Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adapter PowerLine

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem ;)

Od wczoraj jestem (szczęśliwym bądź nie z naciskiem na słowo nie) posiadaczem Adapteru Powerline, który budzi mieszane uczucia. Mianowicie zróżnicowanie pobierania lub wysyłania danych :/ Raz możliwość pobieranie dochodzi aż do 2 mb/s a czasem szalone 0.5 mb/s... Z wysyłaniem jest jeszcze lepiej, im mniejsza prędkość pobierania tym większa prędkość wysyłania. Np. Pobieranie ledwo 1 mb/s a wysyłanie 1.7 mb/s. I teraz pytanie:

1. Od czego zależy, że jest takie zróżnicowanie wysyłania i pobierania ?

2. Da się to jakoś skonfigurować ? ( bo w sumie cała "instalacja" polegała na podpięciu tego do dwóch gniazdek oraz do komputera i niby działa)

Ktoś zna się na tym ? Wcześniej miałem bezprzewodowy i mimo, że częściej internet padał to ogólnie prędkość pobierania  była większa.

gfgdf

Opublikowano

skoro masz denny internet to na co liczyłeś że ci zacznie działać lepiej na adapterze

przesył nie zależy od urządzenia tylko od serwisu z którego się ściąga albo na którego uploaduje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...