Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kv-1 czy churchill?

TheBartek312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kv-1, bo róskie som ope.

http://tank-compare.com/pl/compare/kv-1/churchill-i#T1=394I299I239I493I173&T2=106I87I74I127I132

Sam oceń. Dla mnie kv-1, dla kogoś innego może być churchill.

Churchill ma lepszy pancerz, ale tylko na kadłubie. kv-1 nadaje się świetnie do sidescrapa i tylko 1 czołg na tym tierze jest od niego do tego lepszy (kv-220). Do tego o 300 lepszy DPM, kosztem 25mm penetracji, która i tak spokojnie wystarcza na 5-6t.

Podsumowując - kv-1.

Opublikowano

Jeżeli masz wybierać to owczywiście że kv-1. Chodź churchill też nie jest taki zły. Ja mam to i to :)

Opublikowano

churchil ma dosyc mocny pancerz na bokach i fajny z przodu i z tyłu, ale nieatety w wieżę wchodzi każda pestka, w przeciwieństwie do kv-1, które wieżę ma praktycznie ne przebijalną.

Opublikowano

churchil ma dosyc mocny pancerz na bokach i fajny z przodu i z tyłu, ale nieatety w wieżę wchodzi każda pestka, w przeciwieństwie do kv-1, które wieżę ma praktycznie ne przebijalną.

ChurChill nie ma mocnego pancerzu, a o wieży już nie wspomnę. 

KV-1 bierz, bo lepsze działo, pancerz.

Opublikowano

ChurChill nie ma mocnego pancerzu, a o wieży już nie wspomnę.

KV-1 bierz, bo lepsze działo, pancerz.

Jeżeli gracz ogarnia churchila to jest w stanie zrobiç nim wiecej niż na kv-1. Churchil ma pro pancerz. Zakątuje ci się taki i same dingi. Czolg idealny do sidescrapu.

Opublikowano

Jeżeli gracz ogarnia churchila to jest w stanie zrobiç nim wiecej niż na kv-1. Churchil ma pro pancerz. Zakątuje ci się taki i same dingi. Czolg idealny do sidescrapu.

Zagraj kv-220, a potem mów o czołgach idealnych do sidescrapa.

Opublikowano

Co z tego, że się skątuje jak ma wieże papierową? Wszystko w nią wchodzi.

KV-1 lepszy pancerz ma.

Opublikowano

Zagraj kv-220, a potem mów o czołgach idealnych do sidescrapa.

Jeżeli mówimy już o sidescrapie to wiem na 100%, że lepiej nadaje się do tego KV-1 a nie Churchill I.

Opublikowano

Jak wiesz gdzie strzelać to będzie wchodzić i w kv1, i w churchila I. Ja na kv1 mam najwięcej partii. Gra mi się nim świetnie. Churchil też jest dobry, zwłaszcza od przodu. Polecam oba czołgi. Każdemu może grać się dobrze innym czołgiem także trzeba sobie znaleźć coś dla siebie. Ja ogólnie gram dużo V tierami. Polecam także T49 niszczyciel amerykański. 

Opublikowano

powiem ci tak kv-1 bez dwóch zdań churchil jest dobry ma dobre działko praktycznie w każdy czołg wchodzi... ale pancerz to papier
ale jak umie się nim grać to ujdzie :) 

Opublikowano

prosze nie idź w te gówna... Bedziesz słabym graczem dlatego, że to są wolne czołgi! Nic nimi nie zrobisz... Lepiej idź w jakieś medy... Przynajmniej nie będziesz ginął jak szmata bez dmg (czyt. i tu i tu zginiesz, ale w kv1 nie zrobisz dmg :P)

Opublikowano

prosze nie idź w te gówna... Bedziesz słabym graczem dlatego, że to są wolne czołgi! Nic nimi nie zrobisz... Lepiej idź w jakieś medy... Przynajmniej nie będziesz ginął jak szmata bez dmg (czyt. i tu i tu zginiesz, ale w kv1 nie zrobisz dmg :P)

Autorowi pewnie chodziło o wybór czołgu do zarobku.

KV-1 to nie jest kiepski czołg i nie ma mobilności T95. Otóż KV-1 dużo możesz zrobić tylko trzeba korzystać z mini mapy i przede wszystkim myśleć. Ma dobre działo, pancerz i jeździ 20km/h co w zupełności wystarczy. 

Churchill dla mnie jest przegrany ze względu na pancerz na wieży. 

.... kv-1 lepszy na moje chodz churlie mają to że strzelają jagby mieli doczepiony karabiny maszynowy

Chodziło Ci chyba o jego szybkostrzelność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...