Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagracie ?

Serwer  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile aren ?

• Jedna bardzo duża
      4
    • Kilka map standardowych
      4
    • Kilka map i kilka trybów
      7
  2. 2. Jaki max lvl ?

• 40
      1
    • 80
      2
    • 120
      12
  3. 3. Zagrasz ?

• Tak
      7
    • Nie
      3
    • Może
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam robie nowy serwer pvp. Lecz troche się będzie różnił od innych.. Nię będzie tu raczej trybów 1shot1kill itp lecz standardowe areny. Znajdziecie tu również klasy postaci które wybierzecie na samym początku gry. Do wyboru narazie są : 

Archer - Główna broń łuk / skille

Dagger - Główna broń nóż / skille

Wojownik - Główna broń miecz / skille

Szaman - Główna broń wachlarz / skille 

Sura - Główna broń magiczny miecz / skille 

Każda postać posiada swoje bronie tutaj ss prototypów : http://scr.hu/2fr7/38mm7

Wszystko oczywiście bez modów, będzie specjalny txt pack :) 

Dodatkowo aby móć używać coraz to lepszych broni musimy wbijać lvle które będziemy dostawać za zabójstwa graczy. Za zabójstwa oprócz expa dostaniemy również kase za którą możemy zakupić bonusy lub enchanty. 

I jak podoba wam się ? :) Jeśli tak to komentujcie jeśli nie to też komentujcie i piszcie co byście zmienili. 

Pozdrawiam :) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Ciesze się że bierzecie udział w ankiecie ale piszcie też co zmienić / dodać i co myślicie na ten temat :D

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Jeśli lvl postaci/klas dawały by nowe umiejętności to tak zagrałbym

A i zrób do 120 lvl ciekawie walka by wyglądała

Opublikowano

LvL będzie dawał nowe eq. jak widzisz na ss są 4 poziomy i np co 40 lvli nowa broń / zbroja lub coś w ten deseń a co do skili musiałbym pomyśleć bo sporo roboty z tym już będzie.

I dodatkowo eq nie będzie sie niszczyło jedynie będziecie mogli je ulepszać :) Dodam też może ulepszenia typu Miecz +1/2/3 itp.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Mi się podoba ale mam nadzieję że będzie też coś z gry assassin creed <3 , może jakieś wspinaczki po blokach? ;)

Opublikowano

@Autor

Wypowiem się krótko, ponieważ nie mam zbyt dużo czasu.

Pomysł nie wypali.

Zamiast "opisu serwera" mogłeś powiedzieć, że to będzie Minecraftowa kopia Metin2..

Bardzo mała szansa, że Ci to wyjdzie (O ile w ogóle się za to zabierzesz..).

Standardowo raz na tydzień zadajesz takie pytania...

Bez sensowne takie tematy, jeżeli naprawdę nie weźmie się samemu za taki projekt..

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@S0L1D3R jak mam ci udowodnić że coś takiego robie i już są efekty ? Mój poprzedni serwer skończyłem w 1oo% tak jak oczekiwałem że nie było na niego popytu to robie ten jakiś problem ? :) Minecraftowa kopia mt2 człowieku wiesz ile już było takich tematów na mpc metincrafty itp ? Nie robie mt2 tylko pvp z klasami mt2 . Nie mówie tu o żadnym expieniu skillach tylko o samych klasach a to jest już banalne do zrobienia... 

I powiedz mi czy coś z tego co napisałem i na co ludzie oczekiwali nie było zrobione :). Nie napisze żadnego tematu w którym porusze sprawe którą wiem że niemógłbym zrobić. Ten projekt jest w 1oo% realny :) 

Masz tu screena na dowód że to nie żadna ściema ;) Txt broni i zbroi są już gotowe ;)http://scr.hu/2fr7/zew7d

@rohbar

Pomyśle o czymś takim jak już to każda klasa będzie miała inną um. 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

@DeLajt

Nie mówisz o MT2?

Naprawdę?

Klasy oparte na owej grze.

"Skille" oparten na owej grze.

Tekstury oparte na owej grze.

Exp (Tak jak na MT2) oparte na owej grze(Chociaż nie wiem, czy za potworki).

Wiesz, nie wiem, czy jakikolwiek Twój pomysł na serwer ujrzał światło dzienne, ponieważ dotąd o żadnym takim nie słyszałem :D

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@DeLajt

Nie mówisz o MT2?

Naprawdę?

Klasy oparte na owej grze.

"Skille" oparten na owej grze.

