Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranked start

JohnTGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak moje pytanie brzmi następująco:

Czy jak będę zaczynać grać rankedy niemajac żadnej rangi z kolegą który jest w platynie i wygramy wszystko to jest większa szansa na zdobycie Golda/Diamonda?

Każdą przydatną odpowiedz wynagradzam lajkiem.

Opublikowano

Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale obecnie jest tak, że jeżeli ty jesteś "unranked", a twój kolega platyna, to w twojej drużynie najczęściej będzie tak, że najsilniejszy będzie twój kolega, następnie 3 randomów i ostatni będziesz ty. Natomiast w drużynie przeciwnej będzie tak samo unranked oraz platyna albo jakieś inne połączenie np silver + gold by wyrównać szanse. Biorąc system dobierania przeciwników pod uwagę sądzę, że możesz być wrzucony do Golda. Jednak jeżeli miałeś w poprzednim sezonie rozegrane rankedy to poprzedni wynik też będzie wzięty pod uwagę. 

Kilka dni temu czytałem własnie o tym wpis:

Gracze,

Cały czas pracujemy nad poprawieniem jakości gier rankingowych. Wraz z Patchem 4.10 planujemy wprowadzić pewne ograniczenia dotyczące duoQ, a mianowicie gracze będą mogli zapraszać tylko zawodników znajdujących się jedną ligę od nas (przykładowo, gdy jesteśmy w srebrze możemy zapraszać ludzi znajdujących się w brązie-złocie).

Według naszych obserwacji w większości duo różnica poziomu pomiędzy przywoływaczami jest większa od naszych nowych limitów, co prowadzi do obniżenia jakości rozgrywki. Oczywiście system ten nadal może zostać ominięty przy użyciu smurfów.

Jeśli chodzi o graczy, którzy nie mają jeszcze przypisanej ligi to w ich przypadku wykorzystywana będzie liga z poprzedniego sezonu. Natomiast przywoływacze po raz pierwszy wkraczający do systemu rankedowego, będą mogli zaprosić do swojej gry każdego: brązu, srebra i złota.

Chcemy sprawić, że rankedy jako gry o stawkę będą trzymać bardzo wysoki poziom. Zmiany , które właśnie omówiłem mają uniemożliwić zbytnią ingerencję w system rankedowy, a przy tym zachowana ma być możliwość grania z kolegami.

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano

Tak, na pewno wrzuci Cię conajmniej do silvera, bo twój kolega ma wysokie MMR zapewne i Ty takie będziesz miał jeśli będziesz grał z nim rankedy regularnie. Nie polecam tego jęsli nie grasz dobrze, bo będzie wam dobierać nawet Platyny czasem i jakiś Diamond się trafi...

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jakbyś grał np.z  challangerem i wygrałbyś 10 gier to byś trafił hmm Diament V / Platyna I :D

Jak wygrasz 7 z 10 gier jesteś w goldzie :)

47990292595971448862.png

Opublikowano

Wszystko zależy od waszego MMR, jeżeli wygracie większość placemeatów to możesz liczyć na golda. Mnie osobiście grając z goldem wyrzuciło do silver'a 3.

Opublikowano

Jakbyś grał np.z  challangerem i wygrałbyś 10 gier to byś trafił hmm Diament V / Platyna I :D

Jak wygrasz 7 z 10 gier jesteś w goldzie :)

7 z 10?

8 na 10 (solo), silver I, pls 

nie pierdol głupot że po placementach jest dV, bo kurwa nie jest nawet możliwy

Opublikowano

7 z 10?

f548e09cce9c.jpg

Zamknij mordę kutasiarzu.

Wyższa dywizja poprawia MMR  ,a to gdzie wyrzuci go do danej dywizji zależy od MMR.

47990292595971448862.png

Opublikowano

7 z 10?

Na ten moment ty pierdolisz glupoty.  Wszystko jest zalezne od MMR, grajac duo z Challenger'em da Ci Plat I/Diament V emoticon-2614-src-0b858e44fa629199-28x28

518831445005751729602.png

Opublikowano

7 z 10?

To, że Ty skończyłeś S3 nie wiem maks w Goldzie, to nie znaczy, że każdy ma tam wylądować albo niżej. Tak jak wyżej, wszystko zależy od MMR, skoro on nie grał w S3, to może go wysoko wyrzucić przy 8/10 etc. Wszystko ma swoje przeliczniki...

Opublikowano

Nawet jeśli wrzuci Cię w Silver I/Gold5 to i tak jeżeli teraz chcesz wygrać wszystko to będziesz miał wysokie MMR i podczas serii na przykład z gold 5 zamiast do 4 wrzuci Cię do Gold 3 ;)

Ja w poprzednim sezonie miałem Gold 2, prawie wszystko wygrywałem. W obecnym sezonie rozegrałem 10 gier i wrzuciło mnie do Gold 4. Wygrałem 7/10 gier. W gold 4 wbiłem się do serii i przeniosło mnie do Gold 2 :) Mam teraz 16 gier wygranych.

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano

7 z 10?

3/7 placementy platyna 5 dzifko prosze XDDDDD

wyzej niz do p1 cie nie da, ale watpie ze bedzie cos powyzej golda z unrankeda s3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...