Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile fpsów taki komputer uciągnie z modami?

Gość Majoreq.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/7dvonQ

Ile z tego fpsow normalnie, z shaderami (mocnymi), z 15 modami?

Ram kup w 1 kość 8gb bo później będziesz musiał jedną kość aby dokupić a tak to dwie do wywalenia.

A FPS możesz mieć 60, 200, 500, 18000 i nie będziesz widział różnicy, liczy się stabilność FPS.

Możesz mieć 500fps i przy wybuchu tnt i coś jeszcze polecą Ci fps do 20 :) i będziesz miał laga, jak będziesz grać na vsync masz stabilne 60FPS i nieważne co się dzieje masz 58-62 FPS, no chyba że wywalisz pełno TNT.

Opublikowano

Ram kup w 1 kość 8gb bo później będziesz musiał jedną kość aby dokupić a tak to dwie do wywalenia.

A FPS możesz mieć 60, 200, 500, 18000 i nie będziesz widział różnicy, liczy się stabilność FPS.

Możesz mieć 500fps i przy wybuchu tnt i coś jeszcze polecą Ci fps do 20 :) i będziesz miał laga, jak będziesz grać na vsync masz stabilne 60FPS i nieważne co się dzieje masz 58-62 FPS, no chyba że wywalisz pełno TNT.

Wszyscy mówą 150+ fpsów, a ty, że 60 ... coś mi tu nie gra.

Dlaczego 1 kość? W 2x4GB działa szybciej, a ty mówisz zupełnie coś innego ;)

Opublikowano

Wszyscy mówą 150+ fpsów, a ty, że 60 ... coś mi tu nie gra.

Dlaczego 1 kość? W 2x4GB działa szybciej, a ty mówisz zupełnie coś innego ;)

Będziesz chciał powiększyć ilość ramu to musisz wywalić obie kości żeby mieć 2x8gb więc jak będziesz mieć jedną kość to potem tylko drugą dokupisz a tak musisz dwie wywalić, ewentualnie sprzedać ale nie za tyle co kupiłeś :) Też miałem 2x4gb i żałuję kasy bo mogłem od razu kupić 1x8gb.

Nie czytałeś co pisałem, możesz wyciągnąć tyle FPS ale po co? Ludzkie oko dostrzega max 60FPS więc więcej nic nie da. Sam mogę mieć w mc 700FPS a gram na 60FPS.

CHODZI O STABILNOŚĆ FPS ŻEBYŚ NIE MIAŁ LAGÓW.

Opublikowano

Po co ci taka droga karta graficzna? Ja mam tą i jest zajebista ;)

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-760-oc-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dp-dvi-box-gv-n760oc-2gd-546589/

Taktowanie prawie takie samo + możliwość łatwego OC! A za te zaoszczędzone 300 zł kup sobie więcej ramu!

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

Opublikowano

Cena karty graficznej jest trochę nawet bardzo zawyżona. I polecam ci zamiast drogiego nikomu niepotrzbnego intela wsadzić jakiegoś zaje******* amdka który pewnie i tak będzie połowe tańszy i 2x wydajniejszy od i5. Sam mam teraz i5 i grafika Gforce 640 się przy nim nudzi. FPS nawet sporo ale co jakiś czas są takie jakby ściny procesorowe.

Opublikowano

Cena karty graficznej jest trochę nawet bardzo zawyżona. I polecam ci zamiast drogiego nikomu niepotrzbnego intela wsadzić jakiegoś zaje******* amdka który pewnie i tak będzie połowe tańszy i 2x wydajniejszy od i5. Sam mam teraz i5 i grafika Gforce 640 się przy nim nudzi. FPS nawet sporo ale co jakiś czas są takie jakby ściny procesorowe.

Odbiło ci, czy co?

AMD ?! Amd musi mieć lepszy ram, a procki od intela o niebo lepsze.

