Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Platnosci-Online, a rozliczanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chce zalozyc serwer minecraft na VPS, ale potrzebuje SMS shopa, widze ze na platnosci-online jest. Ale czy musze sie z nimi rozliczac? Bede zarabial tak, mniej niz 500zl. Czy bede musial sie rozliczac? A czy musze cos z pitami robic czy cos? Bo nie jestem pelnoletni. 

Czyli w prost, Czy oni za mnie sie rozliczaja czy ja mam sie rozliczac?

Dziekuje ;3

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Nie możesz używać własnych sms premium jeżeli nie masz ukończone 18 lat, ponieważ musisz się rozliczyć z skarbówką. 

Opublikowano

Nie możesz używać własnych sms premium jeżeli nie masz ukończone 18 lat, ponieważ musisz się rozliczyć z skarbówką. 

Co Ty za farmazony tutaj wypisujesz?

W FAQ serwisu Płatności-Online jak i w regulaminie jest ewidentnie nadmienione, że osoba musi mieć ukończone jedynie 13 lat, nie 18.

Cytuję §1, punkt 7:

Partner - osoba prawna, osoba fizyczna lub jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej, której ustawa przyznaje zdolność prawną do korzystania z Usług. Osoba niepełnoletnia może korzystać z serwisu jedynie za zgodą opiekuna prawnego.

Doczytaj najpierw regulamin danej usługi, potem wprowadzaj użytkowników w błąd.

Jeśli chodzi o rozliczenia, pan wyżej również nie do końca ma rację. SMS-y są opodatkowane, ale jest to podatek od sprzedaży usługi, a nie podatek dochodowy osoby fizycznej.

W Polsce z każdej zarobionej złotówki trzeba się rozliczyć, w przypadku osoby fizycznej, pełnoletniej przez dokument PIT-11.

Kwota wolna od podatku to: 3091,00 zł.

Abstrahując już od samych sztywnych reguł prawnych, różnie to wygląda w różnych firmach. Przykładowo w Płatności-Online, CashBill podpisuje się umowę o dzieło z danym usługodawcą i właśnie oni odprowadzją zaliczkę na podatek, co miesiąc potrącają daną kwotę na rozliczenia.

W CashBill przykładowo jest tak, że wypłaty mają miejsce 1 dnia danego miesiąca za poprzedni miesiąc, zaś pieniądze wysyłane są do 7 dni. Po wypłaceniu pieniędzy generują się dokumenty w PDF, umowy na zasadzie elektronicznych podpisów, jak chcesz mogę podesłać jak mniej więcej wygląda takowa umowa z Płatności-Online, zamazując dane prywatne, gdzieś chyba jeszcze mam.

Tak na marginesie dodam też, że założenie działalności gospodarczej absolutnie nie jest wymagane do zarabiania na serwerze gier, jest to istny idiotyzm. DG nie jest potrzebna, a wręcz jest nieopłacalna dla tak małej "firmy".

Generalnie mocno nie polecam korzystania z usług Płatności-Online, działają na dziwnej zasadzie, w moim przypadku nie wywiązali się z umowy i jestem do tyłu o 600zł.

CashBill i HomePay - aktualnie dwie najlepsze tego typu firmy na rynku polskim.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Bartix332 :

W przypadku CashBill nie trzeba się w żaden sposób rozliczać, w Płatności-Online chyba jest podobnie, ale nie dam sobie głowy urwać, poczekaj na opinie innych użytkowników, generalnie przeczytaj mój poprzedni post dwa, trzy razy, to się sporo dowiesz.

Jeszcze raz mocno nie polecam tego usługodawcy, słaby kontakt, kiepskie zasady, nie, nie, nie. Wybierz CashBill zanim będzie za późno, na kogoś z osób dorosłych i tyle.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem to takie (cytat)

pier****nie o Chopinie

Po pierwsze, kto to sprawdza? Nie rozśmieszajcie mnie, przecież to takie grosze, że im się nawet nie opłaca xD

Po drugie, zazwyczaj firmy typu premiumsms czy smsprofit automatycznie odprowadzają podatek od każdego sms'a.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano
CashBill:

1. Do korzystania z Serwisu, w tym korzystania z Konta, uprawniony jest jedynie

podmiot zarejestrowany w Serwisie.

2. Użytkownikiem Konta Prywatnego może zostać po zarejestrowaniu wyłącznie osoba

fizyczna, która ukończyła 18 rok życia i posiada pełną zdolność do czynności prawnych

i która będzie korzystała z Serwisu wyłączenie w celach niezwiązanych bezpośrednio

z prowadzoną działalnością gospodarczą lub zawodową.

regular-banner-63404-4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...