Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto tworzyć serwer z paczką modów?

Jeśli nie chcesz pisać postu wystarczy zagłosować, dzięki!  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto stworzyć taki serwer?

• Tak, warto
      7
    • Nie, nie warto
      2
    • Nie mam pojęcia
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam do Was malutkie pytanie. Czy warto stworzyć serwer opierający się na modyfikacjach? Myślałem o paczce FTB dla non premium. Z tego co widzę, to jest mało takich serwerów a w szczególności non premium na FTB Mod Pack. Z góry dzięki za porady. Pozdrawiam.

.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Hmm.. Jak patrze na ilość modów, to myślę, że nie każdemu będzie działać, w końcu nie każdy ma komputer z nasa. A czasem nawet kilka większych modyfikacji potrafi nieźle zlagować kompa nawet na singlu, a tym bardziej na serwie, gdzie będzie grać dużo osób

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Moim zdaniem serwerów modowych nie opłaca się stawiać.

Wyszły z mody, a poza tym (co widać na MPC po liczbie tych tematów) niektórzy mają po 30 FPS, co uniemożliwia grę na modach.

A poza tym nie każdemu chce się ściągać te modpacki i wgrywać do swojego MC.

Na tym właśnie tracą takie serwery, dlatego odpuść sobie z tym.

Opublikowano

To zależy bo jak Ci się znudziła oryginalna gra to zrób serwer na modach ale chyba lepiej bez modów bo nie trzeba wysyłać paczek modów kolegom/graczom ja mam kilka serwerów w tym na modach. Spróbuj ja gram na Flans mod i custom NPC

Opublikowano

Nie warto lepiej zrobic porzadny serwer bez modow

Nie warto robić zwykłych serverów bo takich jest już wiele tysięcy a serverów na modach owiele mniej 

░.░░░.░.░▄▀░.▀▀░
░.░░░.░.▀░░░.▀░░

░.▄▄░.░.░▀▄░.▄▄░

Tiermonster skin ward free

Opublikowano

A poza tym nie każdemu chce się ściągać te modpacki i wgrywać do swojego MC.

lepiej bez modów bo nie trzeba wysyłać paczek modów kolegom/graczom

Wiesz, nie gracz będzie to ściągał tylko launcher. Gracz by miał tylko za zadanie go odpalić, wpisać nick i czekać aż się pobierze i uruchomi. Nawet optifine i mody by były ustawione.

Hmm.. Jak patrze na ilość modów, to myślę, że nie każdemu będzie działać, w końcu nie każdy ma komputer z nasa. A czasem nawet kilka większych modyfikacji potrafi nieźle zlagować kompa nawet na singlu, a tym bardziej na serwie, gdzie będzie grać dużo osób

To właśnie jest najgorsze... modyfikacje nieźle zjadają zasoby komputera. No ale wgranie jakiś 4-5 modów zawsze poprawi grę.

Nie warto robić zwykłych serverów bo takich jest już wiele tysięcy a serverów na modach owiele mniej 

I to właśnie nasunęło mi tą "strategię". Dużo osób tworzy serwery zwykłe z pluginami które zazwyczaj padają po paru dniach. A serwer z modami może się utrzymać. Jeśli wszystko będzie dobrze zoptymalizowane i grywalność będzie jako tako.

Dzięki za wszystkie głosy, temat mogę już teraz uznać za zamknięty. Patrząc po opiniach uważam, że nie zaszkodzi tego stworzyć. 

Wytyczyłem też najlepszą odpowiedź i proszę administratora o jego zamknięcie.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Powiem tak - warto, jeżeli umiesz dobrać mody tak, aby pomagały graczowi w grze, urozmaicały grę - a jednocześnie były tak dobrane, aby na "większości" komputerów działały z dobrą ilością FPS'ów. 

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Prędkość pobierania mojego internetu waha się od 2kb/s do 10kb/s.

Jeżeli masz taką prędkośc internetu, to ja pozdrawiam, że ty możesz w ogóle grać na JAKIMKOLWIEK serwerze, bo wyobraź sobie, że same dane dotyczące mapy które client musi wczytać ważą tyle, że pobierałyby Ci się jakieś parenaście/dziesiąt sekund. 

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...