Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KazaulPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie otóż zakupiłem wczoraj ten waz władowałem skille czesci i tu moje pytanie:

-Opłacało się?

-Dam radę coś ugrać w A?

-Jakie macie wrażenia z jazdy owym autem?

...

Opublikowano

Samochód bardziej do kolekcji, niż dłuższej jazdy.

Strasznie dziwnie się nim jeździ, ma małą prędkość maksymalną, ale za to dobre nitro i duży kąt skrętu

W klasie A słabo się spisuje, na krętych trasach coś idzie wygrać, ale inne samochody wyprzedzają go na prostych.

Opublikowano

Mam pytanie otóż zakupiłem wczoraj ten waz władowałem skille czesci i tu moje pytanie:

-Opłacało się?

-Dam radę coś ugrać w A?

-Jakie macie wrażenia z jazdy owym autem?

Nie opłacało się ;)

Przy aktualnie dostępnych autach za IGC szanse na wygraną są minimalne.

Auto zostało znacznie osłabione (kiedy był podział na T1,T2 i T3 to te auto było w czołówce), teraz wydaje się mieć dobre osiągi, ale mimo to ciężko nim coś ugrać.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Nie opłacało się ;)

Przy aktualnie dostępnych autach za IGC szanse na wygraną są minimalne.

Auto zostało znacznie osłabione (kiedy był podział na T1,T2 i T3 to te auto było w czołówce), teraz wydaje się mieć dobre osiągi, ale mimo to ciężko nim coś ugrać.

Ale gdy było T3 to królem była GT3. Również było ciężko coś ugrać. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Ale gdy było T3 to królem była GT3. Również było ciężko coś ugrać. 

Kiedy grałem kilka lat temu to pamiętam, że był taki czas, kiedy jeździły tam prawie same Evory :P

GT3 było alternatywą dla osób, które zamawiały SB.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Kiedy grałem kilka lat temu to pamiętam, że był taki czas, kiedy jeździły tam prawie same Evory :P

GT3 było alternatywą dla osób, które zamawiały SB.

Evora wtedy też była za Boosty. Wtedy królem za igc był BMW Gtr. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Evora wtedy też była za Boosty. Wtedy królem za igc był BMW Gtr. 

Jeszcze przed tym, jak dali GTR za IGC to Evora była za gotówkę z gry.

Albo Evora była za IGC po GTR, już dokładnie nie pamiętam ;)

Jak by nie było, wiem na 100% że Evora była za IGC, bo przez pierwsze 3 lata NFSW grałem bez wydawania realnych pieniędzy na nią, a Evorę kupowałem ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

na graypoint da radę?(wzmocniłem rozpęd setupem i lekko prędkość i teraz wyciska max 340km/h)

...

Opublikowano

na graypoint da radę?(wzmocniłem rozpęd setupem i lekko prędkość i teraz wyciska max 340km/h)

Moim zdaniem jest za lekka na tą trasę, często będziesz gubił przyczepność, a żeby cokolwiek ugrać musiałbyś używać nitra na każdej prostej, co często mogłoby kończyć się kraksą (na tej trasie proste odcinki są wąskie i obsadzone drzewkami, przy lekkim aucie jakim jest evora uderzenie w jedno drzewko z prędkością ponad 300km/h z podtlenkiem azotu dyskwalifikuje Cię na samym starcie :P).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Bierz go na proste trasy, bez większych przeszkód, ma krętych wszystkich wysiada, bo nie kłamiąc ślizga się jak na lodzie 8S

Opublikowano

Bierz go na proste trasy, bez większych przeszkód, ma krętych wszystkich wysiada, bo nie kłamiąc ślizga się jak na lodzie 8S

Nie koniecznie ;)

Wystarczy dobry setup części, aby zniwelować ślizgi.

Jako ciekawostkę napiszę, że jest nawet taki układ modułów, aby zrobić z Evory auto skrajnie podsterowne!

Można nim pokonać każdą trasę z dość dobrym wynikiem, jednak nie będzie to auto wchodzące do czołówki klasy A.

Przykładowo Evorą (747) pokonałem identyczny odcinek trasy, używając w tym samym miejscu powerupu "Nitro" z czasem bardzo zbliżonym (pół sekundy straty) do BMW M1 Procar (749).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Hmmm... A dało by się Jakoś wyprosić od Pana ten setup? Bardzo lubie Eilse i na oko po statach oraz jeździe próbnej (bez części) widze że są niemal identyczne czyli wolne ale z dobrym skrętem.

Opublikowano

Hmmm... A dało by się Jakoś wyprosić od Pana ten setup? Bardzo lubie Eilse i na oko po statach oraz jeździe próbnej (bez części) widze że są niemal identyczne czyli wolne ale z dobrym skrętem.

Silnik: Żółty / Czerwony

Doładowanie: Żółte / Niebieskie

Przekładnia: Żółte / Niebieska

Zawieszenie: Czerwone / Niebieskie

Hamulce: Żółte / Niebieskie

Opony: Żółte / Niebieskie

Oczywiście poziom tuningu jak najwyższy ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Hmmm.. wszędzie podałeś po 2 do wyboru, czy mam zadecydować sam wedle przeznaczenia/własciwości części jak to opisałeś w swoim megaporadniku?

Opublikowano

Hmmm.. wszędzie podałeś po 2 do wyboru, czy mam zadecydować sam wedle przeznaczenia/własciwości części jak to opisałeś w swoim megaporadniku?

Możesz wybrać dowolne części z tych, które wymienił kolega @TheVolume

Czyli np. silnik może być żółty, doładowanie niebieskie itd.

Opublikowano

Dokładnie, przykładowo, jeśli nie posiadasz żółtego silnika to możesz wrzucić czerwony i efekt będzie podobny.

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...