Tekstury oparte na owej grze.

Exp (Tak jak na MT2) oparte na owej grze(Chociaż nie wiem, czy za potworki).

Wiesz, nie wiem, czy jakikolwiek Twój pomysł na serwer ujrzał światło dzienne, ponieważ dotąd o żadnym takim nie słyszałem :D

Serio? Człowieku grałeś kiedyś w mt2 ? Jeśli tak to gdzie tu widzisz tekstury z mt ? Jakie skille ? O żadnych jeszcze nie mówiłem -.o. Jaki exp LOOOOL, skąd ty się urwałeś ? Exp będzie z graczy... 

Prosze Cię nie mów lepiej nic jeśli masz takie głupoty gadać... Zajmij się lepiej swoim pro projektem serwera pvp bez enchantów i bez niczego ;) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Archer - Główna broń łuk / skille

Dagger - Główna broń nóż / skille

Wojownik - Główna broń miecz / skille

Szaman - Główna broń wachlarz / skille 

Sura - Główna broń magiczny miecz / skille

Klasy z MT2..

Jeżeli mnie wzrok nie myli to tutaj pisze "skille" - A co znaczy "umiejętność"..

Textury?

Przecież widać, że to textury z MT@..

Chociażby taki wachlarz, no wykapana tekstura z Metina2 :)

Jaki exp LOOOOL, skąd ty się urwałeś ? Exp będzie z graczy...

Pierwsze pytasz o expa, jakbyś pierwszy raz o czymś takim pisał. (Za przeproszeniem, orgazmu dostałeś lub coś w tym stylu?)

PS: W temacie napisałem, że jest to pytanie z ciekawości. Nie projekt, więc nie szpanuj mi tutaj Twoją "pseudo-zajebistością", której dziecko 13-letnie posiadać nie może :)

PPS:Twojej wypowiedzi jeszcze bardziej nabrałem podejrzeń, że nawet Ci ten serwer nie wyjdzie.

PPPS: Jeżeli naprawdę chcesz się pokłócić, to zapraszam na PW :)

Za wszelkie nie taktowne wypowiedzi przepraszam MPCforum, ale jestem w dziwnym stanie.

Jeszcze raz przepraszam! :D

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Klasy z MT2..

Jeżeli mnie wzrok nie myli to tutaj pisze "skille" - A co znaczy "umiejętność"..

Textury?

Przecież widać, że to textury z MT@..

Chociażby taki wachlarz, no wykapana tekstura z Metina2 :)

Pierwsze pytasz o expa, jakbyś pierwszy raz o czymś takim pisał. (Za przeproszeniem, orgazmu dostałeś lub coś w tym stylu?)

PS: W temacie napisałem, że jest to pytanie z ciekawości. Nie projekt, więc nie szpanuj mi tutaj Twoją "pseudo-zajebistością", której dziecko 13-letnie posiadać nie może :)

PPS:Twojej wypowiedzi jeszcze bardziej nabrałem podejrzeń, że nawet Ci ten serwer nie wyjdzie.

PPPS: Jeżeli naprawdę chcesz się pokłócić, to zapraszam na PW :)

Za wszelkie nie taktowne wypowiedzi przepraszam MPCforum, ale jestem w dziwnym stanie.

Jeszcze raz przepraszam! :D

Jeszcze raz przepraszam!  :D

To wszystko wyjaśnia co piszesz w tym temacie... 

Gdzie napisałem że skile będą z mt2 ? Napisałem tylko o klasach.  Tekstury z mt2... Boże wiesz że itemy w mt2 są w 3d w formacie dss czy coś takiego ? Moge się mylić a tu jest zwykła teksturka 16x16 Rany... Wachlarz z metina ( trzymajcie mnie) czy jedyne mmo w jakie grałeś to mt? Nigdzie indziej nie widziałeś klasy szaman / mag etc ? 

Poza tym skoro mówisz że mi nie wyjdzie to po co tu jeszcze siedzisz ? Nie robie tego serwa dla ludzi Twojego pokroju tylko dla ludzi którzy szukają czegoś nowego ;) Może i mi nie wyjdzie ale robienie serwerów sprawia mi przyjemność i tego się trzymam ;) 

Mały ss miecze i ich losowe + : 5k7q.png

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Super , chętnie zagram na tym serwerze ;)

Zapowiada się mega ^^

Dzięki jak macie jakieś pomysły to pisać :)

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Jeszcze raz przepraszam!  :D

To wszystko wyjaśnia co piszesz w tym temacie... 

