Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Planuję zakupić sobie jakiś telefon i tu pojawia się problem.Otóż,bardzo mi się podoba iOS i Windows Phone.Tylko teraz jest sprawa czy wydając 1500 zł na iphone 5/5c zyskam dobry telefon wart swojej ceny(dodam,że nie miałem nigdy iphone).Fajna jest też lumia 925,jest dużo tańsza,ale boję się,że za pół roku/rok będę musiał ją wymieniać,bo będzie za słaba na gry/programy.W grę wchodzi też HTC One M7,ale androidów mam już troszkę dość.

Który z tej trójcy mi polecacie? :D

Telefon głównie ma mi służyć do siedzenia na internecie,słuchania muzyki,robienia dobrych zdjęć i może nie raz do jakiś gier.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Ja bym zwiął HTC, ze względu na dobre podzespoły, Androida, dobry aparat i ekran oraz genialny głośnik.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

jak chcesz robić słeg, beng w klubie etc. to aj fon, ale nie polecam osobiści

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

A jak to jest z Lumią 925.Wytrzyma chociaż z 2 lata użytkowania czy za rok już połowa appek nie będzie działać,bo za słaby tel? :D

1393619387-U339575.png

Opublikowano

A jak to jest z Lumią 925.Wytrzyma chociaż z 2 lata użytkowania czy za rok już połowa appek nie będzie działać,bo za słaby tel? :D

Jak na ter. standardy to z tą lumią trochę lipa... 1gb ram, 1,5 GHz, iPhone 5S już lepszy ;D (pod względem apek, bo z WP to nie wiadomo, dużo jest też płatnych, ale iOSa można przerobić i problem z głowy ;)). Według zamierzeń producentów iPhone'a, powinien on wytrzymać ok. 3 lata 

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

iPhone 5 to telefon dobry, może ma kilka wad (np. Mały ekran) ale za to ma jeden wielki plus czyli iOS a po drugie każda apka z appstore Ci pójdzie na tel. Jednakże w tej cenie można znaleźć cos zdecydowanie lepszego i tu polecam nexusa 5 którego sam uzywam :)

lownfast

Opublikowano

Dobra to chyba wezmę iPhone 5.Nie chcę już androida...a jeśli chodzi o WP to nie ma dobrego telefonu z WP(Lumia 920 i 925 troszkę słabe tak jak ktoś już tam wspomniał).Lumia 930 będzie kosztować ponad 2000 zł jak wyjdzie,a Lumia 1520 jest dla mnie za duża.

Dzięki wszystkim za pomoc,jak ktoś miałby jeszcze jakieś propozycje to piszcie :P

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Ja tam bym poczekał na OnePlus One, specki ma chyba takie same co SGS 5 czy LG G3, a ma kosztować tylko 300$!

===

Z telefonów, które wymieniłeś, wybrałbym HTC. Ew. Nexusa 5, tak jak @escaperz.lordm

Opublikowano

Ja tam bym poczekał na OnePlus One, specki ma chyba takie same co SGS 5 czy LG G3, a ma kosztować tylko 300$!

===

Z telefonów, które wymieniłeś, wybrałbym HTC. Ew. Nexusa 5, tak jak @escaperz.lordm

Wziąłbym HTC One,ale nie chcę już androidów tylko WP albo iOSa :D

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Nokia Lumia 1020, jest lepiej oceniania od Iphona 5 ;-)

2GB ramu, extra aparat i kamera, dobre parametry  ;-)

No prawda, ale WP ma strasznie mało aplikacji i gier w swoim sklepie więc chyba odpada.

Opublikowano

Bierz iPhone, nie pożałujesz.

Zalety:

- Długie aktualizacje systemu, na Androidzie nieraz po roku od prezentacji telefonu nie dostajesz najnowszej aktualizacji.
- System który działa bez lagow i jest stabilny, np. taki Galaxy S5, topowy model a bez kombinowania z customowymi ROMami laguje przy menu głównym, widziałem to na własne oczy.
- Brak wirusów, na Androida są miliony wirusów, antywirus na telefon... no cóż..
- Prostota i intuicyjność systemu
- Świetna bateria, w realnym życiu około 7 godzin bez wymagających gier, a jak to nie wystarczy to możesz sobiedokupić specjalny case z baterią, i masz kolejne 7 godzin
- Unikalne aplikacje w AppStore, których nie ma na innych platformach, a jeśli są to są zazwyczaj o wiele gorzej zrobione niż na iOS.
- Świetny design, wg. mnie designowi iPhone dorównują tylko niektóre modele Xperii.

Windows Phone wypada troche lepiej, ale według mnie dyskwalifikuje go mała ilość aplikacji, plus z tymi aktualizacjami też jest rożnie.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

To prawda, o iphonie mówią, że dla szpanu, a tak naprawdę to jest bardzo dobry telefon i warty swojej ceny, tak samo jak inne produkty appla, macbook itd.

