Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto nagrywać filmiki z PL'a?

vexioN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niedawno zacząłem nagrywać na YT i dodałem jak na razie 2 odcinki z Metina. Problem w tym, że mało ludzi to ogląda i nie wiem jak się wybić nie reklamując. W skrócie - czy warto nagrywać PL'a, a jak tak to z jakim podejściem, jakieś rady, cokolwiek. Od razu mówię, że mam bardzo słaby mikrofon przez co mój głos jest taki przymulony, a podczas nagrywania jestem żywy. Jeżeli ktoś chce zobaczyć kanał to tylko na PW podaje linka. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Mało ludzi to ogląda bo nie wiedzą o tobie. Jak robisz odcinki z serwerów prywatnych to reklamuj te filmiki na forach tych serwerów.

PLa opłaca się nagrywać, jeśli to robisz z sensem. Nie możesz stać 5 odcinków na 1-30lv bo automatycznie przegrywasz z konkurencją

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Tak jak up Na PL-s juz mało ludzi gra, zresztą tam nawet nikt nei ogląda filmików. Nagrywaj z privów

Zabawne. Filmy z pla mają największą oglądalność i jest tam znacznie więcej ludzi niż na przeciętnym privie.

@Z czasem ludzie zaczną cb oglądać, tylko nie mental/body/wp bo to jest nudne :-)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Nie ważne gdzie będziesz grał.

Ważne żebyś gadał z sensem, czasami zarzucił żarcikiem lub ciekawostką.

Dokładnie. Wszystko zależy od Ciebie. Nawet jakbyś Tibie nagrywał i ciekawie gadał to byś miał widzów :p Ale najłatwiej teraz jest wybić się na Mt2 i MC lub hejtowaniu.

Może wpierw zacznij od priva, żeby zyskać widzów? Jakiś najnowszy serwer. Wstawiać na forum serwera filmiki + tutaj. W między czasie nagrywasz "drugą serie" z globala.

Opublikowano

Ja bym mógł nagrać nawet z dziesięć materiałów, ale następnym problemem jest za długie renderowanie filmów, bo Movie Maker to jedyny z takich w miarę łatwych, a zarazem darmowych programów. Znacie coś darmowego i żeby renderwowało z pół godziny? Wtedy bym nie narzekał... szkoda trochę siedzieć cztery godzinki nad samym renderowaniem, a pomysłów na serie mam dużo :D.

PS: Ile mają najlepiej trwać te odcinki? Tak z dwadzieścia minut? Co dodać? Robić cięcia i tylko dodawać to co jest ważne?

Opublikowano

Ja bym mógł nagrać nawet z dziesięć materiałów, ale następnym problemem jest za długie renderowanie filmów, bo Movie Maker to jedyny z takich w miarę łatwych, a zarazem darmowych programów. Znacie coś darmowego i żeby renderwowało z pół godziny? Wtedy bym nie narzekał... szkoda trochę siedzieć cztery godzinki nad samym renderowaniem, a pomysłów na serie mam dużo :D.

PS: Ile mają najlepiej trwać te odcinki? Tak z dwadzieścia minut? Co dodać? Robić cięcia i tylko dodawać to co jest ważne?

Odcinki 10 minutowe, cięcia; dodawaj ulepszanie, koniec bicia metka, otwieranie skrzyń, małży itp. ;)

Opublikowano

Lol?? czy warto nagrywać? Nigdy nie osiągniesz sukcesu bez ciężkiej pracy, nawet promowany jeżeli będziesz wstawiał za przeproszeniem gówno.

Rób to co lubisz, jeżeli będziesz ciężko pracował, wstawiać dobre materiały to to popłaci. Praca popłaca, a nie odpowiedzi na pytanie czy warto.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Okej. Tylko co z tym renderowaniem? Na Movie Makerze to jest masakra.

Sony Vegas'a pobierz. Jest bardzo łatwy do ogarnięcia, na 100% sobie z nim poradzisz.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Dobra jakość to podstawa, nikt nie będzie Ci oglądał shitu 360p.

CS 8 - to jest to. Jak jednak nie chcesz wydawać kasy to Sony Vegas.

giphy.gif ­

Opublikowano

Ja nie ogarniam, gdzie mogę znaleźć działający Sony Vegas xD. Każdy, który pobrałem potrzebował jakiegoś klucza chyba ^^.

Edit: Znalazłem, ale widzę, że avi coś nie czyta ten program.

Opublikowano

Oczywiście że warto nagrywać filmiki. Nawet nie dla tych subów i lajków ale poprostu dla przyjemności. Niestety teraz to trudno się wybić bo na polskiej scenie yt królują te 20letnie gimbusy co nic mądrego to powiedzenia nie mają a za nimi stoi 500 000 gimbusów co myślą że to fajne jak sie na czyjeś matki najeżdża ;/. A jeżeli będziesz poprostu w miare normalnie grał i jakiś tam fajny komentarz do tego to napewno będziesz miał sporo widzów :)

Pozdrawiam i powodzenia ;)

2eg8h3a.jpg

Opublikowano

Na twoim miejscu bym nie probował PL'a, bo to shit. I żadko komu się chce oglądać całe filmy, bo metin jest nudą grą (chodzi mi o te chodzenie itp) rób np. takie ucinki z ulepszania itemków, bicia metinów itp. to jest najciekwasze.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1228731-vm-astiliapl-1-nowa-seria-zapoznanie-sie-z-serwerem/#entry10498327

W tym temacie jest link z moim filmikiem, możecie go obejrzeć, a potem stwierdzić, co zmienić w moich filmikach. Od razu ostrzegam, że jeszcze krótko nagrywam i nie mam takiej "wprawy" do tworzenia różnych filmów xD. Możecie krytykować, postaram się zmienić to co jest niepotrzebne ^^.

Opublikowano

Wiem, że jestem zamulony trochę nagrywając, ale po części mój mikrofon psuje mi głos przez co wychodzi to co widzicie :D.

Opublikowano

Strasznie mulisz xD Hehe, jakby to powiedziała moja pani od polaka: "mów z obiadkiem".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...