Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Punkty karne

TheBartek312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą jechałem czołgiem Cruiser III i podczas strzelania wyjechał mi sojuszniczy T18 zabrało mu połowę HP. Musiałem tylko zapłacić za jego naprawę. Słyszałem, że jak nazbiera się określoną ilość punktów za strzelanie do sojuszników to dostaje się bana. Czy ta ilość punktów karnych zostanie kiedyś wymazana z mojego konta? Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyc o co tu chodzi?

Opublikowano

O nic się nie bój. Skoro wjechał ci w celownik, to system ci tego nie zaliczy jako Team Damage, tylko jako wypadek. Musiałeś zapłacić, ale nie zostało to zapamiętane w systemie.

Opublikowano

Najpierw musisz kogoś zniszczyć, po klku (2/3) fragach zostajesz "niebieski". Gdy zniszczysz kolejną osobę zostaniesz zbanowany.

Up

Za zadawanie dmg płacisz tylko grzywne. Za Team kill (zabicie) jest ban na kilka godzin. Zostanie to wymazane po banie.

Opublikowano

Najpierw musisz kogoś zniszczyć, po klku (2/3) fragach zostajesz "niebieski". Gdy zniszczysz kolejną osobę zostaniesz zbanowany.

Up

Za zadawanie dmg płacisz tylko grzywne. Za Team kill (zabicie) jest ban na kilka godzin. Zostanie to wymazane po banie.

Ban za team kill jest na godzinę. 

Opublikowano

Ban za team kill jest na godzinę. 

Z tego co wiem, jak TK się powtarza, to kara się zwiększa.

Opublikowano

O nic się nie bój. Skoro wjechał ci w celownik, to system ci tego nie zaliczy jako Team Damage, tylko jako wypadek. Musiałeś zapłacić, ale nie zostało to zapamiętane w systemie.

Taki system nie istnieje :s

Opublikowano

Taki system nie istnieje :s

dokładnie, taki system istnieje tylko przy taranowaniu.

Opublikowano

To w końcu te punkty sie wymażą?

Jeśli trafiłeś go i zapłaciłeś grzywnę to nic Ci się nie stanie. Nie ma żadnych punktów karnych.

Opublikowano

Co wy walicie!? Ban za TeamKILL jest na 3 dni. ZAbijcie se pare osób to zobaczycie

Jak zaczynałem gre w Wot (inne konto) to dostałem bana za TK za 24h.

Opublikowano

Co wy walicie!? Ban za TeamKILL jest na 3 dni. ZAbijcie se pare osób to zobaczycie

Z tego co wiem, jak TK się powtarza, to kara się zwiększa.

Kara za TK się zwiększa... Za 1 razem jest 1h, potem 24, potem może być 3 dni...

Opublikowano

Jak działa ten system?

Zapisywane dane uszkadzania i zniszczenia sojuszniczych pojazdów zawierają ilość wykonanych szkód i częstotliwość incydentów. Kary za przesadzone uszkadzanie sojuszników zostają automatycznie wywieszane i biorą pod uwagę wyżej podane faktory.

Ponieważ takie szkody mogą być niechcący wykonane, system nie reaguje od razu przy jednym wykroczeniu. Przy ponownych wykroczeniach to zachowanie jest jednak karane. 

Stanie się coś, jeżeli przypadkowo kogoś zniszczę?

Przypadkowe uszkodzenie sojuszniczego pojazdu jest za zwyczaj karane kosztami. Przesadzone lub intencjonalne uszkadzanie sojuszników może doprowadzić do zawieszenia konta lub w bardzo poważnych przypadkach nawet do zamknięcia konta gracza.

Czyli jak kogoś raz przypadkowo zniszczę to nie dostanę żadnych kar?

Czy system zawsze będzie pamietał, że raz przypadkowo zniszczyłem sojusznika?

Opublikowano

Po kilkudziestu bitwach zapomni ;) Jest napisane, że częstotliwość jest brana pod uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...