Gdzie napisałem że skile będą z mt2 ? Napisałem tylko o klasach.  Tekstury z mt2... Boże wiesz że itemy w mt2 są w 3d w formacie dss czy coś takiego ? Moge się mylić a tu jest zwykła teksturka 16x16 Rany... Wachlarz z metina ( trzymajcie mnie) czy jedyne mmo w jakie grałeś to mt? Nigdzie indziej nie widziałeś klasy szaman / mag etc ? 

Poza tym skoro mówisz że mi nie wyjdzie to po co tu jeszcze siedzisz ? Nie robie tego serwa dla ludzi Twojego pokroju tylko dla ludzi którzy szukają czegoś nowego ;) Może i mi nie wyjdzie ale robienie serwerów sprawia mi przyjemność i tego się trzymam ;) 

Mały ss miecze i ich losowe + : 5k7q.png

Jak to zobaczyłem to mało się  nie załamałem <_<

Pierwszy miecz +5 DMG a następny +15 DNG ? wiesz jak to będzie wyglądać ? w taki sposób serwer nie wypali

1.Brak zbalansowania broni

2.Klasy muszą być takie jak mówi nam nazwa tzn. żeby szaman nagle nie miał tyle życia co wojownik (sam w metina 2 nie grałem dłużej niż do 12 lvl)

3.Za kasę kupujemy enchanty ? zobacz sobie ile DMG ma najlepszy miecz a potem pomyśl ile on będzie bił z tego enchantu o.O

4.Za kasę bonusy tak pewnie bonusy w itemshop są mocniejsze (znacznie) niż w sklepie serwerowym

5.Jak sobie wyobrażasz "super mapkę" dużą gdzie gracze po 5 min gdy się zgubią czy małą gdzie ich szlak trafi bo ciągle nie można w spokoju się gdzieś przedostać

6.Umiejętności-pewnie chcesz dodać jakieś umiejętności obszarowe tylko co jeśli ktoś gra z kolegami lub kolegą ? Dupa jego też zrani

7.Na takich serwerach łatwo nabić lvl grając z kolegami. Siedmiu kolegów i co sam jeden gracz nic nie zrobi.

8.Jak sobie wyobrażasz + DMG z łuku ? Moc 1/2/3/4/5 ? błagam i co dasz do sklepu z enchantami odrzut ?  (chyba jeśli zwiększysz DMG łuku to jego krytyk też więcej zadaje :P)

9.Umiejętności i liczba HP (drugi punkt) jak zrobisz że szaman ma 10 serc i wojownik 10 to pozdrowienia dla ciebie ^_^  zawsze jednostki atakujące z dystansu mają mniej HP a umiejętności to raczej nie dasz wszystkim raniących czy takich co całe (lub pół) HP leczy. Szaman to szaman on może leczyć po pół czy jedno serce a nie po pół HP czy też zabiera HP.

10.Punkty many. Nie wiem czy były w metinie bo już nie pamiętam ale czy wszystkie klasy mają manę ? Bo jakoś wojownik z niej nie korzysta on raczej z jakiś punktów umiejętności szału czy innej kofeiny :P

Jak coś mogę dopisać ;)

Opublikowano

Jak to zobaczyłem to mało się  nie załamałem <_<

Pierwszy miecz +5 DMG a następny +15 DNG ? wiesz jak to będzie wyglądać ? w taki sposób serwer nie wypali

1.Brak zbalansowania broni

2.Klasy muszą być takie jak mówi nam nazwa tzn. żeby szaman nagle nie miał tyle życia co wojownik (sam w metina 2 nie grałem dłużej niż do 12 lvl)

3.Za kasę kupujemy enchanty ? zobacz sobie ile DMG ma najlepszy miecz a potem pomyśl ile on będzie bił z tego enchantu o.O

4.Za kasę bonusy tak pewnie bonusy w itemshop są mocniejsze (znacznie) niż w sklepie serwerowym

5.Jak sobie wyobrażasz "super mapkę" dużą gdzie gracze po 5 min gdy się zgubią czy małą gdzie ich szlak trafi bo ciągle nie można w spokoju się gdzieś przedostać

6.Umiejętności-pewnie chcesz dodać jakieś umiejętności obszarowe tylko co jeśli ktoś gra z kolegami lub kolegą ? Dupa jego też zrani

7.Na takich serwerach łatwo nabić lvl grając z kolegami. Siedmiu kolegów i co sam jeden gracz nic nie zrobi.

