Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iphone 4 vs htc desire 310

Iphone 4 Vs Htc Desire 310  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybrać

• HTC Desire 310
      4
    • Iphone 4 16GB
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bezkonkurencyjnie IPhone 4. Posiadam HTC Desire 310 i jestem niezadowolony z niego. Kiepskie kąty widzenia, czasem dotyk nie reaguje przy odlblokowywaniu, słaby głośnik i kiepska jakość muzyki wydobywającej się z niego. Ekran strasznie się palcuje..

Bierz iPhone 4

Opublikowano

No to lepszy będzie HTC Desire 310. Ew. Dołóż trochę chociaż cena nie gra roli i weź Motorole Moto G.

200 postów :D

Opublikowano

Hmm, iPhone czwórka laguje troche na iOS7 a na iOS6 była dość dobra więc upewnij się jaki ma wgrany system.

Desire ma dużo szybszy procesor czterordzeniowy 1.3 GHz a iPhone 4 ma 1 rdzeń 1 GHz obniżony do 800 MHz.

Bateria desire jest o ok. 600 mAh pojemniejsza 2000 mAh vs 1420 mAh.

iPhone ma wyraźniejszy ekran 326 ppi vs 218 ppi dzięki temu, że jest o cały 1 cal mniejszy 3.5" vs 4.5", więc jeśli wolisz większe ekrany to polecam Desire i vice versa.

Desire ma za to niestety również troche ciemniejszy ekran ale tragedii nie ma.

Aparaty te same 5Mpx, jednak Desire kręci filmy w Full HD 1080p w 30fps a iPhone 4 tylko HD 720p w 30fps.

Desire ma więcej ramu 1GB vs 512MB oraz posiada slot micro SD do 32GB czego iPhone niestety nie ma.

Jest jeszcze kwestia tego, jaki system Ci się bardziej podoba. Android jest bardziej otwarty a iOS trochę bardziej zamknięty i oferuje troche mniej.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Gdyby iphone 4 miał większy ekran to bym go kupił na 100%.

To jest tak niby procesor 1ghz czy tam 800ghz, ale tak naprawdę gry są zoptymalizowane na iphone 4 więc niszczy pod tym względem desire 310.

Desire 310 ma większy ekran o 1cal, a to jest dużo.

Bierz 310 nie będziesz zawiedziony, chyba, że wolisz "szpanować" iphonem xD

Opublikowano

Jak masz już kupić iPhona tylko dla szpanu to lepiej nie kupuj, jak widzisz niektórzy jarają sie cyferkami i na przykład gdyby stare Nokię miały po giga ramu, to by sie już wtedy zachwycali która ma więcej. To że ktoś wmawia ci się że Android jest bardziej otwarty sprawdza sie jeśli nie masz Jailbreak'a inacze sprawa wygląda gdy go masz, możesz wtedy ze swoim jabłuszkiem robić takie rzeczy o których sie Androidowym fizjologom nie śniło :) Wszystko zależy od Ciebie, najważniejsze jest to czy wykorzystasz w pełni przyszły telefon bo jeśli bedziesz go używał w totalnej stagnacj, szybko ci sie znudzi i bedziesz na niego narzekał. Jeśli będziesz korzystał w pełni z możliwości swojego smartfona, nie prędko poczujesz potrzebę zmiany telefonu.

Opublikowano

Jak masz już kupić iPhona tylko dla szpanu to lepiej nie kupuj, jak widzisz niektórzy jarają sie cyferkami i na przykład gdyby stare Nokię miały po giga ramu, to by sie już wtedy zachwycali która ma więcej. To że ktoś wmawia ci się że Android jest bardziej otwarty sprawdza sie jeśli nie masz Jailbreak'a inacze sprawa wygląda gdy go masz, możesz wtedy ze swoim jabłuszkiem robić takie rzeczy o których sie Androidowym fizjologom nie śniło :) Wszystko zależy od Ciebie, najważniejsze jest to czy wykorzystasz w pełni przyszły telefon bo jeśli bedziesz go używał w totalnej stagnacj, szybko ci sie znudzi i bedziesz na niego narzekał. Jeśli będziesz korzystał w pełni z możliwości swojego smartfona, nie prędko poczujesz potrzebę zmiany telefonu.

