Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

API: Sida's Auto Carry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak można zauważyć, niektórzy użytkownicy MPC chcą nauczyć się pisać skrypty (dostałem też masę PW w tej sprawie) - wychodzę im na przeciw udostępniając spolszczone API Sida's Auto Carry (Reborn nie różni się od Revamped, od pewnej wersji API się pokrywa). Ma wbudowaną obsługę pluginów i sporo funkcji, które są już gotowe - ułatwia to pracę początkującym deweloperom.

Zmienne

AutoCarry.Orbwalker -- Target Selector dla autoataków, może być użyty w umiejętnościach.

AutoCarry.SkillsCrosshair -- Używany dla umiejętności, kiedy nie ma żadnych przeciwników w zasięgu autoataku. Zasięg powinien być ustawiony na największy z zakresu Twoich umiejętności.

AutoCarry.CanMove -- Ustaw na true/false by włączyć/wyłączyć poruszanie się przez SAC.

AutoCarry.CanAttack -- Ustaw na true/false by włączyć/wyłączyć atakowanie przez SAC.

AutoCarry.MainMenu -- Główne menu zawierające hotkeye SAC. Używamy do sprawdzenia, czy dany klawisz jest wciśnięty - uruchamia dany tryb.

• AutoCarry.MainMenu.AutoCarry
  • AutoCarry.MainMenu.LastHit
  • AutoCarry.MainMenu.MixedMode
  • AutoCarry.MainMenu.LaneClear
  • AutoCarry.MainMenu.Focused -- Whether the selecting an enemy with left click will always attack that target
AutoCarry.EnemyTable -- Zwraca listę przeciwników.

AutoCarry.OverrideCustomChampionSupport -- Ustaw na true/false by włączyć/wyłączyć domyślny plugin (TF/Draven).

AutoCarry.PluginMenu -- Menu samego pluginu przeznaczone do stworzonych przez Ciebie opcji. Używamy tak jak w zwyczajnym skrypcie, AutoCarry.PluginMenu:addParam(Marcoly).

Zwrotne

PluginOnTick()

PluginOnLoad()

PluginOnDraw()

PluginOnProcessSpell(unit, spell)

PluginOnCreateObj(obj)

PluginOnDeleteObj(obj)

PluginOnAnimation(unit, animation)

PluginOnSendPacket(packet)

CustomAttackEnemy(enemy) -- Nadpisuje funkcję ataku (Orbwalker) na Twoją.

OnAttacked() -- uruchamiana od razu po AA.

Funkcje

AutoCarry.CastSkillshot(skill, target) -- Używa umiejętności używając VIP/Free Prediction.

AutoCarry.GetCollision(skill, source, destination) -- Sprawdza, czy na drodze pocisku nie stoi jakiś obiekt.

AutoCarry.GetPrediction(skill, target) -- Zwraca przyszłą pozycję celu.

AutoCarry.AllyMinions() - Zwraca tabelę naszych minionów.

AutoCarry.EnemyMinions() - Zwraca tabelę wrogich minionów.

AutoCarry.GetKillableMinion() - Zwraca miniona, którego możemy zabić (działa tylko w Last Hit/Mixed Mode/Lane Clear).

AutoCarry.GetMinionTarget() - Zwraca miniona atakowanego przez Orbwalkera.

AutoCarry.GetNextAttackTime() - Zwraca czas, po którym będziemy mogli znów atakować.

Umiejętności, których używamy przez CastSkillshot muszą być w tabeli zawierającej zasięg, prędkość, opóźnienie i szerokość.

local SkillQ = {spellKey = _Q, range = 1000, speed = 1.2, delay = 300, width = 50}
Nadpisywanie

PluginBonusLastHitDamage(minion) - Umożliwia nam podmianę/dodanie dodatkowych obrażeń z umiejętności bohatera. Funkcja musi zwracać liczbę.

PluginLastHitPassiveDamage(minion) - Umożliwia nam podmianę/dodanie dodatkowych obrażeń z przedmiotów czy specjalizacji. Funkcja musi zwracać liczbę.

Target Selector

Jeśli nasz bohater nie ma domyślnych umiejętności w SAC, Target Selector nie ma zasięgu. Musimy go ustawić poprzez AutoCarry.SkillsCrosshair.range:

function PluginOnLoad()
      AutoCarry.SkillsCrosshair.range = 690 -- Najlepiej, jeśli jest to zasięg największej umiejętności.
end
Opublikowano

Na pewno sie przyda mi i innym uzytkownikom forum, lecz watpie, ze ktos bedzie za chwile pisal jakies " Pro Super Mega Elo " Skrypty dzieki temu, ale i tak dobra robota. ;)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Na pewno sie przyda mi i innym uzytkownikom forum, lecz watpie, ze ktos bedzie za chwile pisal jakies " Pro Super Mega Elo " Skrypty dzieki temu, ale i tak dobra robota. ;)

Tak naprawdę to chciałem -5% xD IMO najlepiej przeglądać skrypty innych, przynajmniej ja się tak nauczyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...