Opublikowano

Widać że nigdy nie miałeś AMD. Ja całe życie na tych prockach cisłem nawet na takim starym phenomie x3 grałem w GTA IV bez problemu, i nigdy nie miałem czegoś takiego jak lagi processorowe. Ale raz coś mnie pokusiło żeby kupić intela. Zakupiłem sobie jakąś i5 i płytę pod nią. Myśle sobie że jak tyle kasy to kosztuje to pewnie każda gra mi pójdzie. Odpalam sobie radośnie GTA IV wszystko na very high i co? Gówno.. Przy chodzeniu jest ok, ale jak jadę jakimś szybszym samochodem to co jakiś czas jest takie chwilowe slow motion. Dla mnie intel jest już skreślony

Opublikowano

Widać że nigdy nie miałeś AMD. Ja całe życie na tych prockach cisłem nawet na takim starym phenomie x3 grałem w GTA IV bez problemu, i nigdy nie miałem czegoś takiego jak lagi processorowe. Ale raz coś mnie pokusiło żeby kupić intela. Zakupiłem sobie jakąś i5 i płytę pod nią. Myśle sobie że jak tyle kasy to kosztuje to pewnie każda gra mi pójdzie. Odpalam sobie radośnie GTA IV wszystko na very high i co? Gówno.. Przy chodzeniu jest ok, ale jak jadę jakimś szybszym samochodem to co jakiś czas jest takie chwilowe slow motion. Dla mnie intel jest już skreślony

Jak się kupuje najtańszy model to co się dziwić.

Sam mam i5 i watch dogs na ultra śmiga aż miło.

Opublikowano

Zajebista logika. Dam za AMD może do 600zł i wszystko śmiga(nawet gry których jeszcze nie ma :D ) a taki intel za 800 zł ma problemy z GTA IV no ja ciebie prosze.

Opublikowano

@olekn

na 770 będą lepiej mu chodziły shadery

Sam mam 760.

gtx 760 to tylko PODSTAWKA!!! A karta po podkręceniu będzie i tak lepiej hulać + lepsze chłodzenie bardzo cichymi wentylatorami....

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

Opublikowano

400-500. PS zamawiając zestaw na morelach użyj promocyjnego kodu (pełno tego na necie) i odbierz darmowy dowóz i usługę montażu/kartę sieciową za symboliczną złotówkę!

• 3 tygodnie później...
Gość Majoreq.
Opublikowano

Odświeżam. Od razu dodaję:

Ile wyciągnie z nagrywaniem?

Opublikowano

Boże kto to się wypowiada.. 500 fps z shaderami i 15 modami... Gówno prawda. Myślę, że z tymi lepszymi typu SEUS Ultra będzie stałe 90 może trochę chwilami więcej. Ale nie 500 czy 600. Co do sprawy nagrywania. Wszystko zależy od programu. Fraps dosyć mocno spowalnia grę jeżeli nie posiadasz SSD, no ale u ciebie to nie problem bo takowy będiesz posiadać. Przy Action! nie będzię widocznej różnicy w fps. Więc podsumowywując nie będzie spadku znaczącego fps jeżeli pliki wideo będą zapisywane na ssd.

G1iWyyb.png

Opublikowano

Widać że nigdy nie miałeś AMD. Ja całe życie na tych prockach cisłem nawet na takim starym phenomie x3 grałem w GTA IV bez problemu, i nigdy nie miałem czegoś takiego jak lagi processorowe. Ale raz coś mnie pokusiło żeby kupić intela. Zakupiłem sobie jakąś i5 i płytę pod nią. Myśle sobie że jak tyle kasy to kosztuje to pewnie każda gra mi pójdzie. Odpalam sobie radośnie GTA IV wszystko na very high i co? G****o.. Przy chodzeniu jest ok, ale jak jadę jakimś szybszym samochodem to co jakiś czas jest takie chwilowe slow motion. Dla mnie intel jest już skreślony

Amd są do gier, ale te 1k+. Te do 1k są procesorami słabymi do gier, mają quad core czy 6 rdzeni, ale takie są do renderingu, obróbki grafiki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...