Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Darius VS Rengar

metma:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak zawsze gdy pojawia się jakieś pytanie muszę zapytać expertów czyli was. Ostatnio gram slolo topa mam 15lvl i początkowo gram Dariusem dość szybko opanowałem jego mechanikę jedynie gra z niektórymi champani sprawia mi trudności. Dużym wyzwaniem był dla mnie nasus tak właśnie był... teraz nie mam z nim problemu i opanowałem strategię gry z nim.I właśnie pojawił się rengar... grrr

1.Jak grać Darius vs Rengar agresywnie defensywnie? Co kupować?

2. Co robić w sytuacji Darius VS Rengar + WW (to była masakra)

3. Ku*wa teemo... co z tym fantem, nie radze sobie nawet solo darius vs teemo..

Ps. Link do Euopgg http://eune.op.gg/summoner/userName=Badumm

możecie tam sprawdzić jak gram i co zmienić. ostatnia gra czyli ta  4 / 12 / 4 (wygrana jarvan carrował...) jest właśnie darius vs rengar + ww

Opublikowano

Grając na rengara, musisz patrzeć uważnie na stan jego furii (czy jak to się tam nazywa), jak ma zapełniony pasek pod sobą, to musisz uważać, bo prawdopodobnie będzie chciał na cb. wskoczyć, żeby zadać ci dmg. Stój jak najdalej od krzaków, żeby uniemożliwić mu doskok do ciebie. Buduj armor (sunfire, omen), pod dps np. hydra.

Co do teemo.. Tutaj najlepiej poprosić junglera o pomoc w early, bo jak go zabijesz z 2 razy, to potem schodzi na combo i nie jest problemem. Lub jeśli wiesz, że nie otrzymasz pomocy od junglera, to zacznij z flaszką + 3 hp poty, i defuj pod towerem zbierając jak najmniej poke i lasthitując jak najwięcej creepów. Po 6 wyczekaj dobry moment i flash + e + combo z ignite. Powinien zginąć. 

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ogólnie to kontrujesz Rengara a szczególnie teraz kiedy dostał nerfa na double q w early, ogarnij reset aa z w i powinieneś dać rade w 1 na 1.

Z ww nic nie zrobisz bo tego to mało co kontruje jeśli już.

Opublikowano

Dariusa robi się teraz tanka potem jakiś ofensywny item ale tylko hydra tak jak na renektonie potem all w tanka , dla mnie darius to syf jak na tą metę , 0 escape mechaniki lepiej zmień maina . 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

przepraszam cie kolego z góry ale nic nie wnosisz do rozmowy tak naprawdę, uważam że jest to dobry champ.

Ogólnie to kontrujesz Rengara a szczególnie teraz kiedy dostał nerfa na double q w early, ogarnij reset aa z w i powinieneś dać rade w 1 na 1.

Z ww nic nie zrobisz bo tego to mało co kontruje jeśli już.

Co to jest reset aa z w ?

@edit.

Myślę zagram parę meczy rengarem żeby zrozumieć jak działa to chyba nie najgorszy pomysł.

Opublikowano

oo bardzo ważna informacja, dzięki!

Próbuje to zrobić ale ciężko chyba uzyskać ten efekt i do końca nie wiem czy to tak dziala jak robie

Opublikowano

Spam Q, przeganiaj od farmy i nie zblizaj sie do krzakow (najlepiej miej wizje), sprobuj ty kontrolowac krzaki a nie on

@Teeto chansub-phantoml0rd-emoticon-78f95649591

Hmm, podbijasz z Q na najwiekszym rangu, przyciagaj z E jak cd'ki pozwolaja i wysypuj cale combo emoticon-2614-src-0b858e44fa629199-28x28

518831445005751729602.png

Opublikowano

czlowieku jak mozesz przegrywac dariusem lane vs melee champy

jak się ma 16lvl można wszystko;p

Tak

bez ciebie nie dał bym rady....

Spam Q, przeganiaj od farmy i nie zblizaj sie do krzakow (najlepiej miej wizje), sprobuj ty kontrolowac krzaki a nie on

@Teeto chansub-phantoml0rd-emoticon-78f95649591

Hmm, podbijasz z Q na najwiekszym rangu, przyciagaj z E jak cd'ki pozwolaja i wysypuj cale combo emoticon-2614-src-0b858e44fa629199-28x28

Ale teemo przynajmniej do tej pory jak gram nie jest takim idiota i nie podejdzie bliżej w zasięg Q a jego skille mają większy zasięg..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...