Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]SuGEstiA

Mroczeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Proponuję dodać poddział do pogaduszek na temat ' OOBE '

Dla zielonych oobe to :

wrażenie postrzegania świata spoza własnego ciała fizycznego. Osoby uważające, że doświadczyły OBE, twierdziły, że mogły się poruszać, dokonywać obserwacji i komunikować z innymi istotami inteligentnymi, podczas gdy ich ciała spoczywały. Ezoterycy uważają, że część osób doświadcza jednego lub kilku krótkich epizodów w ciągu życia bez żadnych wyraźnych przyczyn; inni zaś deklarują umiejętność wywoływania ich świadomie, np. za pomocą medytacji. OBE, a szerzej obenautyka, a więc sztuka podróżowania poza ciałem, wykorzystująca różne metody i techniki w celu wywoływania stanu OBE, obecnie zdobywa sobie coraz większą popularność, czego dowodem jest powstawanie w Internecie różnych portali internetowych oraz forów dyskusyjnych o tematyce OBE i LD[1].Według współczesnej nauki OBE jest niemożliwe, a doświadczenia tego typu odbywają się tylko w obrębie ludzkiego mózgu. Istnieją osoby twierdzące, że doświadczają OBE w czasie snu lub przy medytacji.Wieloletnich badań tego stanu dokonał m.in. Robert A. Monroe, założyciel Instytutu Monroe, w którym stworzył on technologię Hemi-Sync (ang. Hemispheric Synchronisation – synchronizacja półkul) mającą ułatwiać uzyskiwanie odmiennych stanów świadomości. Jako dziedziną ezoteryki, fenomenem tym zajmował się również Robert Bruce, który zawarł swoje obserwacje i teorie w „Traktacie o Projekcji Astralnej”. Badania te dowiodły, że OBE można wywołać licznymi sposobami np. wyobrażenie sobie podczas snu spadania z dachu lub bujanie się na huśtawce.

z OOBE korzysta co dzień coraz więcej  osób.

Krótko mówiąc OOBE to zjawisko wyjścia z ciała duszy,po wyjściu z ciała można robić to,co się chce.

Nie tylko latać ale i wiele wiele więcej ;)

Więc czekam na decyzję ;)

w dziale można by było podzielić się

technikami oobe

ogłoszeniami zjazdów w oobe 

o snach których przeżywaliśmy w oobe ;)

Opublikowano

W temacie chodziło Ci chyba o LD, OOBE to wychodzenie z ciała. Nie jest to zbyt bezpieczne.

Tak jak napisał pan wyżej - co najwyżej zbiorczy.

Nie.

Opublikowano

Hmm,sam zaciekawiłem się owym zjawiskiem,czytałem fora no i mnie skusiło na ową propozycję lecz to nie jest związane z narkomanią,kompletnie coś innego ;)

Admin Cienia
Opublikowano

W dziale pogaduszki nie widać zbyt wielu tematów dotyczących OBE, więc nie ma sensu tworzyć kolejnego sub-forum.

Jestem na nie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie, wystarczy że będą powstawały tematy, aktualnie ich nie widać, więc nie ma sensu tworzyć subforum.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Oczywiście, że kurwa nie, bo i po co.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jebnąć temat - "Zjawiska po LSD" i go podpiąć i macie swoje subforum, pasuje?

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...