Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czego oczekujesz na serverze FreeBuild ?

Qadam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu pracuje nad serverem, postanowilem ze bedzie to typ freebuild, poniewaz sam najchatniej grywalem na takiego typu serverach ale to tak troche nie zwiazane z tematem.

Chcialbym sie Was zapytac czego oczekuje na serverze FreeBuild, chodzi mi tutaj o dzialki itd..

Mozecie swobodnie wyrazic swoja opinie w komentarzu :) Chetnie ja przeczytam i przeanalizuje.

Troche prac zwiaznych z serverem juz wykonalem i narazie wybroazam sobie to tak:

( Na start stan naszego konta wynosi 0 )

- Na serverze nie ma nic za darmo ( chyba ze kilof kamienny itd.. na start ) na wszystko trzeba zarobic poprzez kopanie, lub sprzedawanie surowcy

- Na serverze wystepuje plugin OtherDrops czyli znaczy to że, ze stone mozemy wydropic kazdy rodzaj surowca, spora szansa na drop diamentu itd..( jest to odpowiedniu skonfugurowane zeby np. diamenty nie dropili za czasto ) [Jest to dla mnie najlepsze rozwiazanie poniewaz bez wiekszego probelmu mozna uzupelniac kopalnie i kazdy ma taka sama sznase na wydobycie danego surowca, mysle ze jest to w porządku  w obec gracza]

- Na serverze wysepuja 3 mapy :

1. Mapa na ktorej znajduje sie spawn, skepy itd..

2. Mapa z dzialkami ( pvp wlaczane w godzinach wieczornych )

3. Randomowa mapka na korej jest wlaczone pvp, wiec podczas kopania, zcinania drzewa trzeba uwazac zeby ktos Cie nie zabil :)

- Autorskie eventy ( jak narazie caly czas pracuje nad nowymi typami ale wiecej na ten temap bedzie w prezenacji servera ) jako nagrody za wygranie eventu sa: rangi VIP ( na czas 7 dni ), pieniadze [swoje propozycje dotyczace nagrod mozecie pisac pod tematem]

- Na serverze wystepuja 3 typy dzialek ( 20x20, 30x30, 40x40 )( 8x8 12x12 16x16 ) cena jest odpowiednio dopasowana np. cena za najmiejsza dzialke wynosi 100$ - system kupowania jest automatyczny wystraczy posiadac odpowiednia ilosc pieniedzy, kliknac na tabliczke i dzialka jest twoja :)

[oczywiscie trzeba sie troche nameczyc aby zdobyc to 100$ nic odrazu :) kazdy z graczy moze posiadac nieskonczienie wiele dzialek]

- Pomyslales kurcze ale co jesli chilowo nie jestem w stanie nazbierac tyle pieniedzy ? Nie ma problemu, mozesz zakupic pokoj w hotelu u innych graczy : )

- Mozliwosc zakupienia miejsca na targowisku

- Oczywiscie sa wszystkie podstawowe komendy typu /spawn, /home/, /las, /dzialki etc..

- Jesli jestes bogaty i mozesz sobie pozwolic na wiekszy wydatek to mozesz zakupic hotel w ktorym bedziesz mogl wynajmowac pokoje innym gracza

- Jako gracz VIP otrzymujesz dzialke ( o wymiarach 70x70 ) i tutaj brak pomyslu jakie przywileje moglby posiadac VIP

Jak narazie mapa servera jest ogoga poniewaz zaczalem ja robic od nowa wedlug pomyslow graczy :

Spawn :

Mysle ze to na chwile obecna tyle mozliwe ze o czyms zapomnialem to uzupelnie ten temat

Oczywiscie kazdy moze wyrazac swoja opinie i zdanie co moge poprawic, zmienic, dodac :)

Tylko prosze ludzi ktorzy maja zamiar napisac nie lubie FreeBuild itd.. niech wyjda, dziekuje :)

Pozdrawiam, qadam :)

Opublikowano

Witam fajnie się zapowiada a ma do ciebie pytanie bo będziesz miał dużo pracy czy mogę się przyłączyć do Administracji?

Pomogłem daj like!

Opublikowano

Oczekuje

Ekonomii sklepow itd np targow do kupienia

Czestych eventow

Automatycznych dzialek plotme lub srm

No i napewno duzy hotel zeby ktos mogl go wynajac

Mapa musi byc ladna bo jak nie to nie ma po co grac ;d 

Fajnie jak dodasz jakies minigry to rozluzni rozgrywke na servie

Szczerze watpie ze pomysl wypali bo rzadko kto gra na fb :)

Opublikowano

Hmm..

Minusy:

- drop ze stone

- drop ze stone

- działki wielkości nie powiem jakiej to są chyba żarty -,-

Plusy:

- autorskie eventy :O Pewnie takie same jak inne tylko bd inny npc ;)

a teraz coś ode mnie:

hmmm

Działki powinny być na osobnym świecie gdyż ten świat może być np co 2 tyg odpalone PvP i będą się wszyscy nawalać z działek super sprawa widziałem na 1 serwie 100/100 ludu .

- Nowe enchanty, podstawa fajnego freebuilda (z odrobinką PvP musi być bo inaczej dupa)

- losowe itemki z "magicznego kamienia"

- Fajny system LvL (Tagi nad głową)

- Bossy to chyba podstawa ;)

- Bossy powinny się respić wszędzie nawet na działkach czasami jest fajnie gdy masz w piwnicy zombie z 3k hp hehehe ;D

- fajny drop , diaxy podstawa nikomu sie nie chce zapierd*** w kopalni o diaxa...

