Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Bukkit jak dodać admina?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, wiem że temat był dużo razy (chyba) rozpoczynany ale chodzi o mianowicie admina na serwerze bukkit minecraft. Mam 5-ciu kolegów i ja z nich najbardziej znam się na kompie ale z nich, kazali założyć serwer i będziemy tam grać. Ale o to chodzi że nie mogę siebie dodać do admina. I proszę o wyrozumiałość zakładam serwa dla siebie. Nie znam się za bardzo na notepadzie, grupach czyli moderator, admin i jeśli ktoś mógłby powiedzieć jaki jest uproszczony sposób lub przygotować dla mnie (ale nie bierzcie tego tak że cytuje: tak ja mu zrobie a on se tyko skopiuje) bo tak chciałbym tylko że już mam permissionsEX i nie jestem zorientowany w tych rzeczach. Nie odsyłajcie mnie do filmów na yt i poradników bo widziałem i dalej nie kapuje o co chono... Z góry Dzięki.

Opublikowano

Powiadasz że nie masz konsoli, więc musisz zrobić tak byś ją miał, bo to podstawa.

java -Xms512M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o false
PAUSE

1. Powyższy kod zapisujesz w pliku pod nazwą "run.cmd" (ważna końcówka .cmd).

2. Przerzucasz to do folderu z bukkitem

3. Nazywasz silnik bukkita tak jak w powyższym kodzie, czyli "craftbukkit.jar".

4. Odpalasz plik "run.cmd".

Powinieneś mieć wtedy konsole. Teraz wpisujesz w konsole "/op <twoj nick>", no i powinnieneś być administratorem.

CHYBA, że ten serwer nie jest na twoim komputerze to ten poradnik możesz sobie odpuścić.

Nowicjusz
Opublikowano

A czy ty masz wg serwer?!

Jesli tak to tak:

Pobierz plugin Permissionsex wrzuc go do folderu plugins 

Pobeirz tez essentials i wrzuc tez go tam

Zrob reset serwera

wpisz:

/op nick

/pex user nick group set Admin

PS. Pierw musisz sobie te rangi w essentials i permissions ex stworzyc!

Pomoglem? Like!

Serwer MC 1.7.2      Sb.IronGame.PL

Opublikowano

Zrob ss'a z folderem. Bo chyba nie masz czegos takiego jak "[Jakas nazwa].bat". Bez tego serwer ci sie nie odpali ;)

Opublikowano

Serwer na komputerze:

twój serwer w konsoli wpisujesz - op twojnick

jeśli serwer kolegi i ma admina to on wpisuje w grze - /op twojnick

Jeśli masz plugin PermissionsEX;

- tworzysz rangę np. Admin z permisjami '*'

- później w konsoli - /pex user twojnick set group nazwagrupy lub /pex user twojnick group set nazwagrupy

Każdy serwer powinien (tak mi się zdaje) posiadać konsole czy to z minecraft.net czy silnik bukkita pobrany z neta

Opublikowano

Run nie działa podeśle screena

Powiadasz że nie masz konsoli, więc musisz zrobić tak byś ją miał, bo to podstawa.

java -Xms512M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o false
PAUSE

1. Powyższy kod zapisujesz w pliku pod nazwą "run.cmd" (ważna końcówka .cmd).

2. Przerzucasz to do folderu z bukkitem

3. Nazywasz silnik bukkita tak jak w powyższym kodzie, czyli "craftbukkit.jar".

4. Odpalasz plik "run.cmd".

Powinieneś mieć wtedy konsole. Teraz wpisujesz w konsole "/op <twoj nick>", no i powinnieneś być administratorem.

CHYBA, że ten serwer nie jest na twoim komputerze to ten poradnik możesz sobie odpuścić.

Oto screeny Maćku Pl proszę pierwsze to pliki a drugie nie działająca konsola ale to ja pewnie źle zrobiłem albo źle podałeś

post-1167563-0-31473400-1402659284.png

post-1167563-0-81989100-1402659290.png

Opublikowano

Co za głupoty. Pobierz plugin permissionsex (klik) na swoją wersję serwera, wrzuć do folderu "plugins", zreloaduj/włącz serwer i wpisz w konsoli "pex user [TwojNick] add *".

img.jpg

Opublikowano

Nope Nie działa

Co za głupoty. Pobierz plugin permissionsex (klik) na swoją wersję serwera, wrzuć do folderu "plugins", zreloaduj/włącz serwer i wpisz w konsoli "pex user [TwojNick] add *".

Opublikowano
titeczek123

Już widzę problem.

Zapomniałem że nie każdy widzi rozszerzenia plików. Ty masz to tak ustawione, że nie widzisz tych rozszerzeń.

Tak więc teraz nazwij silnik bukkita po prostu "craftbukkit", dlaczego?, bo teraz twój plik nazywa się "craftbukki.jar", a że nie masz widocznych tych rozszerzeń, musisz zmienić na "craftbukkit".

Gdy to zrobisz twój problem powinien sam się rozwiązać :).

Opublikowano

@1361622928-U485574.png_Maciek_PL

Rly? Przecież serwer mu działa tylko nie uprawnienia...

@2up

Co nie działa? Jakieś błędy? Logi z konsoli?

W ogóle niemożliwe żeby nie działała ci komenda op... zakładając że masz nick taki jak na mpc otwierasz konsolę (to czarne okienko z białymi napisami) i wpisujesz op titeczek123.

img.jpg

Opublikowano

mi nie działąją rangi jak zrobić konsolę i tylko jak dodać rangę mam jak co 32 bity w kompie nwm co to ma do rzeczy ale tak w razie w.

Thanks you very much załatwione dzięki maciek pl i raizen dzięku wam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...