Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Monitor

kajokin

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim monitorem (model: Samsung SyncMaster S22B300). Mianowicie: po włączeniu komputera monitor wyświetla standardowe ładowanie windowsa 8 (kręcące się kółeczko), ale po załadowaniu się systemu monitor na chwile staje się czarny, a następnie pisze: "Check signal cable".

GŁÓWNA RZECZ W TYM, że po zdalnym zalogowaniu się do komputera przez program TeamViewer system twierdzi, że monitor jest podłączony, rozpoznaje nawet model.

Po wielu próbach restartów zarówno komputera, jak i monitora oraz wnikliwym odłączaniu i podłączaniu kabli nic się nie poprawia... Bardzo proszę o pomoc :(

korwin.gif

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz więcej wejść w karcie graficznej? Możliwe że trzeba przepiąć.

Wejdź w trybie awaryjnym do systemu i powiedz czy jest normalnie? Jeśli jest to sterowniki są stare/badziewne.

graphic.png
Opublikowano

Wejdź w tryb awaryjny czyli http://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/9830-windows-8-uruchamianie-w-trybie-awaryjnym.html

I potem w tym trybie usuń sterownik do karty graficznej. Odpal kompa znowu tym razem normalnie i ściągnij starsze sterowniki.

Nie mogę odpalić komputera w tym trybie - monitor nie działa, a TeamViewer przerywa połączenie po kliknięciu "Uruchom ponownie" trzymając SHIFT

:(

korwin.gif

Opublikowano

Masz więcej wejść w karcie graficznej? Możliwe że trzeba przepiąć.

Wejdź w trybie awaryjnym do systemu i powiedz czy jest normalnie? Jeśli jest to sterowniki są stare/badziewne.

Wejść w sensie HDMI, DisplayPort etc.?

Ja używam konwertera z DisplayPort (na karcie) do DVI (w monitorze).

Monitor ma tylko DVI i Analog...

Tryb awaryjny, czyli???

Problem nastąpił od razu po zainstalowaniu najnowszej wersji sterowników dla mojej karty (XTX Radeon HD 7770), czyli AMD Catalyst. Może to przez to???

SORRY ZA NAWAŁNICĘ PYTAŃ : )

korwin.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...