Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yasuo vs Kayle

Jekorgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jak grac Yasuo vs Kayle? Grałem i totalnie nie wiem co robić , bo jechała mnie jak chciała xD. Teoretycznie mogę rzucić W na nią gdy ona rzuca Q ale jej cd jest niższe od mojego, jak grac żeby mnie tak bardzo nie miażdżyła :P?

Opublikowano

Graj pod turretem, farm sobie tam spokojnie i poczekaj na junglera, kiedy będziesz miał odpowiednią różnicę golda(tj. farma i kille) zmiażdzysz kayle bez problemu. To jest kwestia teamplayu, gdyż kayle sama w sobie jest mocną postacią i jedną z mocniejszych na mida, musisz również wyczuć swojego ulta przed jej ultem.

Opublikowano

Jest tak. Defujesz farmisz sobie spokojnie. Najlepiej mieć jakąś Vi albo wukonga (chociaż to słabsze.. ;d) Vi wlatuje knock up troche obita (80% włączy ulta). Po chwili wlatuje 2raz tym razem z użyciem ulta Vi i Yasuo. Tym sposobem kayle pada. Kilka razy tak pozabijać i jedziesz ją z placem w dupie. Dochodzi jeszcze roam oczywiście : )

Opublikowano

Graj agresywnie,sam miałem problemy z kayle choć bardzo dobrze mainuje yasuo :)

Sam grałem defensywnie kiedyś przeciwko niej ale to nic nie da,tak będzie cię pokować i tyle .

Staraj się ją zabić przed 6lv a potem będzie z górki , często używaj dasha ( E ) , poke z Q , używaj tarczy jak będziesz chciał właśnie ją obić żeby cię nie trafiła z Q bo to właśnie jest ta ,,konta'' na yasuo , yasuo jest słaby jak pierdolnie na niego jakieś CC.

Poproś aby ktoś w team picknął :

-Sorakę na suppa ,która ogarnie ulta i będzie patrzeć na mida i użyje ulta w odpowiednim czasie :)

-Vi - ultuje i nawet kayle nie użyje ulta 

Staraj się mieć przewagę farmy,według mnie yasuo lepiej farmi od kayle , yasuo to maszyna do farmienia .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

I tak i nie. Yasuo jest bardzo dobry 1vs1 z tym, że Kayle ma tego swojego gównianego ulta i teraz nie wiadomo. Zresztą rozwiązywanie problemów typu "Czy wygram xxvsxx" są bez sensowne bo to zależy od gracza... No a kayle vs yasuo... Hm chyba teraz yasuo by mocniej bił o ile chodzi Ci o full builda.

Opublikowano

I tak i nie. Yasuo jest bardzo dobry 1vs1 z tym, że Kayle ma tego swojego gównianego ulta i teraz nie wiadomo. Zresztą rozwiązywanie problemów typu "Czy wygram xxvsxx" są bez sensowne bo to zależy od gracza... No a kayle vs yasuo... Hm chyba teraz yasuo by mocniej bił o ile chodzi Ci o full builda.

Prawda, aczkolwiek mi chodzi o fazę early game (1-6lvl) , grałem z kolegą i tak naprawdę nic nie mogę robić gdyż gdy wejdę w starcie na 6 lvl to oczywiście przegram (jego ult) , uciec od niego gdy juz postanowię się wbić- niemożliwe, rzuca Q, nie zawsze uda mi się zblokowac . Wtedy praktycznie jestem martwy, i czy jest jakas szansa zeby z nim wygrywac? Przed 6 moze cos uda sie ugrac, ale po 6 lvl? Czy w ogole warto probowac swoich sil na tak trudnego championa jakim jest Kayle (vs yasuo)?

Opublikowano

Co do waszych wypowiedzi nie można zacytuję "defować" czemu? ponieważ gdy kayle się wyfarmi to dostaniemy i to ostro a sami nie będziemy mieć dużo farmy + jej podbicie z "e" co do junglera nie możemy na niego zawsze liczyć bardziej polecam zagrać agresywnie nie dać jej szans do 6 tak jak kiedyś się grało na "kassadina "

Nie radzę go brać na kayle bardzo trudno ugrać.

43912984399041166371.jpg

Opublikowano

E tam. Nauczyłem się, że mid pickuje ostatni. Więc co za tym idzie ? Szukasz kontry. Teoretycznie możesz brać na kayle ziggsa i wtedy ona nie ma życia :) To samo z le blance. Wbijasz jej kilka razy combo. obsra sie załączy ulta i potem następna seria bo nie ma ulta więc kill :) Polecam. Yasuo nie warto na nią grac. 

Opublikowano

Dziękuję za pomoc Panowie(I Panie) , teraz przynajmniej wiem ,że Yasuo vs Kayle to zły pomysł. A co myślicie o takiej Ahri? Da radę na Kayle?(Ogarniam ją dosyć ;P)

Opublikowano

Dziękuję za pomoc Panowie(I Panie) , teraz przynajmniej wiem ,że Yasuo vs Kayle to zły pomysł. A co myślicie o takiej Ahri? Da radę na Kayle?(Ogarniam ją dosyć ;P)

Lajtowo 

43912984399041166371.jpg

Opublikowano

Tak ja też mówiłem,graj agresywnie choć kayle ciśnie każdego krótkodystansowca to yasuo dzięki e łatwo do niej podchodzi ale ważne jest użyj W żeby zyzła z Q ;3 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...