Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer typu Metin2

Serwer minecraft typu Metin2  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym zagra wiecej osob?

• Na serwerze do, którego będzie wymagany specialny mod
      2
    • Na serwerze bez żadnych modów, najwyżej jakiś texturepack
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Oglądając różne tematy na mpcforum doszedłem do wniosku, że nie nie ma żadnego serwera wzorowanego na grze metin2. A więc postanowiłem zacząć pisać plugin pod tego typu serwer. Zrobiłem narazie handel między graczami, system ulepszania, handlarzy, spoty. 

Teraz zacząłem się zastanawiać, czy nie lepiej będzie przepisać ten plugin na modyfikacje do gry, którą trzeba będzie oczywiście wrzucić do swojego minecrafta aby móc grać na takim serwerze.

Dzięki tej modyfikacji mógłbym na pewno lepiej odwzorować grę metin2, lecz zastanawiam się ile osób tak na prawdę chciało by pobierać takową paczkę i wgrywać do minecrafta.

Bez tej modyfikacji mógłbym jedynie dorzucić (niewymaganego) texturepacka, żeby po prostu miał większą ilość itemów do wykorzystania, ale będę starał się tak je dobierać, żeby bez tego txt packa też dało się grać

Opublikowano

Według mnie mało osób będzie chciało pobrać specjalną paczkę. Ja bym wolał, aby wszystko składało się z pluginów/skryptów bez żadnych paczek.

Na takim serwerze zagrałbym.

Opublikowano

Oglądałem parę recenzji tego typu serwerów. Było bardzo wielu chętnych, lecz po jakimś czasie po prostu twórcy projekt się nudził i temat został zamknięty. Ja zapowiedz zrobię dopiero wtedy gdy będę miał już przynajmniej 70% serwera gotowe.

@KashtanPL zgodzę się z tobą że minecraft to nie metin, ale wiele osób szuka właśnie takich serwerów gdzie można porobić jakieś questy, bić się z graczami itp, lecz tak naprawdę jest bardzo mało takich serwerów. Zwyczajny minecraft szybko się nudzi

Opublikowano

Tak tez myślałem. A więc idę do roboty. Temat oczywiście zostawiam otwarty jak by ktoś chciał się jeszcze wypowiedzieć

Jest ktoś zainteresowany stworzeniem texturepacka pod taki serwer? Nie musi to być odrazy cały texture pack może to robić każdy po trochu

Podstawowy txt pack w wersji 16x16 będzie. Potem dodam też 32x32 jak już serwer będzie na chodzie

Opublikowano

Mam do was pytanie. Na jakiej zasadzie działa obrona w metine? Dajmy że mam 560def to znaczy że jak ktoś mnie walnie zabiera mi o 560hp mniej czy to jest jakoś inaczej robione?

Opublikowano

Jak dostaniesz maszynę z #NASA żeby każda kraina była odwzorowana i potwory, to zagram :)

Opublikowano

Nie grałbym. Tak jak World Of Warcraft to nie Simsy, tak Minecraft to nie każda inna gra. Nienawidzę takich trybów. Minecraft to minecraft ,metin to metin... może jeszcze niedługo fifę zrobicie w tym?

Bez reklam fb

Opublikowano

jeśli przedmioty za sms nie były by OP (grałem na serwerze gdzie można kupić enchant all <_< ) to może tak jak jakieś mody wgrywać samemu to już nie bo zaraz ci może errora wywalić i co ?

Opublikowano

Pomysł jest spalony z góry, ponieważ Metin2 opiera się na systemie non-target.
W minecraftcie z "hit'a" nie zaatakuję grupki mobów (chyba że obszarowym dmg, ale to tak samo jest spalone w tym przypadku :P ).
Chociaż powiem ci, że jeśli chcesz zrobić coś tego typu, przytrzymaj się fabuły Boga Smoków, i wymyśl autorski system dla tej fabuły ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...