Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WR D3D hack - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas "budowania" cheata pojawia mi się taki błąd:

fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3dx9.h': No such file or directory

Proszę o pomoc.

Mój system to win7 64 bit

Opublikowano

Prawdopodobnie brak SDK DirectX'a, brak jego części lub źle skonfigurowany projekt.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

xxx

Kolega jest co najmniej śmieszny.

Nie masz pliku d3dx9.h

A jak go zdobyć, że tak się zapytam. Coś muszę zainstalować?

Opublikowano

Kolega jest co najmniej śmieszny.

A jak go zdobyć, że tak się zapytam. Coś muszę zainstalować?

Czytałeś mój post? To jest prawdopodobnie nagłówek biblioteki DirectX z jego SDK, musiałbyś zainstalować właśnie to narzędzie.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6812

Później podlinkować ścieżkę do plików nagłówkowych i podlinkować liby do kompilatora

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Po małym przeszukaniu google dochodzę do wniosku, że musisz usunąć Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable, zainstalować DirectX SDK i ponownie zainstalować  Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable. Nie wiem, na ile to pomoże.

Opublikowano

Po małym przeszukaniu google dochodzę do wniosku, że musisz usunąć Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable, zainstalować DirectX SDK i ponownie zainstalować  Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable. Nie wiem, na ile to pomoże.

Niestety się mylisz, to nie ma znaczenia kiedy się zainstaluje SDK ;)

TOP@ Musisz pobrać i zainstalować SDK Summer 2004..., a nie to co kolega wyżej dał. Łap:

http://microsoft-directx-sdk.software.informer.com/

Po zainstalowaniu przechodzisz do bazy, klikasz nazwę projektu PPM, jest to podkreślone na zdjęciu, i klikasz Properties:

q3ut.png

1.Następnie w menu, które Ci się pojawiło klikasz VC++ Directories, i zaznaczasz Includes Directories:

include.png

Potem pojawia Ci się menu:

znaczekf.png

Klikasz button z 3 kropkami "..."

58613115.png

Teraz szukasz folderu z zainstalowanych SDK 2004, i wchodzisz do folderu include, następnie klikasz Wybierz folder:

wybierzinclude.png

Potem wracasz do punktu 1 i robisz to samo, tylko, że zaznaczasz zamiast Includes Directories, to Libray Directories, a folder, który masz wybrać to Lib.

To tyle :C

Oczywiście dajesz Zastosuj i OK

Zdaje mi się, że dobrze, ale mogłem się pomylić, ale sprawdź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...