Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o tej taktyce na "Przegrane" Mecze ?

The_Mini_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam sprawdzoną taktyke na wygrywanie late game nawet gdy enemy adc jest nafeedowany 20/5 , taktyka ta polega na tym że defujemy a gdy nadchodzi późny mid game/late game kupuje cały team homeguardy i czeka na enemy team , gdy ten wbija by zniszczyc nexusa my wszyscy na nich z wysokim ms i robimy focus adc/apc , przez to gra sie bardzo wydłuża ale da się ja wygrać , zawsze dzieki temu wygrywałem teamfighty , potem pushujemy i tak dopóki nie skończymy gry :) Co o tym myślicie ? Robiłem tak kilka razy tylko troche trudno retardą na rankedach to wytłumaczyc ale mi sie udało jakoś i w 50 minucie win :)

Opublikowano

Dobra, jest też taka metoda że dajesz linka enemy team który wyciąga IP, a wtedy DDoSujesz najbardziej nafeedowanego :D

Opublikowano

Sorry ale taktyka trochę 2/10. Skoro jesteś w stanie defować do 50 min. tzn, że jesteś w stanie wygrać tą grę normalnie bez robienia "plejsów" z homeguardami. Ten bonusowy ms masz tylko dopóki nie dostaniesz żadnego dmg, a to raczej się nie udaje (stracisz ten movement speed na frontline). Dodatkowo czekając na nich w bazie tracicie buffy / drake / baron. 

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Pewnie raz tak zrobiles, bez sensu. 

Moze da sie cos tak ugrac ale nie jak kazdy ma 0/10 etc. Zwlaszcza, ze jestes w Silverze.

Nwm, mozesz tryhardowac ale polecam dobrze Farmic i do mid game zbierac objectivy.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Przypominam że istnieje coś takiego jak inhibitor 

A jeśli zniszczą wam inhibitor i sfocusują nexus co zrobisz? 

minionek_5956.png

Opublikowano

taktyka taka trochę silverowa, nie wiem dlaczego tak sądzę :v zadziałałaby na warzywa. pewnie każdy enemy skupia się na napierdalaniu zamiast niszczeniu nexusa, bo w końcu najważniejsze są fragi. na wysokich ligach nikt w takie zabawy by się nie bawił

Opublikowano

Ja najczęściej(na teamówkach) robię z kolegami tak że bronimy bardzo długo nexusa, większość minionow na apc/adc i zazwyczaj Oni się wbijaja na 7v5 dlatego że mamy 2 wieże + My mamy jeszcze heala z fontanny 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Może i dobre, ale jeżeli adc i ap są nafeedowani to nie będziesz w stanie defować do 50min... Tank wbije pierwszy wszystko stankuje a adc i apc zrobią resztę

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Może i dobre, ale jeżeli adc i ap są nafeedowani to nie będziesz w stanie defować do 50min... Tank wbije pierwszy wszystko stankuje a adc i apc zrobią resztę

+1

Ta taktyka nie ma sensu.

Zbieraj gold podczas early-mid game a nie sie bawisz w jakieś lategame'owe gry.

Opublikowano

Zdarzylo sie ci kilka razy. Co jezeli enemy team ma poke i dodatkowo te 20 kill'i? Wasz Guardian Angel nie da wam nic, jedynie wygrzebia was.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Jestem tylko silverem , nie wiem czy to dziala w diamondzie ale a brazie silverze i moze w goldzie dziala , najlepiej to dziala na premade 5x5 i to chyba jest jasne ze do full buildu farmimy

Opublikowano

Jestem tylko silverem , nie wiem czy to dziala w diamondzie ale a brazie silverze i moze w goldzie dziala , najlepiej to dziala na premade 5x5 i to chyba jest jasne ze do full buildu farmimy

To chyba jasne ze jak zgrany team to moze przetrzymac gre do Late, ale raczej trudno bedzie wam to wybronic przeciwko takim graczom emoticon-2614-src-0b858e44fa629199-28x28

518831445005751729602.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...