Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona www + logi + konsola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak importowac plik lastes.log na strone ,jesli znajduje sie w innym katalogu na maszynie ? [strona + serwer to ta sama maszyna] , oraz jak zrobic aby dana podstona/strona wyswietlała sie tylko po wpisaniu hasła , Strona jest na html/php ,Lub czy znajduje sie inny sposob na ogladanie logow z konsoli na stronie :)

Daje +

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Czytanie pliku w php jest to fread.

<?php
$file = fopen("/innykatalog/na_maszynie/lastes.log","r");
fread($file,filesize("test.txt"));
fclose($file);
?>

Zabezpieczenie strony hasłem, tj. prosty formularz html i pehap

<?php
define('VERIFY');
$pass = md5($_POST['pass']);

if($pass == "e326ad73343e5d02fc5f894a51a01cfa") { # TJ. MD5 - MPCFORUM

include("bezpieczne.php");

} else {

if(isset($_POST)) {

?>

<form method="POST" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>">
            Pass <input type="password" name="pass"></input><br/>
            <input type="submit" name="submit" value="Log In"></input>
            </form>
 <? } } ?>

Aczkolwiek takie sposoby autoryzacji to ścierwo i nie ucz się tego.

I jeszcze żeby bezpieczne.php nie dało się wykonać zdalnie daj na początku bezpieczne.php sprawdzanie tego co zadeklarowaliśmy w formularzu z hasłem:

<?php
if(!defined('VERIFY')){ die("Nie można mnie otwierać bezpośrednio"); }

/*

Dalsza część kodu, która wykona się po
pomyślnym przekierowaniu przez formularz sprawdzający.

*/

?>

Podałem Ci gotowca od początku do końca także ciesz się.

Opublikowano

juz działa :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

@Padaambo

Pomyśl chociaż troszkę samodzielnie, dałem Ci wszystko czego potrzebujesz ale musisz to dostosować.

Strona jest pusta bo nie wyprintowałeś wyniku, a nie zrobiłem tego za Ciebie bo nie wiedziałem gdzie to chcesz w textarea, rawie czy cokolwiek.

Poza tym fread przyjmuje za parametr m.in. nazwę pliku i bajty do przeczytania. W przypadku czytania go całego robisz filesize i nie jakiś test.txt tylko to co chcesz przeczytać.

Używam mózgu i lajkujemy osoby, które muszą myśleć za Ciebie.

<?php
 $handle = fopen("/mc/logs/latest.log", 'r'); 
 $logi = fread($handle, filesize("/mc/logs/latest.log")); 
 fclose($handle); 
 print $logi;
?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...