8.Jak sobie wyobrażasz + DMG z łuku ? Moc 1/2/3/4/5 ? błagam i co dasz do sklepu z enchantami odrzut ?  (chyba jeśli zwiększysz DMG łuku to jego krytyk też więcej zadaje :P)

9.Umiejętności i liczba HP (drugi punkt) jak zrobisz że szaman ma 10 serc i wojownik 10 to pozdrowienia dla ciebie ^_^  zawsze jednostki atakujące z dystansu mają mniej HP a umiejętności to raczej nie dasz wszystkim raniących czy takich co całe (lub pół) HP leczy. Szaman to szaman on może leczyć po pół czy jedno serce a nie po pół HP czy też zabiera HP.

10.Punkty many. Nie wiem czy były w metinie bo już nie pamiętam ale czy wszystkie klasy mają manę ? Bo jakoś wojownik z niej nie korzysta on raczej z jakiś punktów umiejętności szału czy innej kofeiny :P

Jak coś mogę dopisać ;)

Dzięki że sie rozpisałeś a więć tak :

1.Brak zbalansowania ? Zauważyłeś że dałem tu tylko 4 losowe miecze ? Tutaj są wszystkie miecze : http://scr.hu/2fr7/eja03

2. Szaman i wojownik jak i innne postacie będą miały inne statystyki w tym hp / speed atack i dodatkowe bonusy. 

3. Nad enchantami pomyśle może dam tylko te najsłabsze lub dopiero od np. 120lvla postaći .

4.Co do mapy dałem ankiete aby się dowiedzieć i zrobie pare map :) 

5.Co do umiejętności będą zarówno obszarowe jak i tzw. buffy, będą też gildie darmowe na serwerze więc nie ma obaw o pvp między kolegami.

6.Punktów many jak narazie nie będzie bo niemam pomysłu jak je zrobić jedyne co będzie na ten czas to cooldowny.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Dzięki że sie rozpisałeś a więć tak :

1.Brak zbalansowania ? Zauważyłeś że dałem tu tylko 4 losowe miecze ? Tutaj są wszystkie miecze : http://scr.hu/2fr7/eja03

2. Szaman i wojownik jak i innne postacie będą miały inne statystyki w tym hp / speed atack i dodatkowe bonusy. 

3. Nad enchantami pomyśle może dam tylko te najsłabsze lub dopiero od np. 120lvla postaći .

4.Co do mapy dałem ankiete aby się dowiedzieć i zrobie pare map :)

5.Co do umiejętności będą zarówno obszarowe jak i tzw. buffy, będą też gildie darmowe na serwerze więc nie ma obaw o pvp między kolegami.

6.Punktów many jak narazie nie będzie bo niemam pomysłu jak je zrobić jedyne co będzie na ten czas to cooldowny.

1. To już widać że ci co pierwsi dojdą do najsilniejszych mieczy wygrywają zabijają wszystkich reszta wchodzi i nie wchodzi już nigdy a potem im też się nudzi i serwer pusty :)

2.Dodaj może jestem moc umiejętności postaci im większe tym mocniejsze są umiejętności

3.Enchant odpada :(

4.Tylko bez przesady mapa żeby nie była za mała i nie za duża 3 mapy 100x100 ?

5.Daj ograniczenia do gildii i ograniczenia sojuszów (tak max po 3-5 graczy w gildii i max 2-4 sojusze)

6.Bardzo prosty pomysł wskaźnik expa to ile masz many czy tam punktów szału, kofeiny itp.

Opublikowano

1. To już widać że ci co pierwsi dojdą do najsilniejszych mieczy wygrywają zabijają wszystkich reszta wchodzi i nie wchodzi już nigdy a potem im też się nudzi i serwer pusty :)

2.Dodaj może jestem moc umiejętności postaci im większe tym mocniejsze są umiejętności

3.Enchant odpada :(

4.Tylko bez przesady mapa żeby nie była za mała i nie za duża 3 mapy 100x100 ?

5.Daj ograniczenia do gildii i ograniczenia sojuszów (tak max po 3-5 graczy w gildii i max 2-4 sojusze)

6.Bardzo prosty pomysł wskaźnik expa to ile masz many czy tam punktów szału, kofeiny itp.

1. Będzie pare aren podzielonych na limity lvl np 1-30 30-60 itp. 

2. Nad um jeszcze myśle

3. Zobaczymy 

4. Mapy niębędą za duże ani za małe ;) 

5. Sojusze będa ograniczone

6. Wskaznik expa jest wykorzystany już do systemu lvli 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...