Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skaczący ping od jakiegoś czasu.

quinicker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu ping w lolu bardzo mi skacze, czasami jest 50 a raz 300. Szukałem już wszędzie ale nic z tego, próbowałem resetować router też nic nie pomogło, robiłem różne skany żadnych wirusów. Mogę jeszcze spróbować podpiąć internet bezpośrednio kablem do komputera, nie przez router. PMB nie ma (całego lol'a skopiowałem z drugiego komputera). Możecie podać jeszcze jakieś przyczyny? Proszę o pomoc. Dzięki :)

League of Legends player. EU MonsterCats.

Opublikowano

Tez tak mam , ale po resecie routera spada , tyle ze raczej jak gram nie mam na to czasu >.<

Opublikowano

Przyczyn moze byc mnostwo. Na poczatek jak chcesz podepnij tego kompa pod kabel i zobacz bo moze ci router szwankuje. A tak poza tym warto uzyc cmd i komenda ping -t onet.pl sprawdzic czy ping nie bedzie ci skakał. Najlepiej zostawić odpalone na kilka min. No a potem zobaczymy co dalej.

Opublikowano

Ja niestety tez mam ten problem i moim rozwiazaniem to resetowanie routera co jakis czas. Wtedy smiga :)

2eg8h3a.jpg

Opublikowano

Przyczyn moze byc mnostwo. Na poczatek jak chcesz podepnij tego kompa pod kabel i zobacz bo moze ci router szwankuje. A tak poza tym warto uzyc cmd i komenda ping -t onet.pl sprawdzic czy ping nie bedzie ci skakał. Najlepiej zostawić odpalone na kilka min. No a potem zobaczymy co dalej.

Użyłem cmd i pokazywało 10ms-25ms, czy to dobry wynik? Potem będę próbował przez kabel nie router, napisze wynik.

Opublikowano

Lagi w lolu są spowodowane głównie przez Riot. Każdemu skacze ping. Mnie też czasami z samą grą rozłącza, a internet normalnie mam, co jest bardzo irytujące, szczególnie kiedy takie sytuacje zdarzają się na rankedach.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Co do cmd to jezeli juz masz te 10-25ms to jest elegancko, ale wazna jest ciągłość. Jezeli wyskakuje ci tam dosyc czesto tekst- brak czasu ządania- czy jakos tak moze to byc sygnal ze ci przerywa internet i przez to masz lagi/freezy. Bez wglądu do kontrolki pingow zza przeszlych czasow nie bylo opcji poexpic w tibi xD

Opublikowano

Może jakiś program działający w tle zapycha ci łączę? Sprawdź procesy oraz spróbuj zainstalować cFosSpeed

Opublikowano

Co do cmd to jezeli juz masz te 10-25ms to jest elegancko, ale wazna jest ciągłość. Jezeli wyskakuje ci tam dosyc czesto tekst- brak czasu ządania- czy jakos tak moze to byc sygnal ze ci przerywa internet i przez to masz lagi/freezy. Bez wglądu do kontrolki pingow zza przeszlych czasow nie bylo opcji poexpic w tibi xD

"Brak czasu żądania" nie wyskoczył mi ani razu. Spróbuje z cFosSpeedem.

Dobra, po zainstalowania cFosSpeed'a jest gorzej, już odinstalowałem. 

Opublikowano

Mam identyczny problem i na prawdę jest to irytujące, tym bardziej, że mój internet i komputer jest w porządku.

Mam identyczny problem i na prawdę jest to irytujące, tym bardziej, że mój internet i komputer jest w porządku.

Procesy mam zwolnione.

Użyłem cmd i pokazywało 10ms-25ms, czy to dobry wynik? Potem będę próbował przez kabel nie router, napisze wynik.

Mam tak samo. Ping mały ale lagi.

limbo-spider-800x100.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...