- freebuild sama nazwa mówi = wolność wszystko ci wolno ;) (bez przesady)

- minim 4 mapy (1 główna z survivalem ew.) 2 dla działek 3 dla PvP 4 dla tzw.. drużyn ;) czyli 2/3 typy lub solo w świat taki survi i budujesz fose zamki itd jak na prawdziwym surv ;) bez FRAKCJI !

(Mój wymarzony serwer, gwarantowane z 30 osób jeśli prezka bd fajna)

Opublikowano

Okeej, porobilem troche zmian.

Jak oceniacie spawn ? 

Witam fajnie się zapowiada a ma do ciebie pytanie bo będziesz miał dużo pracy czy mogę się przyłączyć do Administracji?

Nie, narazie nie potrzebujemy nikogo to teamu. :)

Plusy:

- autorskie eventy :O Pewnie takie same jak inne tylko bd inny npc ;)

Mylisz sie ;) Eventy sam wymyslilem, nie widzialem jeszcze takich na innym serverze ale chilowo nie bd udostepnial nic wiecej na ten temat zeby nikt pomyslu nie podkradl. :>

Minusy:

- drop ze stone

- działki wielkości nie powiem jakiej to są chyba żarty -,-

a teraz coś ode mnie:

hmmm

Działki powinny być na osobnym świecie gdyż ten świat może być np co 2 tyg odpalone PvP i będą się wszyscy nawalać z działek super sprawa widziałem na 1 serwie 100/100 ludu .

- Nowe enchanty, podstawa fajnego freebuilda (z odrobinką PvP musi być bo inaczej dupa)

- losowe itemki z "magicznego kamienia"

- Fajny system LvL (Tagi nad głową)

- Bossy to chyba podstawa ;)

- Bossy powinny się respić wszędzie nawet na działkach czasami jest fajnie gdy masz w piwnicy zombie z 3k hp hehehe ;D

- fajny drop , diaxy podstawa nikomu sie nie chce zapierd*** w kopalni o diaxa...

- freebuild sama nazwa mówi = wolność wszystko ci wolno ;) (bez przesady)

- minim 4 mapy (1 główna z survivalem ew.) 2 dla działek 3 dla PvP 4 dla tzw.. drużyn ;) czyli 2/3 typy lub solo w świat taki survi i budujesz fose zamki itd jak na prawdziwym surv ;) bez FRAKCJI !

(Mój wymarzony serwer, gwarantowane z 30 osób jeśli prezka bd fajna)

- Drop ze stone jest nadal, lecz to jest dodatek zeby kopalnia sie nie nudzilo, kazdy surowiec mozna normalnie wydobyc :)

- Wielkosci dzialek poprawione ( 20x20, 30x30, 40x40 i 70x70 ), to prawda na poczatku troche przesadzilem z wielkoscia dzialek :P Teraz mysle ze jest lepiej :)

- Drop diaxow normalnie + mozna zdobyc ze stone ( szansa 3% drop od 2-5 diaxow )

- Mapy sa 3, opisane w temacie :>

Reszte bede sie z czasem staral dodawac ale zchodzi z tym troche czasu, nad mapa caly czas pracuje .

Prosze o kolejne opinie :>

Opublikowano

Fajne sklepy, handel z NPC

Niezbyt rozwinieta odpowiedz :/

Z racji tego iz w minecrafcie jest dosyc uboga liczba zbroi, butow itd... Wiec na server postanowilem dodac pare nowych rzczy, jak narazie udalo mi sie napisac plugin na ulepszony zloty napiersnik ( ss ponizej ), podczas walki z drugim graczem wieksza nasza regenaracje zdrowia

ss: 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o fruibuld a tego jest pod dostatkiem to wymagań raczej nie mam , na fruibuldzie ma byc wszystko - tartak , działki , pvp , survival jakis parkur. Czyli wszystko co ludziom przyjdzie na myśl - myśle że twoja wyobraźnia więcej ci podpowie

DIAMENTOWY GLOB - sieć serwerów Minecraft ip: s1.diaxglob.pl

Opublikowano

WG mnie:

• Działki w SimpleRegionMarket lub własny plugin na /dzialka zajmij i zajmuje ją, nie ma być to plotme, jest tylko komenda, która ma zająć działkę bez /dzialka auto.
  • Normalne sumy za itemki, diax to być unikat, a nie ma go być tyle ile dirta
  • Brak dropu ze stone
  • Brak dropu ze stone
  • Działki 30x30, można kupić np. za jakiś item w ItemShopie, drugą działkę
  • Wspaniałe miasto,
  • Mapy takie jaki: Surowcowa ( surowce ), Dzialki, Miasto ( Tu gdzie będzie spawn ), mapa na eventy, areny itp, piekło
  • BEZ SURVIVALU I FRAKCJI
  • BEZ SURVIVALU I FRAKCJI
  • Nie rób VIPa na zawsze!

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

a macie dobrego programiste? jak tak to niech poszaleje z NMS i porobił trochę attributes do broni ;) jakaś szybkość atack speed czy Knock ;D + dmg :-D Naprawdę świetna by była zabawa :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...