Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak napisać plugin na gildie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam poradnika jak napisac super plugin na gildie z cuboidem jajkiem smoka i polskimi komendami oraz napisami nad glowa i nie zabijaniu czlonkow gildi nawzajem a. Natomiast chcialbym tez aby ktos skonfigurowal i przeslal mi juz gotowy do uzycia folder i plugin Spigot+BungeeCord

Opublikowano

Nie znajdziesz poradnika na taki plugin w internetach.

Jak chcesz autorski plugin to napisz do jakiegoś programisty (ale nie do mnie), wynegocjuj wynagrodzenie i może ci ten programista napisze ;)

@offtopic

Nawet lepiej by bylo, gdybyś napisał do programisty, będziesz miał gotowy kod, a z poradnika mógłbyś napisać z wieloma błędami (zgaduję, że nie znasz podstaw języka).

f

Opublikowano

@MisterCrisu

Na jego miejscu nie powinien nawet zaczynać Skript..

@Autor

Pierwsze naucz się podstaw Javy, a dopiero później bierz się za pisanie pluginów..

Dobrze Ci to wyjdzie jak zrobisz w takiej kolejności w jakiej Ci to napisałem :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

7ec8127780_.jpg

Pewnie nigdy żeś nie miał do czynienia z javą ( sam nie miałem). Czy wiesz ile to w ogóle jest pracy? Jak sam próbowałem coś pokombinować w tej javie, to jak przeczytałem poradnik to mi tak głowa się rozbolała... i nagle wpadłeś na boski pomysł " stfosze plógin autorskje gidie kucze i nje wjem co to to jawa morze to taki sen co on jest czasami a morze nje nje wjem ale szrobie se plógin i napisze AÓTÓRSKIE GILDJE WBIJACI!111111". Załatw sobie programiste, albo wybierz jeden z dostępnych w necie.

Bez reklam fb

Opublikowano

@Rickardo189 za free? - nie

Zacznij od skriptow, a potem na jave. Tak jest latwo :P

tak jest debilnie, bo java wygląda kompletnie inaczej od skryptów i zadajacie mase debilnych pytań jak zrobić "wait 5" nawet jak nie jest wam tam potrzebny.

I nawet nie wiecie wtedy co to sa obiekty, i co to jest programowanie obiektowe...

Napisac plugin na gildie? prosto, tylko roboty duzo :)

Sporo obiektów, od graczy, gildii, cuboidów, sojuszy i wszelkich rzeczy, roboty sporo, ale dość prostej.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Chcesz się pochwalić że coś takiego potrafisz zrobić czy w celach "Edukacyjnych" ?

Jeśli chcesz się komuś pochwalić, to lepiej zrób to sam, a nie proś kogoś o pomoc.

Lub pobierz jakiś normalny, popularny i ogarnięty plugin na gildie.

Opublikowano

Jesli nie znasz podstaw języka java (sam nie jestem mistrzem żeby nie było,przeważnie znajduje programistów jak coś) to lepiej się ich naucz,a dopiero potem zadawaj pytania.Rozumiem jakbyś 1 rzeczy nie wiedział podczas pisaniu pluginu na Gildiie ale jak woglę się nie znasz to nie bierz się za takie coś.Poradnik ? Nie ma - z tego co wiem.Dlaczego ? Gdyby był to było by tyle serwerów ile teraz jest serwerów factions(dużo) A co do pisania - łatwo,ale dużo roboty

Opublikowano

jprdl dziecko kto cie splodzil ...

gildie sprzedaje kilka osob eastwest digitalix kamcio i jeszcze kilka typow 

jak chcesz napisac plugin to sie naucz najpierw podstaw javy pozniej zacznij czytac dokumentacje bukkita itp

Napisz odpowiedz jako pierwszy 

dostan warna za powielanie odpowiedzi 

gj pseudo moderatorzy 

Opublikowano

Masz tu plugin na gildie  Wudzio:

plugin by james na gildie
wchodzdzac na saerwer pokazuje sie info /gildiajames
-/pomoc
-/zaloz ityle bo iwecej nie wymyslilemm
po zalozeniu dostajemy kuboid ktury musi nam admin zalozyc musimy do niego napisac cuboid jest 10 x 10
mozna dodawac graczy max 5 nikow bo wiecej sie nie miesci
milej gry 

!!!!!!!!!!!!!!!TROL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...