Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC, początki...

WuziuETX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak już wiecie, lub nie... ;) Od niedawna uczę się grać ADC. Na ten moment opanowałem Tristanę, ale zamierzam kupić nową postać.

W związku z  tym mam pytanie do Was. Mam w głowie 4 postacie :

-Twitch,

-Ezreal,

-Caitlyn,

-Lucian.

Jak mi polecicie? Co Wy byście wybrali? Dlaczego?

Proszę o pomoc! :P

Pozdrawiam ;)

Kolejny "Lol'owiec" a co... ;)

Tylko narazie 21 lvl :3

Opublikowano

Zaczne od Caitlyn :

-Jest to łatwa bardzo łatwa postać do ogarnięcia na ADC Build łatwy do ogarnięcia :).

Twitch:

To postać która wkur*** :D. Ponieważ zatruwa masz zaciesz ze uciekniesz mu nagle jeb trutka padasz ;/ no i też łatwy do ogarnięcia 

Ezreala ci nie polecam skoro "UCZYSZ SIĘ ADC"

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

Opublikowano

Tak... obejrzałem pare meczy Twitchem. Rzeczywiście jest dobrym Champem, ale jednak niedawno, kiedy w rotacji była Caitlyn zagrałem Nią meczyk i była dość przyjemna w grze. Ale jeszcze zostaje Lucian. 

Opublikowano

Ogólnie patrząc po ludziach, którzy grają na ADC w większych i mniejszych dywizjach, to obecnie bardzo grany jest Lucian.

Fajnie komponuje się z takimi suppami jak morgana czy sona. Ogólnie trudny nie jest, ale co nie co trzeba wiedzieć.

Ogólnie mogę polecić Ci ezreala. Nie jest trudną postacią, bo jego główny skillshot to Q. Buduje się go pod lekką Hybrydę, ponieważ najczęściej na drugi item idzie Trinity z powodów magicznego ataku w E i R. Ogólnie ma fajny escape ze swojego E, który zadajesz też tak jak nadmieniłam wcześniej obrażenia. Łatwo się nim lasthituje nawet, jak nie ma się w tym wprawy, ponieważ jego Q to mały koszt many, a zadaje od początku spory dmg.

Ulti jest o tyle fajną sprawą, że można nim zrobić pentę, jeżeli dobrze się trafi, co w przypadku innych adc trwałoby trochę dłużej.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Sam już nie wiem, ale jako, że taniej wyjdzie Ezreal to chyba kupię go na początek. Będę zbierał na Cait no i na koniec Lucka ;) Dzięki za pomoc!

Pozdrawiam

/można zamknąć :)

Opublikowano

Caitlyn - duży zasięg, dobra ulti do dobicia, ucieczka na "E", pułapka, dobry dmg z Q. Łatwa w "obsłudze" :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...