Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] World Guard - Nether tylko dla VIPów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Mam problem z regionami w World Guard. A mianowicie problem jest w tym że chce zrobić Nether tylko dla VIP'ów oraz rangi Elite. Wpisałem komendę

/rg flag __global__ entry deny

i potem dodałem do regionu __global__ grupę VIP i Elite tą komendą:

/region addmember __global__ g:VIP

i tak samo dla Elite. Dałem graczowi VIP'a i wpisałem komendę z gracza /tpa mój_nick, ja zaakceptowałem a u niego wyświetliła się informacja

You are not permitted to enter this area.

Pomóżcie!!! Pisać jak coś bd potrzebne. Poniżej załączam rg info o regionach.

CHBEDTf.png

7096414143429001167232.png

Opublikowano

Jeżeli dodajesz entry deny, to nikt nie wejdzie poza adminami...

Musisz po prostu zrobić jakiś kwadrat np, i dać tam wyjście, lecz zacubować je i dać, że tylko VIP i ELITE mogą przejść.

sygnatura.png

Opublikowano

a jak zrobić aby jakiś region był ważniejszy ale aby nie wpływał na resztę świata chodzi mi oto że np. mam zaznaczony spawn np 100x100 i po za 100 kartką można budować ale na cubioidzie spawn nie można i znowu daje na __global__ np. aby gracze nie mogli rzucać ender perłami jak to zrobić?

7096414143429001167232.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nwm

Leci raport

a jak zrobić aby jakiś region był ważniejszy ale aby nie wpływał na resztę świata chodzi mi oto że np. mam zaznaczony spawn np 100x100 i po za 100 kartką można budować ale na cubioidzie spawn nie można i znowu daje na __global__ np. aby gracze nie mogli rzucać ender perłami jak to zrobić?

/rg setpriority <cuboid> <ważność cuboida>

np. cuboid x1 ma ważność 5

cuboid x2 ma ważność 10

przyjmijmy że x1 jest 20x20 a x2 jest 10x10 (x2 jest wewnątrz x1) w tym przypadku jeżeli dodamy gracza do x2 będzie mógł budowac na tym kawałku (ktory jest czescia x1), ale jak gracza dodamy do x1 nie dodajac go do x2 nie bedzie mogl budowac na x2 (bedzie mogl budowac tylko na tym kawalku x1 na ktorym nie ma cuba x2)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Leci raport

/rg setpriority <cuboid> <ważność cuboida>

np. cuboid x1 ma ważność 5

cuboid x2 ma ważność 10

przyjmijmy że x1 jest 20x20 a x2 jest 10x10 (x2 jest wewnątrz x1) w tym przypadku jeżeli dodamy gracza do x2 będzie mógł budowac na tym kawałku (ktory jest czescia x1), ale jak gracza dodamy do x1 nie dodajac go do x2 nie bedzie mogl budowac na x2 (bedzie mogl budowac tylko na tym kawalku x1 na ktorym nie ma cuba x2)

Anie /expand? 

76561198081948961.png

Opublikowano

Anie /expand? 

Expand powiększa zaznaczony region (worldedit).

Powiedzmy masz zaznaczony teren 5x5 , patrzysz się przed siebie, wpisujesz //expand 20 i masz zaznaczony teren 25x5 

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...