Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pęknięte słuchawki

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kilka miesięcy temu kupowałem słuchawki w sklepie Euro. Kosztowały one 699 zł. Dodatkowo wziąłem ubezpieczenie rozszerzone na 3 lata.

Niestety dzisiaj wyjmując je z torby widzę, iż jest pęknięty pałąk. Słuchawki działają dobrze. Problem z tym, że są pęknięte.

Ubezpieczenie jest rozszerzone.

Napisane jest, że obejmuje ono uszkodzenia przypadkowe. Jednakże w pełnym ubezpieczeniu jest napisane, że tam przyjmowane są uszkodzenia nieumyślne ...

Jest trochę późno i sklep jest już nieczynny, więc może ktoś wie czy ubezpieczenie rozszerzone może objąć to pęknięcie.

Jak będzie potrzeba jestem w stanie zrobić zdjęcie. Mam cały komplet + paragon zakupu.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Zwykłe pęknięcie:

zyTuauh.png

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Dobrze to podjadę jutro do sklepu i ogarnę to ...

Pryz okazji czym można by to skleić? Sama taśma nie wystarcza, bo nie ma ucisku, a klej pewnie dużo nie utrzyma ..

@ Down

Dzięki. Proszę o nie zamykanie tematu jbc.

MAL

Opublikowano

Należy zgłosić sprawę jako uszkodzenie przypadkowe.

"Słuchawki były w torbie z którą podróżowałem. Po dotarciu na miejsce zorientowałem się że mają pęknięty pałąk. Mogłem gdzieś zahaczyć torbą, albo jakaś rzecz się na nią przesunęła. Słuchawki były zabezpieczone tak jak zwykle więc długotrwałe narażenie na czynnik który mógł spowodować uszkodzenie było niemożliwe."

f.png

Opublikowano

Należy zgłosić sprawę jako uszkodzenie przypadkowe.

"Słuchawki były w torbie z którą podróżowałem. Po dotarciu na miejsce zorientowałem się że mają pęknięty pałąk. Mogłem gdzieś zahaczyć torbą, albo jakaś rzecz się na nią przesunęła. Słuchawki były zabezpieczone tak jak zwykle więc długotrwałe narażenie na czynnik który mógł spowodować uszkodzenie było niemożliwe."

Nie przyczepią się oni do tego? Słuchawki mają swoje dodatkowe utwardzone etui. Mogą to uznać jako niedbalstwo i nici z ubezpieczenia (z tego co wyczytałem na necie to Hestia często wynajduje jakiś kruczek, by nie uznać tego).

MAL

Opublikowano

Etui jest opcjonalne.

Ew. możesz powiedzieć że słuchawki wysmyknęły Ci się z ręki i niefortunnie upadły (rozmawiałem ze znajomym i powiedział że taka opcja będzie najlepsza).

Pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

Dobra zadzwoniłem i powiedziałem mniej więcej to samo. do uwiarygodnienia dodałem zatłoczony pociąg i że niefortunnie ktoś nadepnął.

Zobaczymy jak to będzie. Najwyżej będę kleił .. W końcu słuchawki za 700 zeta przy prostym upadku się nie połamią ...

MAL

Opublikowano

Tak jak pisałem ubezpieczenie obejmuje takie sytuacje.
Ważne żeby napisać że czynnik powodujący uszkodzenie nie był czynnikiem ciągłym np. "słuchawki były wygięte przez całą podróż się złamały", lub "szedłem z nimi na deszczu ..." .

f.png

Opublikowano

No powiedziałem im o tym upadku. Zmyślone, ale chyba "kupili". Zdjęcia im wysłałem wg. ich instrukcji i w piątek ma być po nie kurier. Mam nadzieję, że naprawią/wymienią i nie będą trzymać ich 50 lat ..

MAL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...