Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-=Play4Fun=- Serwer FreeBuild

IP: Free4Fun.msvr.pl

Wersja: 1.7.2

Sloty: 20 {Z czasem zwiekszymy}

PvP: Włączone na arenie

Nether/The_End: Włączone

Administracja Serwera:

Właściciel: Xebol_PL

Administrator: Strap0

Witam was wszystkich serdecznie postanowiłem otworzyć dla was serwer FreeBuild.

Kiedyś Prowadziłem już własne serwery, więc wiem co dla graczy potrzeba do idealnej rozgrywki. Obecnie staramy się dopracować każdy szczegół, aby rozgrywka była na idealnym poziomie. Wiem, że nie każdy z was to przeczyta, ale szacunek dla tych, którzy poświęca mi kilka minut, bo naprawdę trudno jest stworzyć dobry serwer...

Otóż na serwerze możemy otrzymać swoją własną działkę o wymiarach 51 x 51.

(51x51 ze względu na to, żeby był środek działki)

Surowce możemy wydobywać na 2 sposoby:

- Drewno możemy rąbać w publicznym tartaku lub

możemy iść na świat surowców.

- Surowce wypadają z kamienia, więc możemy się udać do Publicznej Kopalni, gdzie jesteśmy bezpieczni. Zaś jak ktoś lubi ryzyko może się udać na mapę surowcowa, gdzie włączone jest PvP i poczuć dreszczyk emocji :3

U nas znajdziecie również gąbki, ze stone'a !!!

Otóż już wam tłumacze, gdy kopiecie kamień macie 0.1 % szans na wypadnięcie otóż tej gąbki z tej gąbki możecie wydropić przeróżne itemki począwszy od diamentów do szkła, jabłek, drewna czy też pochodni :3

Liczę na pozytywne komentarze :3

@Copyright by Xebol_PL

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

@Changelog

+ Dodano nowe sklepy, villagery, przemodelowano spawn.

+ Dodano możliwość zakupu rangi VIP.

+ Ranga SVIP, została skończona.

+ Zbudowano warp vip, gdzie znajdują się:

: Sklepy VIP

: Kopalnia VIP

: Villagery Premium

+ Plany wprowadzenia Plecaków na serwer.

- Usunięto plecaki powodowały gaszenie się serwera.

@Pomysł

+ Zainspirowano się pomysłem z działkami 101x101 (Pomysł w realizacji)

Opublikowano

Pomysł fajny, działki 51x51 przydadzą się (często robie wieże lub budowle symetryczne) ;) Ale mam pewien pomysł, aby zrobić dzielnice działek np 101x101 w których działki są płatne (no i kosztują dosyć dużo żeby nie były łatwe do osiągnięcia. Przemyślcie to.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Polecam serwer.

Jest mało serwerów FreeBuild obecnie ale n tym zawitam na dłużej. ;]

Może i nie ma tłumów i tylko 20 slotów lecz chociaż ogar na chacie a nie same dzieci które kozaczą cały czas. ;-)

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Dziękuję za miłe komentarze, pomysł z działkami jest rewelacyjny sam myślałem, żeby go prowadzić, ale skoro gracz chciał aby na serwerze było takie coś, a przez takie zmiany są to postaram się zorganizować z moim Administratorem i wspólnie zbudujemy te działki. Z racji, że użyłem już pluginu plotme na zwyłke działki dla graczy nie mogę wykorzystać tego ponownie i postaram się Zbudować je własnoręcznie i dodać ten plan w życie serwera.

Opublikowano

Serdecznie polecam serwer

Jest obecnie mało serwerów FB ,ale ten jest w 75% dopracowany.

Na serwerze prawdopodobnie zawitam na dłużej.

Szkoda ,że trochę mało ludzi ,ale z każdą osobą jest coraz milsza atmosfera.

Administrator mutuje i banuje analfabetów.

Moglibyście dodać '' czynsz '' za lepsze,droższe działki i np. kosztowała by 50k.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Witam gram na tym serwerze od niedawna i bardzo mi się podoba serdecznie polecam Administracja fajna i miło się z nimi dogaduję :D

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)

Opublikowano

Odświeżam Liczę na pozytywne komentarze co do serwera :3

Opublikowano

Kiedy można się spodziewać włączenia serwera bo chciałbym zagrać.

@Edit sorka nie na tą wersje patrzyłem jak by to jakis administrator widział to usuncie tego posta jak by szło

Opublikowano

Dziękuję za miłe komentarze, pomysł z działkami jest rewelacyjny sam myślałem, żeby go prowadzić, ale skoro gracz chciał aby na serwerze było takie coś, a przez takie zmiany są to postaram się zorganizować z moim Administratorem i wspólnie zbudujemy te działki. Z racji, że użyłem już pluginu plotme na zwyłke działki dla graczy nie mogę wykorzystać tego ponownie i postaram się Zbudować je własnoręcznie i dodać ten plan w życie serwera.

możesz, wystarczy wgrać multiverse ;) na serwer już wbijam, mimo że prezentacja bez zdjęć, to ma coś w sobie, sądze że się nie zawiode, do zobaczenia na serwerze, Sygne

1 ۞ 50 ۞ 100 ۞ 150 ۞ 200 ۞ 250 ۞ 300 ۞ 350 ۞ 400 ۞ 450 ۞ 500 ۞ 600 ۞ 700 ۞ ۞ ۞

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...