Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak łowić żeby nie dostać bana?

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma takich miejsc, wbrew pozorom lepiej łowić tam gdzie jest dużo ludzi ;)

Powiedzmy ze chce zostawic botka na 2 godziny, jak ktos do mnie cos bedzie pisal itd a ja nie bede odpisywal bedzie to podejrzane ;/

61093c6efb.png

Opublikowano

No to to wiem, ale poprzednim razem lowilem sobie rybki i dostalem ni z tad ni z owad bana :DD 

Mógł cię wyhaczyć GM który do ciebie pisał lub dostałeś bana z "automatu". Nawet jeśli nie wyhaczy cię wcześniej GM to ktoś będzie pisał do ciebie o coś się zapytać np. czy już coś złowiłeś albo czy masz dać EQ. Są też łowcy cziterów którzy wysyłają tickety do Administracji.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Musisz odpisywac gm albo Bann 

Teraz admini banują z logów, więc nawet nie piszą do Ciebie i takowy ban idzie z automatu. :)

Dzieje się tak teraz w 90% przypadkach.

Opublikowano

Teraz admini banują z logów, więc nawet nie piszą do Ciebie i takowy ban idzie z automatu. :)

Dzieje się tak teraz w 90% przypadkach.

Z tymi logami to to prawda tylko w 50% ponieważ na pl-u wprowadzili system który automatycznie banuje osoby łowiące na fb ponad 4 h dziennie. By uniknąć blokady konta bota można zostawiać na 4h co każde 24 godziny. Puki co nie znane jest żadne skuteczne obejście tego problemu.

Opublikowano

Z tymi logami to to prawda tylko w 50% ponieważ na pl-u wprowadzili system który automatycznie banuje osoby łowiące na fb ponad 4 h dziennie. By uniknąć blokady konta bota można zostawiać na 4h co każde 24 godziny. Puki co nie znane jest żadne skuteczne obejście tego problemu.

Ja ostatnio spróbowałem ustawić bota i dostałem bana po niecałej godzinie na 2 konta.

Opublikowano

Tzn ze nawet jak bede lowil bez FB to dostane bana? Jak dluzej niz 4h.

61093c6efb.png

Opublikowano

Tzn ze nawet jak bede lowil bez FB to dostane bana? Jak dluzej niz 4h.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem ...

" system który automatycznie banuje osoby łowiące na fb ponad 4 h dziennie. By uniknąć blokady konta bota można zostawiać na 4h co każde 24 godziny. Puki co nie znane jest żadne skuteczne obejście tego problemu."

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Kłania się czytanie ze zrozumieniem ...

" system który automatycznie banuje osoby łowiące na fb ponad 4 h dziennie. By uniknąć blokady konta bota można zostawiać na 4h co każde 24 godziny. Puki co nie znane jest żadne skuteczne obejście tego problemu."

Lowienie przez FB, czy lowienie ... co za roznica? Tyle ze na FB szybciej i latwiej idzie :> 

61093c6efb.png

Opublikowano

Lowienie przez FB, czy lowienie ... co za roznica? Tyle ze na FB szybciej i latwiej idzie :>

Różnica jest taka że FB wyciąga wędkę zawsze w takim samym odstępie czasu a ty jako człowiek nie jesteś w stanie tego zrobić :D

Ja ostatnio spróbowałem ustawić bota i dostałem bana po niecałej godzinie na 2 konta.

A jesteś pewny że to nie GM właśnie wtedy cię przyłapał? Ja stawiam zawsze FB na 2/3h oczywiście będąc nieopodal i bana nie dostałem a raz postawiłem na dłużej niż 4h i od razu :D Zresztą sprawdźcie sami tak jak radzi wyżej Lexus.

Opublikowano

no zaóważyłem ze jak wczoraj gościu wystawił bota koło mojego koło 2 w nocy to do teraz 9 55 łowi ta sama postać więc nie dostał bana

80108503750670519906.gif

Opublikowano

Bota najlepiej nie ustawiać w piątek, sobotę i niedzielę (weekend, dużo ludzi) Idealna pora to noc z niedzieli na poniedziałek (Praca, szkoła, chociaż teraz będą wakacje to będzie trudno). W godzinach 00:00-05:00 praktycznie nikogo niema. Polecam miejsca do których rzadko ktoś zagląda np. Świątynia Hwang i poszukać tam miejsca, w którym dobrze się schowasz i nie będziesz widoczny na mapie (bo po prostu gracze tam nie zaglądają). Rano szybko przełożyć itemy na główną postać.

Istnieje inna metoda, ustawienie bota w zaludnionym miejscu, przeważnie w miejscu gdzie każdy łowi. Najlepiej nie stawiać w nocy tylko w dzień, w godzinach szczytu 14:00-20:00. Należy sprawdzać co się dzieje co 20 minut oraz pisać na chacie coś w stylu: ,,Kurde, znowu nie ma małża'', ,,Sprzedam farby do włosów'' itp.

Jeżeli ktoś ci napisze że używasz bota to odpisz mu ,,nie''. Nie tłumacz się ani nie wyzywaj gościa, jedno słowo wystarczy.

Oba sposoby są dobre, każdy wybiera co mu bardziej pasuje. To ryzykowne ale opłacalne.

Opublikowano

No to to wiem, ale poprzednim razem lowilem sobie rybki i dostalem ni z tad ni z owad bana :DD 

dostałeś z automatu dlatego że HS gromadzi o tobie info a jak łowisz czały czas to w końcu zbierze o tobie wystarczająco dużo informacji i dostaniesz bana z automatu tak jak ja

To co kamer pisze że do FB nie potrzebna jest blokada HS to kłamstwo do wszystkich dodatków które ułatwiają grę w metina jest wymagana blokada HS

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jak gracie na modzie to jest ok dobputy cie nikt nie widzi i napisze ze mod ale z fishem jest tak ze jak lowisz zeczywiscie ponad norme to ban bo komu by sie chcialo siedziec 5, 6 h przed wedka w metku i lowic nuuudddddaaaaaaa! prawda wiec daja bana oczywiste i logiczne. Ja mialem tak ze Gm przyszedl i gadal ale mnie nie bylo widzialem jak znika i szybko wylonczylem gre postac siedziala 1 h i bana nie dostalem zauwarzylem terz ze jak postaci za dobrze idzie ze znajdywaniem malz np znajdzie 5 malz w niedlugich odstepach czasu to za 30 minut ban. wiec szybko przezucac malze przez ziemie zeby nie powiązali wam kont nawet jak macie inne emaile to za handelek z fishbotem BAN! Trzeba co 1 h zmieniac miejsce i ch  narazie skutkuje 2 tydzien po 3,4 h i muj bocik jeszcze bana nie dostal narzaie srawdzam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...