Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silownia

Xbian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek tak, chce zrobić domową siłownie.

Mam wolny pokój który mogę na to poświęcić. 

Mam do wydania 500 zł powiedzmy na początek.

Co kupić? I ile. Na razie mam tylko ławeczkę własnej roboty.

Nie chce wyglądać jak hardcorowy koksu. Czy przez rok intensywnych treningów bez szczególnej diety będę widział efekty.

Co do diety, nie chce jej utrzymywać bo nie mam na to czasu, nie jem żadnych słodyczy, a pije tylko wode niegaz. Z alkoholem nie mam styczności - tzn. rzadko pije. Nie jem fast food'ow . 

Mam 21 lat, wzrost ok. 176 waga 73-74kg.

Dopowiem, że styczność z siłownią będę miał pierwszy raz tak na poważnie, aczkolwiek siły trochę mam .

Opublikowano

Nie masz szans, aby osiągnąć jakieś poważne rezultaty jedynie poprzez domowy trening. Uwierz mi, zabraknie Ci motywacji. Szczególnie jeżeli będziesz miał z takimi sprawami styczność po raz pierwszy to musisz znaleźć osobę która pokaże Ci jak prawidłowo wykonywać dane ćwiczenia, po ile serii itd. Jeśli chodzi o dietę to mówi się, że dieta to połowa sukcesu. Jednak jeśli nie chcesz robić z siebie kulturysty, prawidłowe i zdrowe odżywianie się powinno wystarczyć.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Nie masz szans, aby osiągnąć jakieś poważne rezultaty jedynie poprzez domowy trening. Uwierz mi, zabraknie Ci motywacji. Szczególnie jeżeli będziesz miał z takimi sprawami styczność po raz pierwszy to musisz znaleźć osobę która pokaże Ci jak prawidłowo wykonywać dane ćwiczenia, po ile serii itd. Jeśli chodzi o dietę to mówi się, że dieta to połowa sukcesu. Jednak jeśli nie chcesz robić z siebie kulturysty, prawidłowe i zdrowe odżywianie się powinno wystarczyć.

Co to znaczy nie mam szans? Nie prosiłem aby ktoś pisał czy będę miał motywacje czy nie. O to raczej się nie boje, z pewnością z początku będzie ciężko - nie twierdze, że nie, wiem że będą chwilę wątpienia w siebie.

Domowy trening, miałem na myśli wolne ciężary + drążek powiedzmy.  Co do prawidłowości wykonywanych ćwiczeń to od tego mam internet chyba.

Opublikowano

Naprawdę uwierz mi, że co innego zobaczyć w internecie jak się wykonuje dane ćwiczenie, a co innego jak ktoś pokaże Ci jak dokładnie to robić. Nwm, co do przedmiotów do ćwiczeń to początkowo zakup kilka gum o różnej ciężkości rozciągania, następnie przydałyby się ze 2-3 rodzaje hantli, a jeśli pozostanie ci trochę pieniędzy to lekka sztanga. Aha i polecam kupić matę do ćwiczeń, bo na ławeczce np. brzuszki jak dla mnie robi się niewygodnie ;) 

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...