Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FAQ - Minecraft i Dział Minecraft

Gość Majoreq.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3590414026885891064220.png

2833214026885891064220.png

Z jakiej strony pobrać minecraft premium i ile kosztuje?

Kosztuje 19.95 euro, można go pobrać ze strony minecraft.net (KLIK)

Nie chcę kupować MC premium, jak można grać bez premium?

Temat z launcherami non-premium: http://www.mpcforum.pl/topic/1068134- ( KLIK)

Jak włączam launcher minecrafta gra się crashuje, lub pokazuje dziwne rzeczy, co robić?

Przeinstaluj minecraft, zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej oraz pobierz najnowszą jave. Jeżeli nie pomoże napisz temat w dziale głównym.

Co to jest plugin?

Jest to wtyczka, która dodaje coś do gry, lub zmienia coś. Na przykład komenda /spawn znana ze wszystkich serwerów jest  dzięki pluginie Essentials.

Czym jest nether?

Jest to zupełnie inny wymiar minecrafta, pełny stromych klifów i lawy. Posiada on własne unikalne bloki: netherrack, glowstone, soul sand, netherową cegłę, płot z netherowej cegły, Możliwą do uprawiania brodawkę, jak i moby: ghasty i zombie pigmany.

Co to jest skin?

Jest to twój wygląd. Jak w trakcie gry naciśniesz F5 to zobaczysz swojego skina. Domyślnym skinem jest Steve. Skina mogą zmienić osoby z premium (wtedy wszyscy widzą) i na launcherze By Zyczu (widzą tylko ci z laucherem Zyczu)

Kiedy gra miała swoją premierę?

Classic: 17 maja 2009

Pełna wersja: 18 listopada 2011

6829114026885891064220.png

Dlaczego nie mogę napisać tematu/postu w dziale Minecraft-Publikacje Serwerów?

Ponieważ nie posiadasz wymaganych 50 postów. Dlaczego tak zrobiono? Ponieważ było bardzo dużo spamu i to głównie nowi użytkownicy spamowali.

Napisałem post "Fajne, leci +" dlaczego warn ?!

Bo to jest spam. To jest nabijanie postów, które jest karane 5 pkt ostrzeżeń. Nie musisz się martwić, punkty znikają po 4 miesiącach :)

Chcę zostać moderatorem/administratorem budowniczym serwera. Gdzie to napisać?

Napisz w tym temacie: http://www.mpcforum.pl/topic/718613- ( KLIK)

Chcę z kimś pograć na jakimś Let's Playu. Gdzie to napisać?

Napisz tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/790304- ( KILK)

Co to jest ten CraftBanner?

Jest to banner, który pokazuje status serwera. Czyli na przykład pokazuje czy jest online, ile graczy jest on-line itp. Wygląda to tak:

image.png

Można go wygenerować na stronie CraftBanner.com. W każdej publikacji jest to obowiązkowe!

Notatka do moderatora:

Proszę przypiąć oraz zamknąć temat. Jeżeli pojawi się jakaś odpowiedź proszę usunąć. Zgodę na napisanie otrzymałem od @Kacki

PS. Usuń potem ten spoiler jak przypniesz i zamkniesz.

Opublikowano

50 postów jest wymagane tylko w dziale z publikacjami serwerów mc...

Już poprawione.

Opublikowano

Co to jest ten CraftBanner?

Jest to Banner, który pokazuje status serwera. Czyli na przykład pokazuje czy jest online, ile graczy jest on-line itp. Wygląda to tak:

image.png

Można go wygenerować na stronie CraftBanner.com. W każdej publikacji jest to obowiązkowe!

Dopisz że w 90% pokazuje złe info :) wiele razy grałem na serwie który według tego banera był wyłączony.

Opublikowano

Najpierw popraw swoją ortografię, potem załóż takowy temat. "Z kąd"? Wszystko jest chyba wiadome. Minecraft ma swoje lata, a każdy gracz zna podstawowe informacje. Polecam także dowiedzieć się, kiedy piszemy słowa z dużych liter. 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Według mnie kompletnie nie potrzebny taki temat.

Po drugie ortografia wręcz razi w oczy!

Pijawka, która się nie zna na ortografii będzie mnie uczyć ortografii...

Gdzie Ty błędy widzisz? Taki temat się przyda dla tych, którzy nie grali w to nigdy i wiedzą tylko tyle, że buduje się w tym z klocków.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pomysł na temat niby dobry, ale po co? Wszystko co napisałeś jest raczej wiadome, a jeśli ktoś naprawdę chciałby szukać odpowiedzi to wpisze w google tam jest tego miliony.

Nie wiem czy ktoś jest na tyle głupi żeby wbijać do tematu aby dowiedzieć się co to jest plugin albo skin... sama nazwa za siebie mówi... czytając jakąkolwiek recenzję natknie się co to nether a jak naprawdę chciałby wiedzieć co się robi w Minecraft wszedłby na YouTube. 

Wydaje mi się że każdy użytkownik jest zobowiązany do zapoznania się z regulaminem działu, tak więc powinien również wiedzieć za co dostaje ostrzeżenia.

Wszystko co wymieniłeś w kategorii "Dział Minecraft" jest przedstawione na głównej stronie działu...

728911402775974582588.jpeg

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Pijawka, która się nie zna na ortografii będzie mnie uczyć ortografii...

Gdzie Ty błędy widzisz? Taki temat się przyda dla tych, którzy nie grali w to nigdy i wiedzą tylko tyle, że buduje się w tym z klocków.

Pozdrawiam

Ortografii powiadasz?

Aktualnie to tylko ty robisz błędy, nie ja.

"Z kąd" - chociażby to.

