Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak przekierować domenę na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałem sobie zrobić ip serwera .eu lecz napotkałem problem z moim ip hostowanym. Mam serwer na slotex i mam tylko takie ip: s4.yfun.pl:20402 , i niverhard.yfun.pl . Mam to na nazwa.pl : takie coś : Przekierowanie domeny na zewnętrzny adres IP umożliwia przekierowanie wpisów w DNS dotyczących WWW oraz poczty tej domeny na wskazany, zewnętrzny adres IP. W formularzu podaj adres IP, na który chcesz przekierować zamówioną domenę (np. adres 85.128.128.36).   Muszę mieć adres taki jak np 85.124.123 itp... lecz z kąd mam taki zdobyć?? Pomóżcie

Opublikowano

Ip dla p: s4.yfun.pl to

46.29.18.164

A dla twojego serwera (s4.yfun.pl:20402) po prostu dodajesz port :20402 ;)

+

Nazwa.pl

W przypadku, gdy domena wskazuje na serwery DNS nazwa.pl, przekierowanie zostanie dokonane natychmiast po zatwierdzeniu zmian.

W przypadku, gdy domena polska wskazuje na serwery DNS spoza nazwa.pl , po zatwierdzeniu formularza zostanie automatycznie dokonana konfiguracja domeny w DNS, a następnie zmiana delegacji domeny na serwery DNS nazwa.pl

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...