Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fatal error podczas uruchamiania gry przez Launcher

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, cały czas miałem problem z uruchomieniem gry przez launcher, więc zrobiłem eksperyment i dodałem grę ręcznie przez steam, kiedy odpalam przez steam normalnie wchodze do gry i kiedy sie loguje, w połowie logowania wywala mi błąd:                                                                                                                                         ||

Jak daje "OK" to takie coś jeszcze wyskakuje  \/

519911402774725818069.png

Nie wiem co robić, bo dostaje białej gorączki, tak firewall nie blokuje..

Opublikowano

https://gaijin.zendesk.com/hc/en-us/articles/200070331-Error-81110007-File-read-error-Try-to-repair-installation-by-launcher-

This issue is caused by corrupted game client files.

To solve the issue you need to delete local settings folders:

• C:\Users\user_name\AppData\Local\WarThunder\Cache
  • C:\Users\user_name\Documents\My Games\WarThunder\Saves

Also, please try to use "Check Files" option in the game launcher. It can be found in the sub-menu by clicking a gear button right to graphics settings.

Błąd jest wywoływany przez uszkodzone pliki gry.

Aby rozwiązać problem musisz usunąć lokalne foldery ustawień:

• C:\Users\user_name\AppData\Local\WarThunder\Cache
  • C:\Users\user_name\Documents\My Games\WarThunder\Saves

Oprócz tego spróbuj użyć opcji "Sprawdź Pliki" w launcherze gry. Może być znaleziona w pod-menu przez kliknięcie przycisku trybika obok ustawień graficznych.

A wystarczyło wpisać w Google "81110007". So hard.

Opublikowano

Jeśli tak to gorzej, jak patrzę to wszędzie brak rozwiązania/zadziałały podane wyżej.

Na tym forum raczej nikt nie posiada takiej wiedzy. Musisz...(jedno z poniższych)

Opublikowano

A jak bym zrobił reinstall?

Wszędzie piszą że robili, ale nie pomogło. Nie ma sensu. Pisz do supportu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mi wyskakiwał identyczny błąd który został spowodowany (podobno) niepoprawnym wyłączeniem gry. Więc co ja uczyniłem to w pierwszej kolejności wszedłem na stronę war thundera i pokierowałem się poradnikiem który podał kolega @Fireho 

Oczywiście w tedy jeszcze ten post nie był udostępniony lecz to teraz nie istotne. Nwm czemu ci ten krok nie pomógł możesz spróbować zrobić reinstall lub spróbować wykonać zalecenia gajin jeszcze raz może nie usunąłeś wszystkich folderów które było zalecone usunąć 

Wardia.tk - Nowy Prywatny Serwer Plemion Zapraszam.

Opublikowano

@Matkimen przy okazji, poszukałem tym razem w Google frazy "Fatal error: exception: IGenLoad::LoadException(:no GRP2 label",cb.tell())" i znalazłem jakiś temat na oficjalnym forum. Taki sam problem jak twój, i jest tam post:

"ahh... ten temat/post przypomniał mi o innym problemie: [...]

może być to też wywołane przez wirtualne narzędzie CD/DVD takie jak daemontools lub podobne, gdyż przypisują się do rozszerzenia .bin które

jest używane przez niektóre pliki War Thunder... to one wyglądają na przyczynę dla której dostęp do tamtych plików jest przechwycony/zablokowany"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...