Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diament vs Brąz

ProDesign

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie chciałem opisać kilka najbardziej charakterystycznych różnic między graczmi z niskich i wysokich lig. W postach możecie dodawać dziwne akcje i zachowania graczy z brązu które można fajnie skontrastować z tymi z diamentu.

Różnice między brązem a diamentem:

- Grasz katariną i akurat miałeś szczęście, bo dałeś radę zrobić tripla na smoku.

Diament: drużyna szybko grupuje się, pomaga dokończyć smoka i zapewne zbiera też jakiś turret

Brąz: drużyna pisze GJ po czym wracają do farmienia w jungli i na liniach zostawiając ciebie z 50hp i dragonem z 500hp tracąc przy tym turret na topie, bo nikt nie odpushował minionów

- Jakimś cudem waszej drużynie udało się zrobić ACE

Diament: gracze, o ile mają sporo hp, idą zrobić barona lub jeśli jest fala minionów starają się wziąć inhibitor, a jeśli wrogowie dalej są martwi to szybko zabijają barona i wracają się do bazy

Brąz: gracze pomimo niskiej ilości hp i minionach wroga pushujących ich 3. turret starają się zniszczyć wrogą wieżę, ale zanim zrozumieją, że ich miniony nie przyjdą (zazwyczaj musi minąć 20s chodzenia w kółko obok wieży wroga) przeciwnicy są już dawno żywi i rozpoczynają pościg w którym ginie przynajmniej 3 sojuszników. Czasem traci się też inhibitor lub częściej barona...

- Jest 6 min, przeciwny mider schodzi na botlane wraz z junglerem

Diament: czym prędzej twój midlaner pinguje i schodzi za wrogiem lub pushuje, a jungler przychodzi w mgnieniu oka na countergank

Brąz: twój midlaner nie wie co to ping i chat więc nie ma jak poinformować ciebie o braku wroga, a jungler robi golemy tracąc połowę hp/ many i 10 sec podczas których wy jesteście skazani na walkę 2 vs 4. Walkę przegrywacie, a wasz midlaner nagle znajduje w google poradnik jak używać chata i rozpoczyna przemowę, która trwa do końca gry (najczęściej do FF20) o tym jak bardzo feedujecie i on nie może grać z takimi debilami. Warto dodać, że w tym czasie oczywiście mid i top nie są pushnięte, a przeciwny mider nie traci nawet 5 creepów...

- Przeciwnicy dokonują udanego invade w 2 min, a wasz amumu traci blue

Diament: amumu zrobi wszystko, aby nadrobić stratę, ponieważ jest zmotywowany przez team który obiecał mu pomóc.  

Brąz: drużyna zwyzywa amumu, że dał się złapać, jest debilem i ten cały invade to jego wina, oczywiście pomijając fakt, że nikt nie coverował. Cała sytuacja często kończy się: "Summoner has disconnected " i grą 4 vs 5.

- Jungler przyszedł na botlane, ale  adc nie dał rady mu pomóc i niestety zginął

Diament:

Jungler: I am so sorry, that was my bad

Adc: nope, that was my bad

Jungler: I'll do it better next time!

Brąz: YOU FUCKING MOROR WHY YOU GO 1 VS 2 YOU FUCKING IDIOT RETARDED JUNGLER (/all) REPORT THAT SHIT FUCKING SON OF FUCKING WHORE DIE CANCER IDIOT FUCK YOU(...) [a gdy skończyły mu się argumenty kontynuował w ojczystym] co za chuj pierdolony, kurwa zajebana w dupe wypierdole ci matke smieciu zajebany zdychaj na raka kurwo i nie gankuj więcej mojej linii złamasie kutasiarzu(...)

Opublikowano

Kurde czytałem cały dialog i swojej ligii nie znalazłem, a jestem silverem no skandal po prostu.

Dla mnie ten temat nie ma sensu, brązy się przez niego nie nauczą grać, jedynie może pocieszyć tych co są silver-diamond.

Opublikowano

Jedna mała uwaga

Diament:

Jungler: I am so sorry, that was my bad

Adc: nope, that was my bad

Jungler: I'll do it better next time!

Coś takiego w 95% gier się nie zdarzy. W milszej wersji będzie follow next time pls czy coś o podobnym przekazie. W gorszym - trochę łagodniejsza część wypowiedzi brąza.

