Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra MMORPG od 10.000 graczy online! (w godziny wieczorowe)

Hardzikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Tak jak w temacie!

Zapodajcie mi proszę grę, która ma conajmniej 10.000 graczy online w godziny wieczorowe.

Ja sam zgaduję, że istnieje tylko kilka takich gier i zapewne niektóre nie mają języka polskiego :D

Ale nieszkodzi :D

Mogą to być wszystkie gry multiplayer oprócz:

FPS-ów (zazwyczaj mają one pojedyńcze serwery, na których mieści się max kilkadziesiąt osóB)

Moba (w tych grach mimo, że osób jest dużo, to tak naprawdę grasz tylko drużynowo np. w LoL 5 vs 5 albo 3 vs 3)

Od razu wykluczam wszelkie gry P2P typu WoW (jednak nie wykluczam prywatnych serwerów, choć z tego co widziałem Sunwell ma max 3-4k osób online)

Za dobrą radę daję Like :D

wz05.png

Opublikowano

Aion i Tera to spoczko pomysł, ale macie jakiś dowód na to, że tam jest tyle ludzi? :D

Shaiya też ok pomysł, ale osobiście wątpię, by było tam 10.000 osób. W pierwszej wiosce zwykle widziałem około 300 osób.

Lineage II - nie obczaiłem jeszcze, ale nie lubię sterowania myszką :D

BFP4F - mówiłem coś o FPSach nie? :D

wz05.png

Opublikowano

Runescape, grałem od 2006 roku jedyne mmorpg które podpadło mi do gustu, skilli, questów, pvp/pvm jest od groma, niestety sterujesz głównie myszką :( graczy w tej chwili obecnie jest 54K online.

Opublikowano

Runescape - to jest pomysł, mimo że steruje się myszką, to jeśli jest aż tylu graczy online to trzeba przetestować :D

WoT - Dziwię się troszkę bo pisałem coś o FPSach, ale przyznaję, że WoT chyba FPSem nie jest :D Ale nie zmienia to faktu, że temat powinno się czytać!

Nawet jeśli to nie jest FPS to chyba jest wyraźnie napisany powód niechęci mojej do nich:

FPS-ów (zazwyczaj mają one pojedyńcze serwery, na których mieści się max kilkadziesiąt osóB)

Może nie jest to do końca sprecyzowane, ale tak jak w FPSach tak w WoT również są pojedyńcze bitwy po po kilkanaście/kilkadziesiąt osób.

wz05.png

Opublikowano

Jedyna gra o jakiej słyszałem w której na jednym serwerze jest jednocześnie ponad 10k osób to WoT. Nawet po 70k na serwer? Na jeden serwer :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Hmmm, pewnie zabrzmi to debilnie, ale serio, polecam Ci Tibię. Z tego co się orientuję to niedawno był merge serwerów, więc będzie jeszcze więcej ludzi.

Opublikowano

WoT - co z tego, że jest tam tyle osób na serwie, skoro podczas rozgrywki (bitwy) jest ich tylko około 20?

Tibia - Grałem w to 2 minuty. Po prostu zwyczajnie nie lubię tej gry.

wz05.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...