Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skill

AntiHero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W marcu zacząłem grę w lola, i nawet już troche zacząłem ogarniać. Albo przynajmniej tak mi sie wydaje :D. Mam jedno pytanie do was ponieważ mam pewien problem. Ostatnio wbiłem lvl 22 i w moim match history bylo 7 na 10 victory. Ogólnie to wygrywalem duzo, samemu najczęściej carry'ując. Ostatnio jednak mi tak źle idzie że mam wrażenie że ja sie nie rozwijam w lolu tylko kurcze zwijam. Macie może jakieś porady jak ćwiczyć grę? Raczej nie jestem nerwowy więc jak tak przegram pare rund pod rząd to poprostu wyłączam komputer i wychodze z domu. Chętnie usłysze jakieś porady jak wy ćwiczyliście. Jak gram w jungli udyrem lub supportuje threshem to mi dobrze idzie ale jak tylko pójde adc lub mid to najczęściej cały mój team pisze "report feeder noob, uninstall lol, fk u " itd. Wypowiedzcie się jak to wy się uczycie/uczyliscie sie.

Pozdrawiam

2eg8h3a.jpg

Opublikowano

Zawsze staraj się pozycjonować jako ADC, to jest Twoja najważniejsza zasada i tego się trzymaj, stawaj zawsze za supportem, nie wybiegaj wprzód, nie chodź nigdy sam, farm dużo, farm do oporu, roam'uj (biegaj na inne linie i pomagaj, coś 'ala jungler). Nie kurw na team, jeśli jesteś spokojny, to dobrze, ale uwierz mi, jeśli wejdziesz w rozdział " Ranked " to to się zmieni. Last hituj, jeśli wiesz, o co chodzi (zabijaj creepy/minionki na low hp). Nowe postacie trenuj na botach, tak jest najłatwiej i najprościej, gry na botach nie są ważne, ćwiczą tylko skilla. Staraj się wymainować jakąś postać na linię i ogarnij w 100%. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Będę szczery, prawda jest taka, że aby ćwiczyć grę w lola - trzeba grać.

W LoLu jest wiele sytuacji, na które musisz szybko odpowiedzieć swoim ruchem i skillami championa.

Tak naprawdę to uczysz się grając i patrząc na swoje błędy.

I olej tych ludzi, bo czasem mam wrażenie, że nie wiedzą co mówią.

Ktoś Cię wyzwie, to nawet nie zniżaj się do jego poziomu, inteligencją przeważasz.

Mutuj takich ludzi, lepiej się skupić. Jak ktoś Cię wyzywa, a Ty mu nie odpowiadasz, to 

się typ jeszcze bardziej denerwuje. ;p

Możesz pooglądać LCSy na jednym ze streamów, czasami lecą. Jak nie znasz, to zgłoś się na PW do mnie.

Poćwicz lasthity na adc na grze customowej. Daj siebie i 3 boty, żeby odpushowywały linie.

Lasthity są bardzo ważne. Nie chcę skłamać, ale bodajże ~18 minionów = 1 kill

Nie gonić za fragiem przez pół mapy, jak widzisz że enemy zeszło ze swoich linii.

Nie warto zwykle robić czegoś takiego jak "zabijasz, ale padasz". Chyba, że jesteś supportem, 

no to jak masz szansę, to warto. ;)

Ale się rozpisałem, 

powodzenia

343731479829004887779.png

Opublikowano

Last hity poćwiczyłem na online i na każdą falę minionów może 1 czy 2 nie zabije. Czy to bardzo źle?? Gram teraz caly czas adc vayne.

Pozdrawiam

2eg8h3a.jpg

Opublikowano

Najlepiej jakbyś się starał całą zgarniać. Lepiej zbić te 2 miniony, niż zamiast tego obijać enemy.

Vayne ciężko może być lasthitować miniony, bo wszystkie bełty nie wejdą w miniona, który ma mało życia i true dmg nie wejdzie.

Ale jak ogarniasz lasthity Vayne i jej dmg na minionach, to ok.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...