Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierścionek

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym poprosić Was o drobną pomoc. Niedługo zbliża się moja rocznica z dziewczyną i chciałbym jako jeden z prezentów kupić pierścionek (nie zaręczynowy), taki aby mogła nosić go na co dzień ale też aby symbolizował on miłość pomiędzy nami. Osobiście mam 17 lat i nie stać mnie na pierścionki za tysiąc złotych dlatego oglądam się bez brylantów bez jakichś bajerów, za takim który ładnie będzie się prezentował, tak aby jej się spodobał, albo takim na którym można by ładnie było wygrawerować jakiś napis. Mam już kilka na oku ale chcę by był to idealny prezent dlatego też proszę żeby może ktoś podsunął jakiś pomysł.

Z góry dziękuje za rozsądne odpowiedzi. 

Opublikowano

Pierścionek, który nie sygnalizuję zaręczyn jest bez sensu - przynajmniej tak twierdzi moja dziewczyna ;] 

Lepiej zabierz ją za te pieniądze do porządnej restauracji (nie pizzeri) kup kwiaty i będzie git + możesz kupić ewentualnie jakiś wisior, czy zegarek na ręce.

Opublikowano

Miałem podobny plan, ale zrezygnowałem. Nic fajnego nie ma do 300-400zł, a droższe to nie mój budżet. Sprawdzałem na allegro, bo jak wchodziłem na 'jubilerskie stronki' to zrezygnowałem :D.

Lepiej znajdź coś praktycznego, wychwytuj w rozmowach.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ja bym się za pierścionek nie obraziła. Normalna biżuteria i tyle. Jednak okej, może faktycznie niektóre dziewczyny mogłyby to źle odebrać.

Nie wiem, co Twoja lubi i jaki ma gust, więc ciężko doradzić konkretnie. Uważam, że biżuteria zawsze będzie trafionym prezentem, a w przedziale 100-200 zł jesteś się w stanie zmieścić spokojnie (to nawet za dużo). Ona raczej nie będzie oczekiwała od Ciebie nie wiadomo jakich drogocennych prezentów, bo nie o to chodzi (szczególnie w tym wieku, gdy fundusze są mocno ograniczone). Liczy się gest i pamięć. Twoim pomysłem było podarowanie czegoś, co symbolizowałoby Wasze uczucie i sugerowałeś grawer na pierścionku, więc polecić mogę na przykład bransoletki firmy Lilou, gdzie na doczepianej zawieszce można właśnie taki grawer umieścić.

edit: @Fifolski poniżej ma rację :)

#don't care

Opublikowano

Coś prostego i bez przesadnych kamieni.

Kiedyś podarowałem pewnej kobiecie prosty naszyjnik z prostą zawieszką.
Spotkałem ją po kilku latach i okazało się że nadal to czasem nosi :)

f.png

Opublikowano

Miałem podobny plan, ale zrezygnowałem. Nic fajnego nie ma do 300-400zł, a droższe to nie mój budżet. Sprawdzałem na allegro, bo jak wchodziłem na 'jubilerskie stronki' to zrezygnowałem :D.

Lepiej znajdź coś praktycznego, wychwytuj w rozmowach.

Polska jest dziwna, w Holandii za takie 100€ można znaleźć naprawdę ładny pierścionek/bransoletkę/naszyjnik.

Co do tematu, imo najlepiej jak kupisz srebrną bransoletkę (chyba srebro nie jest w Polsce tak drogie..), powinna być raczej "codzienna" - szybko się do niej przyzwyczai i będzie pamiętać o Twoim geście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...