To tak samo jak zrootujesz Androida. Android bez roota oferuje wiele więcej niż iOS bez jailbreak'a także nie wiem o czym mówisz.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

To tak samo jak zrootujesz Androida. Android bez roota oferuje wiele więcej niż iOS bez jailbreak'a także nie wiem o czym mówisz.

Nie wiesz o czym mówię ?? :) Przeczytaj kilka razy mój poprzedni post i zastanów się nad sensem swojego, nie kwestionuje możliwości pospolitego androida. Mówiłem że ios z Jailbreakiem jest o niebo lepszy od Androida bez roota. Pewnie znowu napiszesz że przecież można zrobić roota i bedzie odwrotnie. Pomyśl czy zwykły Kowalski jest w stanie zrobić roota, za to bez problemu poradzi sobie z Evasi0n przy ios7 w iPhonie 4. Weź pod uwagę że po zrootowaniu i zaimplementowaniu kilku dodatków Android jest bardzo powolny. Jeśli wgrasz w iOS'ie masę dodatków to nadal bedziesz miał poprzednią szybkość systemu bez żadnych spowolnień.

Opublikowano

Mialem iP 4 i nie polecam , szklo niby chartowane ale latwo sie rysuje , jest stary , nie dzisiejsza specyfikacja , nie dostanie uaktualnienia do iOS 8 (w androidzie masz chociaz wsparcie developerów) , brak Siri, apple skutecznie blokuje jailbreak, z grami jest lipa straszna, asphalt 8 brzydko wyglada a strasznie laguje , facebook potrafi sie wlaczac 10-20 s, ogolnie za cene iP 4 mozna kupic o wiele lepszy telefon , ja na przyklad zamienilem sie iP 4 na LG L9 II i to byla najlepsza wymiana w moim zyciu ever . " Jesli wgrasz na iOS mase dodatkow to nadal bedziesz mial poprzednia szubkosc systemu " Co za bullshit HaHaHa nie wiem czy wiesz ale na ios 7 dla iP 4 otwarcie klawiatury to wyzwanie xD . Wiele producentow apek juz nie wspiera iPhone 4 i nic nie zrobisz, nie zmodyfikujesz ipa , nie ustawisz na najnizszych po prostu sie nie da.

Opublikowano

Mialem iP 4 i nie polecam , szklo niby chartowane ale latwo sie rysuje , jest stary , nie dzisiejsza specyfikacja , nie dostanie uaktualnienia do iOS 8 (w androidzie masz chociaz wsparcie developerów) , brak Siri, apple skutecznie blokuje jailbreak, z grami jest lipa straszna, asphalt 8 brzydko wyglada a strasznie laguje , facebook potrafi sie wlaczac 10-20 s, ogolnie za cene iP 4 mozna kupic o wiele lepszy telefon , ja na przyklad zamienilem sie iP 4 na LG L9 II i to byla najlepsza wymiana w moim zyciu ever . " Jesli wgrasz na iOS mase dodatkow to nadal bedziesz mial poprzednia szubkosc systemu " Co za bullshit HaHaHa nie wiem czy wiesz ale na ios 7 dla iP 4 otwarcie klawiatury to wyzwanie xD . Wiele producentow apek juz nie wspiera iPhone 4 i nic nie zrobisz, nie zmodyfikujesz ipa , nie ustawisz na najnizszych po prostu sie nie da.

Stan przedniego panelu zależy tylko i wyłącznie od właściciela, jeżeli zamierzasz nosić gwoździe w kieszeni to faktycznie lepiej kupić coś czego nie szkoda zniszczyć. Nie ma potrzeby instalowania ios8 w iphonie 4 bo to sie mija z celem, siri jest Ci nie potrzebne, no chyba że mieszkasz za granicą i poslugujesz sie językiem który siri obsługuje. Gierki są odpowiednio zoptymalizowane pod telefon i na to ma wpływ developer który je tworzy. Owszem są inne telefony, nikt nikomu nie nakazuje trzymać sie konkretnej marki, co do przytoczonego przykładu z klawiaturą to widocznie jaki przeciwnik takie wyzwanie, w moim iPhonie 4 wszystko śmiga aż miło. Da sie instalować starsze wersje aplikacji, jednak potrzeba do tego większych umiejętności niż uruchomienie klawiatury, to samo tyczy sie Jailbreak'a dla chcącego nic trudnego.