Opublikowano

Bierz iPhone, nie pożałujesz.

Zalety:

- Długie aktualizacje systemu, na Androidzie nieraz po roku od prezentacji telefonu nie dostajesz najnowszej aktualizacji.

- System który działa bez lagow i jest stabilny, np. taki Galaxy S5, topowy model a bez kombinowania z customowymi ROMami laguje przy menu głównym, widziałem to na własne oczy.

- Brak wirusów, na Androida są miliony wirusów, antywirus na telefon... no cóż..

- Prostota i intuicyjność systemu

- Świetna bateria, w realnym życiu około 7 godzin bez wymagających gier, a jak to nie wystarczy to możesz sobiedokupić specjalny case z baterią, i masz kolejne 7 godzin

- Unikalne aplikacje w AppStore, których nie ma na innych platformach, a jeśli są to są zazwyczaj o wiele gorzej zrobione niż na iOS.

- Świetny design, wg. mnie designowi iPhone dorównują tylko niektóre modele Xperii.

Windows Phone wypada troche lepiej, ale według mnie dyskwalifikuje go mała ilość aplikacji, plus z tymi aktualizacjami też jest rożnie.

Nie przesadzajmy, aktualizacje zależą od producenta. Np. Galaxy S 3 ma dwa lata i jest aktualizowany. Aktualizacje IPhone też nie są jakieś wybitnie długie, aczkolwiek na kilka lat.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie przesadzajmy, aktualizacje zależą od producenta. Np. Galaxy S 3 ma dwa lata i jest aktualizowany. Aktualizacje IPhone też nie są jakieś wybitnie długie, aczkolwiek na kilka lat.

A już S3 Mini (GT-I8190N) który został zaprezentowany 20 listopada 2012 nie, przypomnijmy że zaprezentowany w październiku 2011 roku czyli sporo wcześniej iPhone 4S dostał zaprezentowany miesiąc temu iOS 8 i dostanie prawdpodobnie jeszcze iOS 9! S3 Mini nie dostał aktualizacji Android 4.4, bez bawienia się w customowe oprogramowanie. Kolejną rzeczą w świecie Androida jest to że każdy producent przygotowuje aktualizacje w innym czasie, więc jeśli nawet trafi się że w Androidzie jakaś aktualizacja jest dostępna, to bez bawienia się w customowe ROMy, można sobie trochę poczekać aż operator dopuści aktualizacje, w iPhone po prostu klikasz aktualizuj i tyle.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

A już S3 Mini (GT-I8190N) który został zaprezentowany 20 listopada 2012 nie, przypomnijmy że zaprezentowany w październiku 2011 roku czyli sporo wcześniej iPhone 4S dostał zaprezentowany miesiąc temu iOS 8 i dostanie prawdpodobnie jeszcze iOS 9! S3 Mini nie dostał aktualizacji Android 4.4, bez bawienia się w customowe oprogramowanie. Kolejną rzeczą w świecie Androida jest to że każdy producent przygotowuje aktualizacje w innym czasie, więc jeśli nawet trafi się że w Androidzie jakaś aktualizacja jest dostępna, to bez bawienia się w customowe ROMy, można sobie trochę poczekać aż operator dopuści aktualizacje, w iPhone po prostu klikasz aktualizuj i tyle.

Ponieważ nowsze androidy są wymagające i robione pod wiele smartphonów.

@RaVneS Bierz ajfona  xD

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.Teraz pozostaje pomyśleć jak dużo wydać xD Na 5 czy na 5s :D

A jak to jest z baterią w iphonie 5?

1393619387-U339575.png

Opublikowano

@RaVneS

Bateria w iPhone 5 (1,440 mAh) pozwala na około 7 godzin realnego używania, z jasnością ustawioną na polowe, i bez wymagających gier, z internetem mobilnym trochę mniej.
W iPhone 5s bateria jest teoretycznie trochę większa bo 1560 mAh ale ja przy przesiadce z iPhone 5 na 5s nie zauważyłem większej różnicy, wręcz wydaje mi się że bateria w 5 była trochę lepsza.. hmm...

Opublikowano

Kurdę trochę się boję o baterię :/ Miałem nadzieję,że chociaż dobę wytrzyma.

A iPhone 5c jest taki sam jak 5,tak? Bo znalazłem ciekawą ofertę :)

Walić 5c,zostanę przy 5 tylko jak jest z tą baterią,tak przy średnim użytkowaniu(czasem sprawdzenie fb,chwila muzyki,kilka smsów) da radę do wieczora? :c

Znalazłem też Huaweia Ascend P7,bardzo mi się podoba,ale to android :/ Kurde ciężki jest wybór telefonu xdd

@Edit

Może mi ktoś kto się zna na iPhoneach dać jakiś kontakt do siebie to byłbym wdzięczny :D

1393619387-U339575.png

Opublikowano

@RaVneS

Mozesz do mnie pisac na prywatnych wiadomosciach, albo GG i mail poslalem na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...