Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zastąpienie telewizora projektorem?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od prawie roku mój telewizor sie kurzu, bo wszystko oglądam na laptopie. I naszła mnie taka myśl, że o wiele wygodniejszy będzie projektor. Jakbym chciał obejrzeć jakiś film, albo pograć wieczorem, to chyba lepiej by się sprawdził, niż jakiś stary samsung z niską rozdziałką.
Tylko jest problem. Miałbym do dyspozycji miejsce na obraz jakieś 1.5m szerokości na 3 metry wysokości, więc nie wiem jakby to wyglądało ze "skalowaniem".  I do tego projektor musiałby być chyba podwieszony na suficie, bo na podłodze stoi fotel.
I teraz pytanie właściwe. Czy mając takie miejsce do dyspozycji będzie to w ogóle wygodne, i większe niż 36cali. I standardowo, czy znajdę jakiś dobry projektor do 300zł? :)

Opublikowano

Dobry projektor to musisz sie liczyc z tysiacami. Nie powinno być zle. Ja bym wolal na projektorze niz na tv ale to sporo kosztuje.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

No, znowu źle to sformułowałem... Chodzi mi o oczywiście za najlepszy projektor w tej cenie (około 300zł), a nie najlepszy ogólnie :D

Opublikowano

Czyli myślicie, że przy ustawieniu około 3m od ściany 1.5 na 3m będzie dobrze? Bo nie wiem, musiałbym chyba ustawić projektor na suficie i go dobrze skierować.
Dobra, to wracam do pytania. Znajdę jakiś średni projektor w cenie 300zł?

Opublikowano

hehe , tyle to kosztuje minimum jedna lampa do projektora a nie projektor z trzema lampami !  to sobie odpuść 

tak przy okazji, obraz z gównianych projektorków dostępnych na allegro w cenie 200-400 zł da się oglądać dopiero w prawie  CIEMNYM pomieszczeniu a o jakości szkoda nawet mówić bo praktycznie żaden nie przekracza 640x480 !  czyli żenada dla obrazu i rozdzielczości, tak samo jak i obraza dla oczu oglądać taki obraz na ścianie

projektory minimum o rozdzielczości  HD ( czyli praktycznie byle szmatławy nowy laptop ze sklepu )  to ponad 1000 zł, a o Full HD to na 100% możesz sobie pomarzyć albo przynajmniej obrazki projektora oglądnąć wzdychając

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...