Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja: Czy opłaca się grać z graczymi słabszymi/na równym poziomie?

4R3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 

Chciałbym poruszyć dość ważną sprawę. Zapewne wielu z was, jak również i ja, gracie normale/ranked teamy/duo ranked z graczami, którzy są na podobnym poziomie lub dużo niższym. 

Wielu z was pewnie zastanawia się, czemu jest tak, że gram codziennie jednak na koniec sezonu jestem w tej samej lidze. Moim zdaniem przyczyną tego może być gra z przyjaciółmi. Oczywiście gra z kimś, kto jest wyżej od Ciebie może sprawić, że pomoże Ci on nauczyć się poprawnie grać. 

Jednakże jeżeli grasz z osobą na podobnym poziomie, osoba ta może być gorsza i może dłużej się uczyć dobrych zagrań i tylko spowolni twój rozwój umiejętności.

Granie ze słabszymi to oczywiście jeszcze większe osłabienie umiejętności. Dlaczego? Ponieważ przyzwyczajamy się do ich poziomu rozgrywek i nie musimy się tak bardzo wysilać by pokonać przeciwnika.

Jaka jest wasza opinia na ten temat? Biorę oczywiście pod uwagę to, że ta gra jest stworzona po to by dawać przyjemność i możliwość by pośmiać się z przyjaciółmi. Sam gram prawie wszystkie gry z przyjaciółmi ponieważ wolę z kimś porozmawiać podczas gry. Mam nadzieję, że moje oraz wasze spostrzeżenia pomogą graczom, którzy mają problem z brakiem rozwoju.

Jeżeli by tym wszystkim się kierować to prawdopodobnie najlepszą opcją jest granie Solo Q. Co o tym myślicie ? :)

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano

Ja ogólnie gram teamówki albo duo rankedy, ale czasami lubię zagrać sobie solo, bo tak jak mówisz, człowiek czasami musi SAM poprowadzić mecz i SAM pomóc teamowi. Ja osobiście lubię, jak wrzuca mi większe dywizje, ponieważ można się nauczyć jakiejś nowej techniki, lepszej komunikacji z graczami. I duo i solo są ok, ale nie warto grać duo z kimś, kto jest o wiele słabszy - może tylko popsuć rozgrywkę.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Ja gralem samemu wszystkie rankedy Jaxem, poki nie wbilem Platyny. Gdy osiagnalem cel zaczal Boostowac kolegow, wyszlo mi to na zle. Nie moge do teraz wyjsc z Platyny a wiem, ze stac mnie na wiecej. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja gralem samemu wszystkie rankedy Jaxem, poki nie wbilem Platyny. Gdy osiagnalem cel zaczal Boostowac kolegow, wyszlo mi to na zle. Nie moge do teraz wyjsc z Platyny a wiem, ze stac mnie na wiecej. 

mentalny czelendzer wbil platyne jaxem to niesamowity skill

Opublikowano

Najlepiej to z wyzszymi dywizjami (moze sie nie sprawdzic na bardzo zanizonych dywizjach emoticon-2614-src-0b858e44fa629199-28x28)

518831445005751729602.png

Opublikowano

Gram ze znajomymi którzy grają naprawdę słabo, aczkolwiek do tej pory co sezon skaczę wyżej w rankingu mimo tego, że przez cały sezon gram może 200 ranków soloq

Opublikowano

Duo grałem w 3 sezonie gdy byłem bronzem trochę czasu minęło zanim znów wróciłem do gry. Przestałem grać duo i pod sam koniec sezonu wbiłem silver. Tak tak nie jest to coś wyczerpującego ale obecnie jestem w gold I. Gram tylko solo ew czasami z osobami Plat-Diam. W niskich dywizjach nauczylem się aby grać supporta. Dlaczego? Ponieważ wiekszość osób wybiera suppora bo musi, nie oszukujmy się taka jest prawda dlatego też lubie wspomagać moją drużynę. Grałem tak do końca silvera. Na daną chwilę gram Top/Adc są to linie które w 90% zawsze wygrywam, albo nie. Wygrywamy. Tak prawda, nie ważne jakim jesteś prosem potrzebujesz w sparcia. Możesz być chuj wie jaki zajebisty ale jednak po co się wymęczać, ktos może ci pomóc. Pomoże ci wymyśleć nowe taktyki z postaciami combosy czy zachowanie w danej sytuacji. W bronzie i silverze pickało się postacie typu akali, kata, nasus to co rozwala wszystko. W goldzie i wyżej jest już inna sprawa. Stawia sie w większym stopniu na kooperacje combosy czy niezliczone cc. To z mojej strony byłoby na tyle, obecnie mam serie do Platynki i mam nadzieję, ze kiedyś zawitam w Diamencie. Wiem na co mnie stać!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...