Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Którą postać polecacie?

Upss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam takie pytanie do wszystkich znawców lol'a.

Zastanawiam się nad kupnem jednej, mocnej postaci, która nie będzie służyła tylko na midline. Myślałam o Nidalee i Katarinie.

Która z nich waszym zdaniem jest lepsza i łatwiejsza do szybkiego opanowania?

Zaznaczam, że Nidalką już grałam i nie sprawia mi większego problemu trafianie dzidami, czy uciekanie na kotku i zabijanie na nim.

Katariną nie grałam nigdy, lecz wiem, że jest łatwa do opanowania, dość mobilna i to taki killer.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Katarina dostanie stuna i leży, nie widzę jej na innych liniach niż mid. Nidalee niby grywana na topie ale w late słaba, na midzie dobrze jej idzie, na supporcie również słaba. Bardzo uniwersalnymi postaciami są Kayle (top, jungle, mid, support) i Lulu (top, mid, support).

Opublikowano

Proponuje Nidalee :)

Czemu? Dobrze nadaje się także na suporta.

Plusy gry:

- duży zasięg z Q, co za tym idzie najlepszy z zaczepek w lolu,

- duży burst w formie R

- pułapek można używać jak miniwardów.

- dużo zabawy jest tą postacią ( celowanie z Q) :)

Opublikowano

Opanuj Katarinę! Oglądałem mecz, w którym gościu naprawdę Nią kosił... Nidalee też jest dobra, lecz Kata ma większe ( .Y. ) :D 

Kolejny "Lol'owiec" a co... ;)

Tylko narazie 21 lvl :3

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz postaci, którą możesz grać na innej linii niż mid to zdecydowanie Nidalee. Katariną z powodzeniem możesz iść jedynie na mida, jakoś nie widzę jej na topie czy innych liniach. Ja natomiast nie brałbym pod uwagę "wielofunkcyjności" tych dwóch championów, nie oszukujmy się, nadają się najbardziej na mida. :D Ogarniając Katarinę w stopniu dostatecznym (po kilku grach) można bez problemu carrować mecze. Nidalee to postać, której trzeba poświęcić więcej czasu, po kilku meczach ciężko będzie zdominować przeciwnika. Na Twoim miejscu wybrałbym Katarinę z racji tego, że jest prostsza do opanowania. Rozważ zakup Zeda - nadaje się na MID / TOP / od biedy Jungle.  (Ewentualnie Kha'Zix - Top / Jungle / Mid)

PS. Jeżeli zależy Ci na mobilności to zdecydowanie Jayce <3, szalenie trudny do ogarnięcia, ale też szalenie skuteczny. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Proponuje Nidalee :)

Czemu? Dobrze nadaje się także na suporta.

Plusy gry:

- duży zasięg z Q, co za tym idzie najlepszy z zaczepek w lolu,

- duży burst w formie R

- pułapek można używać jak miniwardów.

- dużo zabawy jest tą postacią ( celowanie z Q) :)

Również polecam Nidalee - dlaczego? Tak jak napisała Ayusha, duży zasięg i dobry dmg z Q, itd., fajnie można pobawić się z 'uciekaniem' po krzakach :p

Katarina tylko mid, może jest dobra, ale łatwo jest zniwelować jej ulti.

Opublikowano

Nidalee'ą można robić konkretne outplayed'y-jest mobilna,ma ogromny DMG,a do tego może konkretnie zharassować a potem dobić przeciwników na ulcie.

Sumując polecam,warto dodać że gra daję sporo fun'u.

Opublikowano

Jak chcesz napisz mi po objaśnie ci wszystko(gram ponad 3 lata i moje największe osiągnięcie to d1 ).Nidalee odpadła po nerfie , a jej gra skupia się na samej farmie i braku wymian z przeciwnikiem. Katarina aktualnie lepsza łatwiejsza

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Obie postacie są godne polecenia (Katarina zwłaszcza na low elo), jeżeli enemy team nie ma zbyt dużej ilości focusów to śmiało możesz brać Katarinę.

Katarina

+ dobry roam

+ escape

+ duży damage

+ dodatkowy damage od Q

+ dobrze rzucony ultimate może wygrać TF

Nidalee

+ świetny escape

+ równie dobry roam

+ dobry poke

+ dobrze rzucona dzida przez TF może go wygrać

+ trapy

+ heal + as

Opublikowano

Katarina dostanie stuna i leży, nie widzę jej na innych liniach niż mid. Nidalee niby grywana na topie ale w late słaba, na midzie dobrze jej idzie, na supporcie również słaba. Bardzo uniwersalnymi postaciami są Kayle (top, jungle, mid, support) i Lulu (top, mid, support).

Gówno prawda dobra katarina wszystkich porobi a z morganą to  2 vs 5 porobi..

Katarina ,dobre nękanie na linii ,zawaliste roamy  , w tf rozpierdala dosłownie :) Skacze po przeciwnikach jakby była naćpana.

Nidalee właśnie grałem ,dobra jak się ją MOCNO OGARNIA  ,ale w dużych tf mało robi ,dobra do kończenia gry w fazie early.. jak są combosy ( nie w silverze ) to nic nie zrobi prawie

Obie postacie są godne polecenia (Katarina zwłaszcza na low elo), jeżeli enemy team nie ma zbyt dużej ilości focusów to śmiało możesz brać Katarinę.

Katarina

+ dobry roam

+ escape

+ duży damage

+ dodatkowy damage od Q

+ dobrze rzucony ultimate może wygrać TF

Nidalee

+ świetny escape

+ równie dobry roam

+ dobry poke

+ dobrze rzucona dzida przez TF może go wygrać

+ trapy

+ heal + as

Kata rozwali wszędzie po b5 az po  challangera

47990292595971448862.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...