Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno nowego komputera - Z waszą pomocą!

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam w planach kupno nowego komputera.

Niestety, nie znam się na tym na tyle dobrze, aby samemu znaleźć odpowiednie komponenty.

Dlatego proszę was o złożenie (Nie fizyczne) dla mnie komputera.

Moje wymagania:

- Możliwość przyszłych modernizacji (Nowa karta graficzna, dysk. Etc.)

- Wydajny nawet podczas nagrywania różnych gier komputerowych (Minecraft, Bf3 i innych gier).

- Ładnie wyglądająca obudowa (Nie musi być to cudo za 500zł. Wystarczy mi nawet tania, byleby pasowała do zestawu.)

- Wydajność w grach. (Np.: Żeby taki Battlefield 3 oraz Assassin's Creed 4 chodziły przynajmniej na średnich ustawieniach.)

- Minimum 4-rdzeniowy.

- Strona (Gdzie będę mógł zamówić gotowy, przetestowany i w pełni sprawny komputer - Po złożeniu), gdzie będę mógł łatwo dokonać zakupu.

- Części mogą być używane bądź nowe. Byleby miały gwarancję oraz zaufanego sprzedawcę.

Mój budżet:

Mogę wydać 1800zł. Ewentualnie 1900zł - Ale musiałaby to być duża różnica w wydajności itp.

Mam nadzieję, że moje wymagania i budżet ze sobą współgrają.

Jeżeli jest odwrotnie, to nie "hejtujcie" mnie, tylko podpowiedzcie co i jak.

PS: Jeżeli możecie, podawajcie linki :)

Pozdrawiam i dziękuję

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Procesor: Intel Core i3-4130 /3.4GHz, 3MB, LGA 1150, BOX/ 399 zł

Płyta główna: AsRock B85 Pro4 /intel B85, LGA 1150/ 249 zł

Pamięć RAM: Geil 4GB 1600MHz CL9 Value Plus 149 zł

Dysk twardy: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 205 zł

Karta graficzna: Asus Radeon R7 260X DCII OC 2GB DDR5 128bit (1188/7000) 459 zł

Obudowa: Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z) 159 zł

Zasilacz: Corsair VS 450W 80+ 120mm 149 zł

Razem: 1769zł

Na tym komputerze zagrasz w minecrafta na dość dobrej konfiguracji i w bf'a na średnich/wysokich. Brak napędu, nie chciałem przekroczyć budżetu. Zamiast tej grafiki możesz wyrwać używke r9 270 (najlepiej MSI lub Sapphire) na długiej gwarancji. Nic lepszego nie dostaniesz, chyba że wsadzisz jakieś śmieciowe obudowe i zasilacz. Wg. mnie brać i grać. W przyszłości kupić jakąs i5 na s1150, lepszą grafike i 4gb ram i mamy wyśmienitą maszynke do gier. 

A co do tych 4 rdzeni - nie ten budżet. Do gier jak 4 rdzenie to i5, najtańśza około 600zł.

Opublikowano

Up

Ostatnio przeglądałem ten dział i znalazłem komputer czterordzeniowy z jakąś tam kartą (Pisali, że jest dobra.) za podobną kwotę do mojej.

Na pewno nie znajdzie się lepszego?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Kicław

Dziękuje za propozycje :)

Nareszcie coś sensowniejszego :)

Ów komputer będzie zdatny do dalszych modernizacji?

Dałby się złożyć taki sam (Lub prawie taki sam) na Morele.net? (Zależy mi na tym, ponieważ kolega, kumpla brata mojego kolegi ma brata na Morele i mógłby mi załatwić małą zniżkę - Małą, ale zawsze coś :*)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Temat

Dzięki wam dwóm za pomoc.

Ale znalazłem komputer za 2100zł (Dołożyli się rodzice :D)

@filiepq985

Jest w nim:

i5 - 3.4 Ghz (Maks. 3.7 Ghz).

GTX750 Ti 2Gb DDR5 :)

8GB DDR5 RAM

I 1TB Dysk SATA III.

Mimo to dziękuje wszystkim jeszcze raz.

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

To żeś kolego lekko przepłacił.

Za tyle można mieć GTX 660 lub R7 265

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_polecane_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2014?page=0,8

Jak wyrzucisz Napęd Optyczny to będziesz miał Zalman Z3 Plus, albo elegancki CoolerMaster n200

R7 265 będzie tańszy i wydajniejszy od GTX 660, ale w porównaniu z GTX 750 Ti jakiegoś szczególnie wielkiego skoku nie poczujesz (+2~6 FPS)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...