Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] "Trzej Muszkieterowie", czyli czołgi z uciszającą lufką

NiemaSkilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako iż ,że  nie znalazłem żadnego poradnika na temat tych czołgów postaram się go napisać. Jest to drugi poradnik mojego autorstwa,więc nie wiem jak wyjdzie. Jeśli uznacie że poradnik jest przydany nie pogardze kciukiem w góre :D. Część pewnie nie wiem jaką gałązką iść by być dobrym a ja to przedstawie w taki sposób jaki uważam 3 czołgi za najlepsze.Poradnik jest w zupełności mojej pracy z nikąd ie kopiowany. Także zakazuję KOPIOWANIA na inne strony. A więc zaczynamy........

1.FV215b (183)

2.Jg.Pz.E 100
3.E 100 

a) Historia

"Plany tego ciężkiego działa samobieżnego zakładały wykorzystanie komponentów pojazdu MK. II Conqueror. Maszyna była wyposażona w działo zamontowane w obrotowej wieży,umieszczonej w tylniej części kadłuba. Projek został anulowany wkrótce po tym gdy powstał pierwszy egzemplarz tego wozu." Dysponuje tylko takimi danymi. Z całości wywodzi się ,że pojazd był prototypem.

b)w WorldOfTanks
Wieża: FV215b
Działo: 183 mm L4
Silnik: Rolls-Royce Meteor Mk. 12
Zawieszenie: FV215b
Radio: SR C45

c)gra w bitwie
Oczywiście ja tylko polecam i proszę nie wybrzydzać bo ja tak uważam. Nigdy nie zostawaj sam. Dopadną cię Medy to będzie mogiła. Wieża ma obrót tylko do 45*.Możesz trzymać się frontu ale stać w krzakach i czekać na łatwy kąsek. Wszystko zależy od mapy.Pamiętaj że jesteś najlepszym TD w grze. Masz zajebistą lufkę działa samobieżnego. Jeden strzał a wróg chowa się z 1/20 życia. Celuj w Weakspoty wroga. To zawsze lepszy DMG.

d)moja opinia i porady

Czołg oczywiście najlepszy. Ma tylko 12 pocisków więc trzeba strzelać z rozwagą. Powala każdego na strzał więc najlepszy  TD w grze( ma pierdolnięcie) 

Zawsze nie odłączaj się od grupy      odłączenie się od grupy=Dead

Stój w krzakach i wypatruj jakiś niczemu niesiadomy kąsek

Strzelaj w WS = Więcej % szans na zabicie 1 strzałem

2.Jg.Pz. E 100

a)Historia

"Jagdpanzer E100 powstał jako kadłub do działa pancernego samobieżnego przeciwlotniczego oraz niszczyciela czołgów. Jego produkcja nigdy się nie rozpoczęła"

B) w WorldOfTanls

Działo: 17 cm Pak

Radio: 10WSc

Silnik: Maybach Neues Projekt

Zawieszenie: Jagdpanzer E100

c)Gra w bitwie

Tutaj podobnie jak w FV215b (183) ,dopadną Cię medy to po tobie. Masz bardzo mały wychył działa w boki i trzeba przewidzieć ruch przeciwnika. Zabierasz 1100-1500 hp strzałem więc nie jest źle :D .Trzymaj się fronu w krzaczkach lub flanek. Twój wybór

d)opinia i porady

Czołg dość szybki ale za wolny by być zwrotny jak batchat. Spokojnie dojedziesz z drugiego końca mapy by zabrać swojego capa od okupacji. DMG nie najgorszy ,zgasić przeciwnika można.

Stój w krzakach i chowaj płytę dolną

3.E 100

a)Histioria

"W czerwcu 1943 roku Addlewarke otrzymał polecenie stworzenia czołgu E 100 ,jednakże w 1944 roku rozwój czołgów ciężkich został wstrzymany.Do końca wojny ukończono tylko podwozie przechwycone przez British Army"

b)W WorldOfTanks

Działo: 12,8 cm Kw,K 44 L/55        15 cm Kw,K L/38

Wieża: E 100

Radio: 10WSc

Silnik :  Maybach Neues Projekt

Zawieszenie: E 100

c)Gra w bitwie

Tutaj sytuacja jest inna niż wyżej. Czołg E 100 posiada wieżę która jest mocna choć do przebicia do IX tieru. Czołg nie jest wolny ,przeznaczony do Frontu. Posiada bardzo fajne działa. Pierwsze znane z E 75 szybkostrzelne i po 500 dmg , i drugie swoje po 900-1100 dmg.

Trzymaj się też zawsze kupy bo medy Cię wykończą. Relolading to tylko 20 s jest moc.

To już koniec. Jakby coś było źle (oby nie) to piszcie śmiało, wszystko przyjmuje na klatę. Oczywiście to wszystko co napisałem jest moje i ja tak uważam i nie zmienię zdania. Dzięki B)

Opublikowano

Te informacje to chyba z dupy wzięte, 1100-1500 dmg jgpze100 ? Masz ją wgl ? Jak walnie powyżej 1100 to już jest święto, najczęściej hity 900 dmg.

Trzymać się nią w krzaczkach gdzie ma praktycznie zerowe camo ? Lepiej po prostu schowaj dolną płytę. 

Dojedziesz nią jak chociaż 1 capuję ? Na malinowce będzie ciężko.

E100 posiada tą samą wieże jak pze100 także, czemu inna sytuacja ?

Kolejny dmg wyssany z palca, 1100 dmg ? 850-900 to max.

20 sec rel ? Chyba na załodze 50%

Nie pisz poradników na temat czołgów, których nie znasz

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] "Trzej Muszkieterowie", czyli czołgi z uciszającą lufką

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...