Opublikowano

"Stan przedniego panelu zależy tylko i wyłącznie od właściciela" iPhone 4 był jedynym moim telefonem w którym zostawały długotrwałe rysy po przejechaniu paznokciem w jednym miejscu kilka razy (bez mocnego naciskania). W jednej z gier (coś z Tenisem) pojawił się napis typu "To nie możliwe uruchomić grę na tym telefonie próbowaliśmy wiele razy jednak gra nadal nie była grywalna, to nic osobistego po prostu twój sprzęt jest za stary. Przepraszamy" Takich gier i aplikacji jest więcej, głównie związane z aparatem. Tethered jailbreak to nie jailbreak, strach wyjść z domu z takim telefonem, nie raz mi się zdarzyło że musiałem go zresetować poza domem a potem połowa aplikacji nie działała. Jak na razie untethered to tylko demonstracje które miały wyjść miesiąc temu, po premierze iOS 8 nikt nie będzie pamiętał o iPhonie 4 i jego mulącym iOS 7 a szczególnie developerzy. "Da się instalować starsze wersje aplikacji" A co jeśli nie ma starszej wersji ? 

Opublikowano

Trzeba było robić Jailbreak'a pełnego a nie "na uwięzi" Szacuneczek że masz tak twarde paznokcie, ja dałem znajomej przed chwilą do spróbowania czy zarysuje paznokciem i pech chciał że złamała sobie paznokieć. Posłuchaj ponownie, są aplikacje takie jak infinity blade 3 które nigdy nie odpalą na iphonie 4 ponieważ jest to nie możliwe ze sprzętowego punktu widzenia. Na takie sytuacje ani ja ani Ty nie masz wpływu, jedynie wydawca aplikacji który uważa że mu to się nie opłaca. Jeśli gra powstała również na iphona 4 a potem przestała działać to ma starszą wersje, jeśli powstała na nowe urządzenia to nie bedzie takowej możliwości.

Opublikowano

Jeśli masz sposób na untethered jailbreak na iOS 7.1.1 to czemu nie podzielisz się nim ze światem? Złamała sobie paznokieć? Kolejna wada IP 4: łamie paznokcie xD Infinity BLADE 3 da się odpalić na 4 i chodzi nawet płynnie. Mój kolega ma desire 310 i jedyna jego wada to zbyt duże przerwy nad i pod ekranem + przyciski na ekranie, na takiej powierzchni spokojnie można zmieścić 4,7 cala i przyciski pod ekranem

Opublikowano

Poczytaj o programie "pangu", faktycznie mój błąd z grą nie doczytałem specyfikacji.

Pangu wyszedł dzień po tym jak napisałem swój ostatni post w tym temacie.

Opublikowano

Pangu wyszedł dzień po tym jak napisałem swój ostatni post w tym temacie.

Chciałeś żyłbym ja się podzielił ze światem to pomogłem innym spełnić Twoją prośbę. Jak Ci nie pasuje język programu to nikt Ci nie rozkazuje robić trwałego Jailbreak'a możesz nadal chdzić z iphonem „na uwięzi"

Opublikowano

Chciałeś żyłbym ja się podzielił ze światem to pomogłem innym spełnić Twoją prośbę. Jak Ci nie pasuje język programu to nikt Ci nie rozkazuje robić trwałego Jailbreak'a możesz nadal chdzić z iphonem „na uwięzi"

A czy ja mówię że mi język programu nie odpowiada  ? Tylko stwierdziłem fakt. Nie to że "hejtuje" ale jacyś japończycy zrobili trwałego Jailbreak a znaczy że evad3rs totalnie olało już iPhone 4 i zdaje mi się że zakończyło nieoficjalne wsparcie. 

Opublikowano

Mają czekać aż wyjdzie stabilne io8 i wypuszczą wtedy evasi0n, jak by teraz puścili narzędzie do Jailbreak'u, to być może apple załatało by lukę którą wykorzystają do złamania systemu. Bardzo możliwe że Pangu z niej korzysta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...