NIC , jaki ma procesor , grafike i JAKI ram (Dla inteligentów : dzielą się na DDR / DDR2 / DDR3) a także nie

wiecie czy w ogóle ma miejsce w komputerze na takową a i tak każdy jakąś głupotę strzelił ..

@VetixGames

Spytał się jak przywrócić pulpit do normy - miał brak ikonek itd. no to powiedziałem, a Ty coś pieprzysz że gówno się znam xDDD.

Co ma włączenie procesu explorer.exe do twojej odpowiedzi ?

Sam nawet nie pomogłeś a piszesz, że to my gówno pomogliśmy.

Pozdro/

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Widzisz swój nick , bo ja nie ? :O

A w czym pomaga napisanie :

kup se lepsza grafike skoro nawet nie wie sie jaką ta osoba grafike MA ?!

albo kup se szybszy dysk ...

A ja pisząc :

" Gratulacje jeden normalny zapytał o podzespoły . "

Ponowiłem pytanie :D

x

Opublikowano

Ma za mało ramu. Ma 2 GB gdzie 1gb przepisał na minecraft więc zostaje mu tylko 1gb na reszte. Zostaje jedno wyjście dokupić ramy jak inni wyżej pisali. Tylko podaj specyfikacje kompa ;)

Opublikowano

@Niqueish

@VetixGames

@enes2

@MajorHejt

@VetixGames

wlasnie jak tak czytam te odpowiedzi to widze ze tu sami jasnowidze sa i wiedza jaki typo ma komp 

@top

zadne gamebostery 

reinstale javy

mc itp nic nie daja moze max 1-2 fps wiecej 

podasz w koncu jakie podzespoly masz w kompie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...