Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka sieć komórkowa najlepsza ?

Bonyfasyin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam telefon który ma 3 lata w T-Mobile, zastanawiam się nad zmianą sieci na coś innego, co według was najlepiej wybrać ? Na dodatek za miesiąc kupuje telefon nowy, najlepiej jakiś smartfon wezmę, jakiś za złotówkę, ale jak narazie to nie wiem jaki i nie wiem na jaką sieć przejść i czy w ogóle przechodzić, pomożecie mi się zdecydować i wybrać jakiś telefon ? :P

Opublikowano

Skoro jesteś 3 lata w T-Moblie i jest Ci dobrze, większość Twoich znajomych/rodzina ma w tym, to nie zmieniaj. U mnie wszyscy mają w Orange, więc ja również. Telefonu żadnego nie polecę, bo co chwilę jakieś nowe wychodzą ;f

Opublikowano

Play jest wypasiony.

W swoim abonamencie mam darmowe rozmowy, 2 gb internetu i dostałem Xperię Z w fajnej cenie :)

Są uczciwi, nie naliczają niczego extra. Brak problemów z zasięgiem czy internetem.

Dziś miałem okazję testować nawigację w telefonie (Yanosik wymaga połączenia z netem). Jechałem w takim deszczu, że brakowało mi kolejnego biegu w wycieraczkach, dookoła praktycznie puste pola a internet w jakiś magiczny sposób cały czas był dostępny. 

f.png

Opublikowano

Prawdę mówiąc zachwalałabym Orange, ale poza świetnymi pakietami w naprawdę niskich cenach nie mają nic konkretnego do zaoferowania. Jestem w Orange od jakichś 5 lat i następnej umowy nie podpiszę.

Ogólnie na rynku teraz dominuje Play. Warto brać myślę, tylko jest mały problem - rynkowa konkurencja pomiędzy dostawcami telefonii komórkowej doprowadziła do tego, że pozostałe sieci podwyższają koszta połączeń do Play. A tak to oferta bardzo ciekawa, jakby nie patrzeć. 

Ale to też zależy, czego od dostawcy oczekujesz tak naprawdę. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Play jest wypasiony.

W swoim abonamencie mam darmowe rozmowy, 2 gb internetu i dostałem Xperię Z w fajnej cenie :)

Są uczciwi, nie naliczają niczego extra. Brak problemów z zasięgiem czy internetem.

Dziś miałem okazję testować nawigację w telefonie (Yanosik wymaga połączenia z netem). Jechałem w takim deszczu, że brakowało mi kolejnego biegu w wycieraczkach, dookoła praktycznie puste pola a internet w jakiś magiczny sposób cały czas był dostępny. 

Nie bierz w play'u, bo oni tylko dzierżawią nadajniki radiowe od plusa i orange. W pierwszej kolejności dostęp do sieci mają użytkownicy właśnie plusa i orange.

Dlatego jest taki problem z zasięgiem.

Zostań w t-mobile - zrezygnowali oni całkowicie na czerpaniu korzyści z połączeń głosowych i sms - zarabiać będą jedynie na dodatkowych usługach. 

Dla Ciebie to jest taki plus, że przy abo za 39zł masz już wszystko bez limitu ( jedyne ograniczenie to internet i połączenia roamingowe)

Co do połączeń zagraniczynych, są już przygotowane ustawy ograniczające koszty takich połączeń, dodatkowo nie będziemy płacić za obieranie za granicą.

Jakieś pytania to śmiało.

Dodatkowo @Fifolski w jakiej ofercie dostałeś ten telefon?

Taką ciekawą sytuacje miałem ostatnio, szef na firmę wziął abo 110 brutto i dostał sgs5 za 0.04zł. Odejmując cenę telefonu od całości zobowiązania wychodzi mu abonament 16zł/msc i wszystko bez limitu. 

Ale to już trzeba mieć szczęście, żeby na taką ofertę trafić.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Polecam play! Nigdy mnie nie zawiódł. Dużo bonusów np. ja za doładowanie (zależy od wysokości kwoty) dostaję darmowe mb internetu, a że mam smartfona bardzo mi się przydaje.

Opublikowano

Orange, jedyny problem jaki kiedykolwiek miałem działał na zysk użytkowników sieci, do tego oferty są zajebiste.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Play - może i nie mają w większości własnych nadajników, ale zawsze można skorzystać z nadajników Plusa. Dostęp do LTE 70% Polski, tanio, fajne abonamenty i jest spoko ;)

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Ja osobiscie polecam T-Mobile. Za kazde doladowanie za 25 zl, 20 zl  ci dodaja ( musisz sobie to ustawic - za free ). Mam w T-Mobile od Ery - Tak Tak, jakies 4 lata + :) 

Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni ! ! ! 

Opublikowano

Zostań już w tym T-Mobile, ponarzekaj przy rozmowie że coś Ci nie odpowiada, że rodzina namawia abyś przeszedł do Play'a itp.Po takiej gadce lepszą ofertę Tobie zaproponują...

Opublikowano

Polecam play ma najlepszy zasięg ,niskie ceny ,szybką obługe nie muszisz iść do nich aby jakiś problem usuneli dajesz zgł na play24 1-2dni max ,nie oszukują w t mobile bylo 1 rok a puzniej było trzeba płacić

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...