Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gwarancja

slawek1100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio oddałem telefon do naprawy na gwarancji bo spadło mi gniazdo od ładowania. Jak go odebrałem od razu ładowanie się zaginało, teraz coraz gorzej. Przyjmą mi od nowa go, czy nie? I jest coś takiego chyba, że jak problem pojawia się ponownie, to można zamienić telefon?

Jasio90.png
Opublikowano

Jeśli problem się powtarza, to spokojnie możesz się z tym ponownie zgłosić. Oczywiście możesz również poprosić (tudzież stanowczo zażądać) wymiany telefonu (a nawet zwrotu kasy). Nie pamiętam dokładnie przepisów ustawy o sprzedaży konsumenckiej, ale z doświadczenia wiem, że trzeba mocno cisnąć, by wymieniono na nowy egzemplarz, bo wybór formy realizacji reklamacji zależy od sprzedawcy.

#don't care

Opublikowano

za którymś razem możesz zażądać zwrotu pieniędzy.

Jeśli problem się powtarza, to spokojnie możesz się z tym ponownie zgłosić. Oczywiście możesz również poprosić (tudzież stanowczo zażądać) wymiany telefonu (a nawet zwrotu kasy). Nie pamiętam dokładnie przepisów ustawy o sprzedaży konsumenckiej, ale z doświadczenia wiem, że trzeba mocno cisnąć, by wymieniono na nowy egzemplarz, bo wybór formy realizacji reklamacji zależy od sprzedawcy.

Po 3 serwisie każda firma jest zobowiązana do wymienienia sprzętu na nowy, nie trzeba żądać czy nawet prosić, trzeba tylko o tym wiedzieć i uświadomić serwisanta, że posiadasz ową wiedzę.

Za to żadna firma nie ma obowiązku oddawać pieniędzy, robią to z czystej życzliwości dla klienta, żeby nie spierdolił do konkurencji.

Sławku nie martw się, przy 3 reklamacji napiszą Ci w karcie, że niczego nie naprawiali aby nie wymienić sprzętu wtedy powołujesz się na patent z zerwanymi plombami. ^^

0LsM05U.png

Opublikowano

Po 3 serwisie każda firma jest zobowiązana do wymienienia sprzętu na nowy, nie trzeba żądać czy nawet prosić, trzeba tylko o tym wiedzieć i uświadomić serwisanta, że posiadasz ową wiedzę.

Za to żadna firma nie ma obowiązku oddawać pieniędzy, robią to z czystej życzliwości dla klienta, żeby nie spierdolił do konkurencji.

Sławku nie martw się, przy 3 reklamacji napiszą Ci w karcie, że niczego nie naprawiali aby nie wymienić sprzętu wtedy powołujesz się na patent z zerwanymi plombami. ^^

A co z uprawnieniem kupującego wynikającym z niezgodności towaru z umową, gdy produkt ma wady powodujące niezdatność do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem? Można nawet odstąpić od umowy.

Pytam z czystej ciekawości, bo może wiesz jak to jest w praktyce (wnioskuję po Twojej wypowiedzi, że miałeś z tym styczność). Ja się za eksperta-praktyka od prawa cywilnego nie uważam, a i teorię już zapomniałam.

#don't care

Opublikowano

A co z uprawnieniem kupującego wynikającym z niezgodności towaru z umową, gdy produkt ma wady powodujące niezdatność do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem? Można nawet odstąpić od umowy.

Pytam z czystej ciekawości, bo może wiesz jak to jest w praktyce (wnioskuję po Twojej wypowiedzi, że miałeś z tym styczność). Ja się za eksperta-praktyka od prawa cywilnego nie uważam, a i teorię już zapomniałam.

Można coś takiego zastosować ale nie np po roku użytkowania bo wtedy po prostu spławią Cię, że w wyniku złego użytkowania to się stało np. upadek a tego, że Ci nie upadło coś nie udowodnisz.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...