Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać angielski dubbing, a przy tym zostawić polskie opisy przedmiotów, umiejętności itd.

XCir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim pierwszym poradniku, w którym pokażę jak wgrać angielski dubbing, a przy tym zostawić  polskie opisy przedmiotów, umiejętności itd.

Zaczynajmy!

1. Wejdź w D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.94\deploy\assets\sounds (oczywiście lokalizacja głównego folderu z LoLem może się różnić)
  2. Wykonaj kopię zapasową folderu pl_PL 
  3. Skopiuj folder en_GB i wklej go pod nazwa pl_PL
  4. Wejdź w D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_game_client_pl_pl\managedfiles\0.0.0.192\DATA\Sounds\FMOD
  5. Wykonaj kopię zapasową pliku VOBank_pl_PL.fsb
  6. Wejdź w D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_game_client_en_gb\managedfiles\0.0.0.207\DATA\Sounds\FMOD
  7. Skopiuj plik VOBank_en_US.fsb
  8. Wklej go do D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_game_client_pl_pl\managedfiles\0.0.0.192\DATA\Sounds\FMOD pod nazwą VOBank_pl_PL.fsb

To tyle, robota wykonana! Oczywiście przed rozpoczęciem operacji, musisz mieć zaktualizowaną polską i angielską wersję LoLa.

Jeśli pomogłem, zostaw like'a.

Opublikowano

Dopisz jeszcze ze nalezy najpierw pobrac obecne aktualizacje do tych 2 jezykow ;]

Na końcu napisane ^^

Opublikowano

Fajne. Przydatne szczególnie dla tych, którzy nie posługują się angielskim na tym poziomie, żeby przeczytać np. wszystkie pasywki itemków.

A dubbing polski jak dla mnie to porażka :D.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Witam w moim pierwszym poradniku, w którym pokażę jak wgrać angielski dubbing, a przy tym zostawić  polskie opisy przedmiotów, umiejętności itd.

Zaczynajmy!

1. Wejdź w D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.94\deploy\assets\sounds (oczywiście lokalizacja głównego folderu z LoLem może się różnić)
  2. Wykonaj kopię zapasową folderu pl_PL 
  3. Skopiuj folder en_GB i wklej go pod nazwa pl_PL
  4. Wejdź w D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_game_client_pl_pl\managedfiles\0.0.0.192\DATA\Sounds\FMOD
  5. Wykonaj kopię zapasową pliku VOBank_pl_PL.fsb
  6. Wejdź w D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_game_client_en_gb\managedfiles\0.0.0.207\DATA\Sounds\FMOD
  7. Skopiuj plik VOBank_en_US.fsb
  8. Wklej go do D:\Gry\LoL\RADS\projects\lol_game_client_pl_pl\managedfiles\0.0.0.192\DATA\Sounds\FMOD pod nazwą VOBank_pl_PL.fsb

To tyle, robota wykonana! Oczywiście przed rozpoczęciem operacji, musisz mieć ściągniętą polską i angielską wersję LoLa.

Jeśli pomogłem, zostaw like'a.

Ogólnie to chyba już było, ale mam pytanie: czy dałoby się zmienić cały język na koreański (tzn. wiem że się da)- chodzi o napisy, ale zostawić przy tym angielskie audio?

Opublikowano

Rzeczywiście przydatne, bo polski dubbing był okropny, ta wymowa "Quadra Kill!" i "Penta Kill!", dobijało po prostu... No ale cóż ... Dzięki za to :p

Opublikowano

Rzeczywiście dubbing polski to dla mnie kompletna porażka, więc poradnik jak najbardziej przydatny :)

Opublikowano

Powiesz mi jeszcze jak zmienić napisy? Chodzi o to, że będę grał na węgierskiej wersji w celu zdobycia skina do anivii i chce po prostu mieć napisy i dźwięk angielski :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko super, ale wiadomość, że wszystko musi być zaktualizowane, daj na samą górę, bo trochę się rozczarowałem na końcu. ;P

579571423327107377857.png

Opublikowano

Dzięki twój poradnik bardzo mi pomógł a jak będzie aktualizacja to będę to musiał zrobić znów ?

''gram dla funu'' na bol'u ''a nie jakieś jebanej dywizji''

5113714074123771224953.png

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...