Poza tym, co ma do tego ilość postów? Jestem nowy, ale konto założone dawno, więc proszę, bez przesady.

Próbujesz się rzucać i dogryzasz innym od tego, że jestem tzw. pijawką?

Masz dużo więcej postów i dużo więcej błędów popełniłeś.  xD

Gratuluję pomysłowości, a FAQ do dupy i tyle w temacie. 

@Edit

Napisałem post "Fajne, leci +" dlaczego warn ?!

Bo to jest spam. To jest nabijanie postów, które jest karane 5 pkt ostrzeżeń. Nie musisz się martwić, punkty znikają po 4 miesiącach  :)

Nie stawia się spacji przed znakiem interpunkcyjnym. Kolejny błąd popełniłeś ty, nie ja.  :)

Opublikowano

Nie potrzebny temat ,mało informacji jest poruszone. Jest Minecraft WIKI jest kilkaset poradników na YouTube ,a ty niczego nowego nie zaprezentowałeś użytkownikom,wręcz skopiowałeś.

Poza tym to jest TuT ,a poradniki są komentowane ,chcesz się pozbyć hejtów rozumiem ,ale trzeba je czasem przyjąć na klatę.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Pomysł na temat niby dobry, ale po co? Wszystko co napisałeś jest raczej wiadome, a jeśli ktoś naprawdę chciałby szukać odpowiedzi to wpisze w google tam jest tego miliony.

Nie wiem czy ktoś jest na tyle głupi żeby wbijać do tematu aby dowiedzieć się co to jest plugin albo skin... sama nazwa za siebie mówi... czytając jakąkolwiek recenzję natknie się co to nether a jak naprawdę chciałby wiedzieć co się robi w Minecraft wszedłby na YouTube.

Wydaje mi się że każdy użytkownik jest zobowiązany do zapoznania się z regulaminem działu, tak więc powinien również wiedzieć za co dostaje ostrzeżenia.

Wszystko co wymieniłeś w kategorii "Dział Minecraft" jest przedstawione na głównej stronie działu...

Dodany obrazek

Człowiek Z NATURY nie czyta regulaminów. Zwłasza dzieci.

Ortografii powiadasz?

Aktualnie to tylko ty robisz błędy, nie ja.

"Z kąd" - chociażby to.

Poza tym, co ma do tego ilość postów? Jestem nowy, ale konto założone dawno, więc proszę, bez przesady.

Próbujesz się rzucać i dogryzasz innym od tego, że jestem tzw. pijawką?

Masz dużo więcej postów i dużo więcej błędów popełniłeś. xD

Gratuluję pomysłowości, a FAQ do dupy i tyle w temacie.

@"Edit"

Nie stawia się spacji przed znakiem interpunkcyjnym. Kolejny błąd popełniłeś ty, nie ja. :)

Nie stawiałem spacji przed znakiem interpunkcyjnym. Co do tego "Z kąd" to mam brata, który już nie pierwszy raz płata mi figle...

Nie potrzebny temat ,mało informacji jest poruszone. Jest Minecraft WIKI jest kilkaset poradników na YouTube ,a ty niczego nowego nie zaprezentowałeś użytkownikom,wręcz skopiowałeś.

Poza tym to jest TuT ,a poradniki są komentowane ,chcesz się pozbyć hejtów rozumiem ,ale trzeba je czasem przyjąć na klatę.

Hejty niektóre przyjmuję, rozumiem użytkownik ma prawo dodać recenzję. Mówisz, że zkopiowane, tak? Nic nie zkopiowałem. Z GŁOWY PISAŁEM. Mówisz, że jest mało tematów poruszonych, tak? Otóż trwają prace. Powoli, powoli będą się pojawiać nowe tematy...

Pozdrawiam

Opublikowano

No bo wiesz, dlatego później dzieci narzekają na kary które dostają od moderatorów. Właśnie napisałeś że tak jakby również ty nie przeczytałeś tego regulaminu, bo po co? ;_;

Sam 2 punkt w regulaminie mówi o tym że korzystając z forum nie ważne jak, akceptujesz regulamin tak więc no... 

202681402823347582588.jpeg

No a tutaj jest podczas rejestracji, no niestety musi zaakceptować "Warunki korzystania z serwisu" tak więc...

948881402823347582588.jpeg

Każdy użytkownik który przebywa na forum nie ważne jak, jest zobowiązany do zapoznania się z regulaminem forum!

Jego lenistwo i poświęcenie 15 minut na przeczytanie nie zwalnia go z kar itd. itd...

Tobie również polecam przeczytać regulamin! :v

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Nie stawiałem spacji przed znakiem interpunkcyjnym. Co do tego "Z kąd" to mam brata, który już nie pierwszy raz płata mi figle...

Hejty niektóre przyjmuję, rozumiem użytkownik ma prawo dodać recenzję. Mówisz, że zkopiowane, tak? Nic nie zkopiowałem. Z GŁOWY PISAŁEM. Mówisz, że jest mało tematów poruszonych, tak? Otóż trwają prace. Powoli, powoli będą się pojawiać nowe tematy...

Pozdrawiam

Tak zwal na brata wine. Pewnie taki brat nie istnieje albo nawet nie  wie co to za stronka.

Zkopiowane? Zwłasza?

Sam zanim gdzieś się zarejestruję czytam regulamin, dlaczego? Ano pobieraczek itp trzeba być czujnym.

Opublikowano

Ja, osobiście bym się pokusił nawet o stwierdzenie, że niektórzy wysoko postawieni oficjele z moderacji nie przeczytali regulaminu, ale nie będę więcej mówił, bo pewien wyrób wędliniarski z kaszy i krwi może mieć do mnie jakiś problem...

Co do samego tematu, to zgodzę się z resztą. Zupełnie niepotrzebny.

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...