Kolejna nieprawidłowość: kiedy grałem u koleżanki na koncie w brązie, wszystkie gry (10+) miały z 3-4 poziomy kultury więcej niż platyna-diament

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

- Jakimś cudem waszej drużynie udało się zrobić ACE

Brąz: gracze pomimo niskiej ilości hp i minionach wroga pushujących ich 3. turret starają się zniszczyć wrogą wieżę, ale zanim zrozumieją, że ich miniony nie przyjdą (zazwyczaj musi minąć 20s chodzenia w kółko obok wieży wroga) przeciwnicy są już dawno żywi i rozpoczynają pościg w którym ginie przynajmniej 3 sojuszników. Czasem traci się też inhibitor lub częściej barona...

Jak ja to dobrze znam xD

Opublikowano

Połowa tego co jest w brązie to znajdziesz w goldzie :P

graphic.png

Opublikowano

Myślę że chodzi ci raczej o wysoki diament bo na niskim pełno eloboostowanych gówien. Flame czasem większy niż na brązie.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Różnica, przez którą Brąz > Diamond jest prosta. Na Brązie ludzie grają po to, by się wybić, oni chcą wbic tego silvera. Na Diamencie każdy ma się za przechuja i boga lola bo w końcu "jestem diamentem cwelu", i każdy ma wyjebane na każdego. 

2d82fcx.jpg
Opublikowano

E tam gadacie, gry w brązie to bajka, większość meczy się wygrywa :F

Gold/Plat to masakra, co 2 gi mecz dobiera mi premade Platyna + Silver, Platyna idzie prawie zawsze na topa, silver do jungli i nie gankuje, a jak to robi to, gdy mid się cofnie, a on feeduje enemy.

Opublikowano

autor chyba w życiu nie był w diamencie, przecież to powinno być odwrócone, bo to co jest napisane w bronze lepiej nadaje sie na diamond

Opublikowano

xD

Nie kłóćcie się... Prawda jest taka, że w każdej dywizji (niezależnie od tego czy jest to brąz czy diament) znajdzie się gracz profesjonalny - zachowujący się jak należy, pingując, etc., ale też znajdzie się noob i flamer przezywający drużynę i feedujący przeciwników (w przypadku platyny lub diamonda najczęściej boost za pieniążki mamusi, bądź "kolega pożyczył mi konto")

korwin.gif

Opublikowano

ja tam jak padne to zawsze pisze  "fuck me" i wszystko spoczko jest, zaczynam wyzywac dopiero wtedy jak druzyna robi cos idiotycznego jak np bycie full napalonym na kille to jest cos czego absolutnie nie znosze ale ogolnie rzecz biorąc dobrze pokazana kolosalna roznica pomiedzy mentalnoscia graczy z brazu a diamentu

Opublikowano

Pośmiałem się, lecz nie mogę przyznać, że tak jest, bo nie jestem ani w drewnie ani w diaxie :C

Ale jak widać spora różnica, Diax stara się nie flamić, a drewno flami, feeduje i afczy ;C

Opublikowano

Moim zdaniem każdy gra tak jak potrafi, gracz który znajduję się w brązie nie zawsze jest lamą, niektórzy graczę muszą oswoić się z grą i dojść do ładu, potem dopiero będą koksić.

poluad3306a.png

Opublikowano

Heh, niektóre nawet dobre :)

Jednak nie zawsze tak jest, nawet w brązie zdarzają się ogarnięci gracze (pewnie elo boosterzy z Korei hehe)

1780114744926761191981.png

Opublikowano

Czytając komentarze, najpierw idę po popcorn i coś do picia, a później zacznę to czytać :D

Pośmiałem się, lecz nie mogę przyznać, że tak jest, bo nie jestem ani w drewnie ani w diaxie :C

Ale jak widać spora różnica, Diax stara się nie flamić, a drewno flami, feeduje i afczy ;C

Niestety tak nie jest :)

Saitoshi_eune_412_2_logo.png

Opublikowano

Czytając komentarze, najpierw idę po popcorn i coś do picia, a później zacznę to czytać :D

Niestety tak nie jest :)

+1

@top

Wydaje wam się loooool, jak dla mnie D1 to nie zawsze ale w większości to gówna grają a najbardziej to brak ,,tej" wiedzy o grze i co w danym momencie powinno się zrobić, nie gubić się gdzieś, po co throwować itp. Tak więc ten temat nie do końca jest prawdą tak jak ktoś pisał wyżej na silverze jest lepiej niż na D1 rzal xDDDDDD Sad but true.

PS. Kupcie mi trochę większy upload to wam pokaże ,,#Diamond 1 players"

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...