Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra podobna do The Forest

Sqart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie, czy istnieje podobna gra do The forest ? Tylko bez kanibali, stworów itd. Jako że nie lubię się bać (jestem bardzo strachliwy) to szukam czegoś podobnego, tylko bez elementu horroru.

Minecraft już odpada. I żeby mogło to mieć jakąś przeciętną grafikę.

Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje :).

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Zobacz Stranded II,Brutal Nature,Terraria tylko te gry nie maja jakiejs super elo grafiki ale bardzo fajnie sie w nie gra.

QL4A4Sf.png

Opublikowano

Stranded II najbardziej mi odpowiada, lecz to cały czas nie to :/. Ale dzięki za podanie :).

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Polecam gre UnReal World. Nie patrz na grafikę, mimo, że 2D to jest bardzo rozbudowana. Na początek polecam ci wybrać wszystko co najłatwiejsze i wybranie scenariusza "I want to be a fisherman" ponieważ dostaniesz wędkę i sieci rybackie co bardzo ułatwi ci pozyskanie jedzenia na samym początku gry gdyż polowania nie sa proste. Jeżeli czegoś nie możesz stworzyć możesz to kupić w wiosce metodą wymiany. 

Najnowsza wersja gry za darmo do pobrania tutaj:

http://unrealworld.fi

The Forest według mnie większość pomysłów survivalowych wziął właśnie z tej gry, jedynie oprawił to w grafikę 3D, z resztą sam to zauważysz.

I nie przejmuj się, że na początku zginiesz kilkadziesiąt razy. Tak właśnie nauczysz się grać ale zimy i tak nie przetrwasz ;)

Jeżeli nie możesz ogarnąć klawiszologii to przyda ci się to:

http://z3.invisionfree.com/UrW_forum/index.php?showtopic=3090

W razie problemów pisz do mnie, dawno nie grałem ale coś jeszcze pamiętam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...