Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki + karta dźwiękowa

Skara90210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głośniki + karta dźwiękowa w cenie do 400zł.  Szukam czegoś do słuchania muzyki, grania w gry, wiem, ze za tą cenę nic dobrego nie dostane, ale aktualnie mam tak stare głośniki, że aż coś trzeszczy.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Najtańsza dobra karta to Xonar DG/DGX, ceny od 60zł za używane i od 90zł za nówki. Jest nawet dobrej jakości (troszkę lepsza od układów zintegrowanych, za to ma wzmacniacz i wiele wbudowanych opcji).

Jeśli o głośniki chodzi to osobiście polowałbym na używane Logitechy Z2300 o ile lubisz głośniej posłuchać muzyki i przywalić odpowiednio basem. Ale pierw powiedz 2.0 czy 2.1 oraz czy mogą być używane

Opublikowano

Wole kupić nowe, a 2.0, czy 2.1 to nie mam pojęcia, nigdy nie interesowałem się głośnikami i nie wiem jakie w tej cenie będą lepsze.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Nie chodzi o to jakie będą lepsze, a raczej o to, jak lubisz słuchać muzyki. Zestaw 2.1 ma suba który (zazwyczaj) nisko zejdzie i w tej cenie zacznie próbować ruszać szklankami w szafce. Jeśli lubisz bas to zdecydowanie 2.1, bo 2.0 w tej cenie go za dużo nie mają, za to grają równiej, bardziej neutralnie.

Ja wybrałem Z2300, zmodowałem, jestem bardzo zadowolony i za ich cenę (~350zł) poleciłbym je każdemu. Z nówek 2.1 masz m.in. Microlab FC330(to samo co Modecom MC-2110) lub Modecom MHF60U w tej cenie, ewentualnie Philips SPA5300.

Opublikowano

Załapałem, nie potrzebuje tak mocnego basu.  Szperałem trochę i zastanawiam się nad takim zestawem :

płyta : http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dg-karta-pci-system-5-1-xonar-dg-330485/#div4

głośniki : http://www.morele.net/glosniki-komputerowe-genius-sp-hf1800a-50w-rms-3-drozne-drewniane-czarne-31730908100-289574/

Może nie będzie to super mocny zestaw, ale raczej muzyczka lepiej bd chodziła czy też oglądanie filmów będzie przyjemniejsze. Jak masz jeszcze jakies inne propozycje, ale z nowych to chętnie rozpatrze

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...